Има ли рускоговорящи мами?

• 66 220
  • 796
  •   1
Отговори
# 135
Leo я кажи какви са тези игри - аз бях мяркала някакви в нета, ама неможах да ги сваля. Могат да ми пратят, но там хич не са на ти с компютрите и трябва съвсем точно да кажа какво искам.

# 136
Ами бебка е 1/4 рускиня, защото свеки е рускиня. Flutter И аз много харесвам руската кухня. Свеки готви страхотно.  chef

# 137
Обикновени компютърни игри, но са детски с герои от приказки. Ще ти напиша заглавия на някои дискове:
 " Мир Диснея"(том 1 и 2)
"Рыбка Фредди"
"Бутик принцессы"
"Барби Русалочка"
"Флиппер и Лопака-три мира"
"Харри Потер"
"Барби изследовательница"
"Новогодние приключения Санта Клауса"
"Барби и магический Пегас"
"Приключения Барби-показ мод"
"Винни Пух и его друзья"
Цар Лъв
"Снежная королева-фигурное катание"

# 138
А имаш ли идея ,дали ги има и в Москва?Или Петербург?
Като се уговаряте за среща ,може ли да е в неработен ден? Praynig

# 139
Благодаря Лео   bouquet
Тази година евентуално аз може да отида в Киев, ако не ще си ги поръчам. Ние сме малки още - имаме време.  Heart Eyes

# 140
Благодаря Лео bouquet
Тази година евентуално аз може да отида в Киев, ако не ще си ги поръчам. Ние сме малки още - имаме време. Heart Eyes

Ето един от адресите на кутиите като кликнеш на името на играта излиза описание Виж

# 141
  • Варна
Момичета, днес е Масленица - честит празник!  Simple Smile

Опекохте ли "блины"?  Laughing

Аз в момента пека.  Flutter

# 142

Честита Масленица и на теб, Киса, и на всичките мами тук, наистина много хубав празник...
В тази връзка, ще ми кажеш ли как приготвяш блины, у нас само мъжът ми готви руски вкуснотии, ама ми се иска и аз да го изненадам, а бих предпочела изпитана рецепта, отколкото непроверени рецепти от нета...Би ли ми съдействала? newsm53, тъкмо можете да пообмените рецепти и с другите  Heart Eyes

# 143
  • София
Амброзия, да ти дам мойта рецепта... от баба ми е но тя малко я беше модифицирала за нашия вкус  Mr. Green
1-2 яйца
стакан мляко
щипка сол
1ч.л.захар
брашно докато стане гъсто като рядка боза(това е модифицираното) а за истинските руски го правиш като гъста боза.
добавям 2с.л. масло
Печеш на силно загрят тиган като след свалянето на всяка палачинка я намазваш със масло.
Лелееее... доядоха ми се  Mr. Green

# 144
  • Варна

Честита Масленица и на теб, Киса, и на всичките мами тук, наистина много хубав празник...
В тази връзка, ще ми кажеш ли как приготвяш блины, у нас само мъжът ми готви руски вкуснотии, ама ми се иска и аз да го изненадам, а бих предпочела изпитана рецепта, отколкото непроверени рецепти от нета...Би ли ми съдействала? newsm53, тъкмо можете да пообмените рецепти и с другите  Heart Eyes

Значи днес спретнах аз - да отчета, така да се каже, празника.  Laughing И понеже палачинки правя много рядко (от тук нататък смятам да правя по-често - скоро ми подариха тефлонов тиган  Mr. Green), та в един руски форум видях следната рецепта - оказа се сполучлива, защоот преди седмица правих по рецепта от нашия форум, ама нещо.... Rolling Eyes

Та:
500 гр. мляко
250 гр. брашно
3 яйца
щипка сол 1 супена лъжица захар

Нарочно този път не сложих олио в смекта - станаха някак по-пухкави без него.

Тигана периодично го смазвах със краве масло, както и всяка изпечена палачинка.

Но по принцип, руските "блины" се правят с мая, ама то това си е голяма играчка де  Wink

# 145
  • София
Но по принцип, руските "блины" се правят с мая, ама то това си е голяма играчка де  Wink
Не знаех  Sick ние никога не сме ги правили с мая... а все пак там съм израстнала  Sick може би в различните региони, различно ги правят  newsm78

# 146
ooolia, сега ми е ясно защо Андрей и Вики толкова много се харесаха  Heart Eyes Само ме е яд, че не си поговорихме на руски тогава   doh
Даа, Duol , явно е имало защо така да се харесат  smile3521

Палачинките баба ми и майка ми ги правят без мая. И аз така. Не съм чувала за такива с мая. Но ще попитам майка ми(ако не забравя) - може да знае нещо.

И аз съм за среща!

Последна редакция: вт, 14 мар 2006, 15:06 от ooolia

# 147
Момичета, намерих детски книжки на руски. Моите деца така и не научиха руски, та мога да зарадвам някоя от вас.
1. Корней Чуковский - Сказки; От двух до  пяти; Живой как жизнь
2. С.Маршак в четири тома събрани произведения
3. Н.Носов в четири тома събрани произведения
Може да намеря и други, ако се поразровя. Ако има желаещи, пишете ми на лични да се уговорим как да ви дам или изпратя книгите.

# 148
Сюрприз!
Запишете още една рускоговоряща мама Simple Smile
Много мило ми стана.

# 149
Такаааа.Учила съм в коми република 3клас,после от 5 до 10 и кандидатствах във Вологда.Приеха ме Медицинкси колеж и 2г бях там,след което се върнахме тук ,в България. FlutterРуският заема важна част от живота ми все още,вече колко години след връщането ни.На моменти незнам как се казва на бг някоя дума и я казвам на руски. newsm78Казват че и почерка ми е руски.Гледам руски телевизии ,защото са добри.Има разнообразие,инртересни са.Децата ми не знаят руски ,но дъщеря ми има желание да го научи. Peace Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт