Има ли рускоговорящи мами?

• 66 224
  • 796
  •   1
Отговори
# 195
  • Балчик
ох djemma........! такива вкусотийки...все се надявам някой ден и тук да почнат да правят сырки, всевъзможните им там с глазура, со сгущенкой, просто с изюмчиком...че от Русия винаги се връщам с много впечатления и няколко килца плюс. Едно време така мечтаех и за сметана-е, дочакахме я! макар и не такава но все е нещо

Во-во и аз така все сметана си поръчвах на майка, или си купувах като бях там. Ама тук няма и сега такава- базарная, густая, жирненькая, м-м вкуснятина.

# 196

любимия ми зефир, пряники, квасное сусло, че да си правя квас, сладкий сырок, и в Киев преди да тръгнат да ми вземат кефир и ряженка.Сгущенка вече има и тук, така че тя отпадна от списъка. Мм, предчувствам пиршеството...

тъкмо си мислех да си изпрося покана за гости smile3508...и видях,че не си в софия newsm45

ти и тортички разкошни правиш  bouquet

# 197
ох djemma........! такива вкусотийки...все се надявам някой ден и тук да почнат да правят сырки, всевъзможните им там с глазура, со сгущенкой, просто с изюмчиком...че от Русия винаги се връщам с много впечатления и няколко килца плюс. Едно време така мечтаех и за сметана-е, дочакахме я! макар и не такава но все е нещо

Во-во и аз така все сметана си поръчвах на майка, или си купувах като бях там. Ама тук няма и сега такава- базарная, густая, жирненькая, м-м вкуснятина.
И аз винаги поръчвам това което няма в България.
Например: Чернослив в шоколаде, печень трески, красную икру, красную рыбу о и още другие вкусности.
Завиждам ти:)))))) аз гости от Украина ще имам чак през лятото.

# 198
  • Балчик

любимия ми зефир, пряники, квасное сусло, че да си правя квас, сладкий сырок, и в Киев преди да тръгнат да ми вземат кефир и ряженка.Сгущенка вече има и тук, така че тя отпадна от списъка. Мм, предчувствам пиршеството...

тъкмо си мислех да си изпрося покана за гости smile3508...и видях,че не си в софия newsm45

ти и тортички разкошни правиш  bouquet

Aми нищо, пак заповядай на 6 часа път съм от теб. LaughingВ сравнение с разстоянията в Русия, 6 часа просто са нищо. Joy

Мама ми се обади вчера, купила ми е и една силиконова форма пеперуда. Много ги обичам аз тези форми.

# 199
Искам да споделя една руска рецепта!  chef Много е добра особено за деца над 1 година.
Мои ленивые вареники: (всеки в Русия ги прави различно)

300-400 гр извара
4-5 супени лъжици вишни (може борвинки или ягоди)
2-3 супени лъжици „манка пшеничная”(проверете но мисля че това е  грис)
2-3 супени лъжици захар
50-60 гр растопено краве масло.
2-3 яйца
Всичко това, добавяйки брашно колкото вземе за да стане меко тестото, го месите и разделяте на равни части от тях оформяте нещо като кренвирши, това го правите на поръсена с брашно маса. „Кренвершите” ги нарязвате на парченца с дебелина 1.5-2 см и малко ги сплескайте.(получаются вареники) newsm10
Във вряща вода пускате да се варят варениките.
Като се повдигнат горе варете ги още 2-4 мин.(опитайте да сте сигурни )
Подават се с масло и сметана (тук ги подавам с масло и цедено кисело мляко)
На моето таралежче му добавям и малко пудра захар.
Както вече разбрахте с българския не съм много добре,  newsm78 така че ако не сте разбрали нещо, питайте.
Приятного апетита! bowuu Heart Eyes

# 200

Aми нищо, пак заповядай на 6 часа път съм от теб. LaughingВ сравнение с разстоянията в Русия, 6 часа просто са нищо. Joy

afwitch

# 201
Формичка за пелмени!

Който се е затъжил и има желание да си направи пелмени, може да си купи формичка от Хит в Люлин(вътре в магазина с/у входа- евролан newsm78.) - струва 1 лв. Става и за вареники с вишни Crazy

# 202
  • Варна
Формичка за пелмени!

Който се е затъжил и има желание да си направи пелмени, може да си купи формичка от Хит в Люлин(вътре в магазина с/у входа- евролан newsm78.) - струва 1 лв. Става и за вареники с вишни Crazy

Как, само 1 лв ли?  Rolling Eyes

Колко формички са или е само една?  Laughing

# 203
Ето я , пластмасова е и струва 1лв.(или 2) newsm78, майка ми има желязна, но тук не съм виждала.

Последна редакция: пн, 15 май 2006, 16:14 от Leo

# 204
Формичка за пелмени!

Аз пък пелмените ги предпочитам правени на ръка!
Ако някой незнай как питайте.

# 205
Ето я , пластмасова е и струва 1лв.(или 2) newsm78, майка ми има желязна, но тук не съм виждала.

Не ти се вижда снимката Cry

# 206
 Embarassed Embarassed Вече се вижда!

# 207
  • Варна
Това ли струва 1 лев?  Shocked

Свекърва ми има същата форма, само че метална.

Бих си купила, не че правя редовно пелмени, ама да има., обаче нямаме Хит във Варна.   Tired

# 208
  • Балчик

afwitch

Joy Joy Joy
Това ми напомня за "Вам завернуть или вы так полетите? " Joy

# 209
Здравей! Аз съм "рускоговоряща" мама! Майка ми е рускиня! Hug

Общи условия

Активация на акаунт