Има ли рускоговорящи мами?

• 66 220
  • 796
  •   1
Отговори
# 180
Леле, ама че тест!
И аз да си кажа. Нищо руско нямам, освен може би думичката, дето ми е име (виж ника - ей, така се казвам). Но то пък съдба - от 6 годишна уча руски, после и в университета пак, че и в Твер ходих по муждууниверситетски обмен, и после в руска турфирма работих малко и така. Обичам всичко руско - култура, език, приятелите си там...
Бих се радвала да си направим една среща!

# 181
  • Варна
Хайде, мили мами-рускини и русофилки, да видим коя как се справя с руския Grinning Предлагам на вашето внимание тест по руски език, за всички, които искат да проверят знанията си  Hug Grinning

Ето го:
http://www.sly2m.da.ru/ugadaika

Хихи...
Поздравляю! Русский язык - родной для Вас...

Това е положението!  Grinning

И аз така! Обаче съм си чиста българка.

Ам`чи и аз.  Laughing

# 182
Здравейте, ето ме и мен Hug Сега видях темата и бързам да се представя. Дядо и баба по бащина линия - руснаци белоемигранти.  Имаше една мама май така, само че тя беше 4-то поколение, а аз - трето 33uu Майка - българка. Първо съм проговорила на руски, после, като са ме пуснали да играя с децата навън - на български. Знаех си го руския, мда, на всички съученици им правех контролните и класните, но уви, забравих го Embarassed Ами като нямам вече с кого да си го говоря. Децата и двамата бяха в училище с руски до 7 клас, после и в гимназиите продължиха с руския уж, но по-несериозно. Дъщерята го понаучи, синът - не Mr. Green
И аз харесвам руската телевизия, особено се радвам на сатиричните им предавания. Друг им е хуморът, друго е нивото!
А, за палачинките Stop От бабушка знам, че палачинките са блинчики, а блины по-скоро отговаря на нашите катми и те се правят с мая. А какви пирожки правеше бабушка, мммм.....newsm10

# 183
сега попаднах на темата,съвсем случайно и ми стана мило и тъжно,майка ми е рускиня,баща ми е българин,аз съм родена в сиктивкар,коми,но мамаи папа са ме довели тук преди да навърша 2 год.,с руския вече не се оправям добре,откакто завърших гимназия не съм говорила,сега ще направя теста,предчувствам голяма излагация Embarassed
 Hug

# 184
сега попаднах на темата,съвсем случайно и ми стана мило и тъжно,майка ми е рускиня,баща ми е българин,аз съм родена в сиктивкар,коми,но мамаи папа са ме довели тук преди да навърша 2 год.,с руския вече не се оправям добре,откакто завърших гимназия не съм говорила,сега ще направя теста,предчувствам голяма излагация Embarassed
 Hug
Вероятно да не успееш с теста, защото той няма отношение към езика а към културата.

# 185
дааааа,така е
продължавам да опитвам обаче Mr. Greenтъпа и упорита Mr. Green

# 186
Говорю , говорю   bouquet

# 187
Ей,каква хубява темичка пуснахте.  bouquet
Аз съм рускоговоряща с руски корен.Майка ми е рускиня и никога през живота ми не е говорила  с мен на български,просто държеше да науча езика.И успя.Гражданството ми е руско,пак по нейна преценка,защото съм родена в Бг.,обаче два часа след раждането ми ,го променила.Наскоро даже ходих на едни изпити по руски за сертификат,защото ще ми трябва в работата.Та така,опитвам се по-малко да говоря и с детето,защото това само ще му е в плюс после,ама добре,че е майка ме,тя със нея също само на руски й говори.

# 188
  • София
 Hug
о... съгражданке  Mr. Green
Аз съм и родена и израстнала там... много ми липсва родния град  Sick

# 189
ееее не е истина:mrgreen:,колко време си живяла там,ние ходехме преди много години няколко пъти,но много отдавна и имам бегли спомени вече,какъв сладолед съм яла там...размечтах се,а майка ми там има две сестри и брат-голямо семейство са
може да си чукнем някой път среща-да разказваш Hug
радвам се че намерих темата и теб  bouquet
аз от местния език зная една думичка-кьiк=две Mr. Green

# 190
Привет! Ето още една рускоговоряща мама, приятно ми е! Laughing

# 191
  • Варна
Привет! Ето още една рускоговоряща мама, приятно ми е! Laughing

Привет, добре дошла!   bouquet

Разкажи малко за себе си.  Wink

# 192
  • Балчик
ееее не е истина:mrgreen:,колко време си живяла там,ние ходехме преди много години няколко пъти,но много отдавна и имам бегли спомени вече,какъв сладолед съм яла там...размечтах се,а майка ми там има две сестри и брат-голямо семейство са
може да си чукнем някой път среща-да разказваш Hug
радвам се че намерих темата и теб  bouquet
аз от местния език зная една думичка-кьiк=две Mr. Green

Ох. ослюнтявих се цялата със спомена за сладоледа. Е, никъде в БГ такъв не съм яла като в Русия и Украина.Искам сладолееееееееед. Мъка. Майка и татко идват на 22 , ама няма как да ми го транспортират невредим пустия му сладолед. Но пък за сметка на това съм си поръчала любимия ми зефир, пряники, квасное сусло, че да си правя квас, сладкий сырок, и в Киев преди да тръгнат да ми вземат кефир и ряженка.Сгущенка вече има и тук, така че тя отпадна от списъка. Мм, предчувствам пиршеството...

# 193
  • Балчик
Ами и аз сьм на половина украинка! Маика ми е от Одесса и в детството прекарвах всяко лято там. Първо нау4их руския, а после Бг. Сега живея в Америка и руския ми служи много добре. Не бях предполагала какво богатство е да говоря този език, а като се сетя как се дразних на маика, понеже когато бях малка ми говори само на руски........ Blush

Аз не знам каква съм- дядо ми е на половина грък, на половина украинец, баба ми е чиста рускиня. Майка ми е мелез между тях, баща ми е българин. Да живее интернационалната дружба ! Laughing Майка ми е от Донецк и аз всяко лято бях там със сестра ми през ваканциите.Като малка живях там, като дойдох тук и тръгнах на детска градина много плачех и мразех една госпожа,(тогава другарка Чернева) защото ме наказваше, че не знам българск и и говоря на руски. Беше някаква идиотка. #Sniper

# 194
  • Бургас
ох djemma........! такива вкусотийки...все се надявам някой ден и тук да почнат да правят сырки, всевъзможните им там с глазура, со сгущенкой, просто с изюмчиком...че от Русия винаги се връщам с много впечатления и няколко килца плюс. Едно време така мечтаех и за сметана-е, дочакахме я! макар и не такава но все е нещо

Общи условия

Активация на акаунт