Италия 150

• 74 641
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
  • IT
Деси, пак зависи  какъв ти се падне от гранична. На мен само сега януари ми искаха копие на декларацията, до сега никога. Случвало ми се е и на Малпенса и на Фюмичино да не ме проверяват, а само да ми махнат с ръка да минавам. Ние сега вадихме лична карта, защото не ми се дават 100 евро за паспорт, при положение, че ще се подвизаваме само на този континент. В Щатите с него мисля чак след 3 години да ходим, както и до азиатските дестинации, които съм набелязала.

# 46
  • в едно миланско село
Добър вечер.
аз продължавам да смятам за голяма цигания вземането на 200лв в България за дете, което не расте там. "голема" цифра, за който е в чужбина, а важна за българската държава. същото мисля и за гласуването в държава, в която не се живее постоянно и за разни други правила и трикове. но това си е било и е, лично мнение, законите не са равни на етиката и всеки си избира какво да следва.

казано това, влязох, защото търся руска тема. греша ли, или навремето имаше пишещи от Русия?  newsm78

пп. намерих темата  Peace

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 22:25 от feiam

# 47
Е тия 200 като не ги вземеш,ти какво постигаш
Аз съм на мнение ,че всичко което ми се полага,а в случия на детето ,трябва да си го взема.
Това не е цигания,това е жест към всяка българска майка.Дори не знаех за това,жената в общината ми каза,че ми се полагат,какъв е смисъла да не ги взема,те са за моето дете ,100 евро са си  100 евро.
По тая логика е цигания да взимаш и смешните детски които се дават

# 48
Да, по закон регистрацията е задължителна.

Аа, това отговаря на въпроса ми Simple Smile Мислих, че е по желание...

# 49
  • MI
Защо спорите за такива неща? Всеки сам си преценява в крайна сметка дали да вземе парите, които му се полагат. А и лично според мен зависи от много фактори - дали и колко си работил в България, имаш ли нужда от тези пари. Аз още плащам данъци на България без да ползвам на практика услуги. Сега да ревна че съм прецакана ли? Само че като дойде време да взема майчинство например няма и да се замисля, ако още работя по този начин. Защото иначе става като е да плащаме е ОК, като след доста години на немалки вноски стане време да вземем нещо прецакваме държавата...

# 50
Я и аз да се включа с едно запитване към майките на момчета,с двойно гражданство.
Ако по някакви причини се върне военната служба в Бг. и момченцата ви са вече пораснали ,ще ходят ли войници като са и бг.граждани ? newsm78

# 51
Фио, не знам, ама мен ако питаш, трябва да се върне задължителна военна служба, поне 6 месеца. Виж какви мамини синчета са последните поколения без.

# 52
Фио, че те ако не искат да ходят винаги може да се откажат от бг гражданство.

За 250 лв. моето мнение е, че в крайна сметка те се полагат на български гражданин, каквото по закон е детето. А като такъв гражданин имаш един куп задължения, защо да се отказваш доброволно и от правата, които ти дава. Няма да коментирам колко смешни са тези пари дори и за живеещите в България. Аз лично не смятам да ги взимам, особено ако трябва да избирам между италианските и българските бонуси  Joy

# 53
Я и аз да се включа с едно запитване към майките на момчета,с двойно гражданство.
Ако по някакви причини се върне военната служба в Бг. и момченцата ви са вече пораснали ,ще ходят ли войници като са и бг.граждани ? newsm78

То в Бг няма вече сгради за да настанят войска,да не говорим
 за пари за издръжка на тази войска. Аз лично не желая детето ми да става пушечно месо,особено в името на държава управлявана от марионетки като настоящите.

# 54
Момичета, помогнете на леля си Praynig
само това не бях чувала ,а съм заинтересована щото нося очила

"ATTENZIONE:no persone con seri problemi di vista poichè bisognerà fare E-Tracking e quindi non si potranno indossare propri occhiali."

някой знае ли какъв е този E-Tracking  newsm78

# 55
  • MI
Fio, за съжаление нямам идея...

Момичета, исках да ви попитам вие сменихте ли фамилията си? Аз мислех не, сега се чудя. Писнало ми е да не могат да ми повторят фамилията (не е от кратките и лесно произносими тук), а и се замислих дали не помага за работа и т.н. От друга страна всички дипломи, сертификати и т.н. са на сегашната ми фамилия. При мен презиме и фамилия са еднакви, така че не би ми липсвала особено от сантиментална гледна точка  Laughing

# 56
Аз не съм и не смятам да го правя. То тук не е и толкова разпространено да се сменя да не кажа хич Simple Smile .

# 57
Не можеш да я смениш,  можеш само да я добавиш.  А презимето ти ще отпадне,  ако вземеш италианско гражданство. Аз лично не виждам смисъл.  Тук не е прието да имаш същата фамилия като на мъжа ти.

# 58
  • MI
Ами всъщност има възможност, това е о страницата на МВНР:

Скрит текст:
При съставянето на чуждия акт за сключен граждански брак, всяко от встъпващите в брак лица следва да заяви пред компетентния орган на чуждата държава дали запазва своето фамилно име, или приема фамилното име на своя съпруг/съпруга, или добавя фамилното име на съпруга/съпругатаси към своето, която промяна се отразява в съставения акт за сключен граждански брак. Ако чуждото законодателство не предвижда такава възможност, лицето трябва да се снабди със съответен документ от чуждия компетентен орган, от който е видно, че българския гражданин е декларирал пред чуждестранното длъжностно лице желание за промяна на името. Така изготвения документ, заедно с чуждестранния документ за брак се предоставя на българския общински орган по гражданска регистрация, с оглед промяна на фамилното име при регистрация на брака в Република България.

Въпросът е има ли смисъл. Знам че не е прието в Италия, не ми се и сменят лични документи честно казано. Чудя се.

# 59
  • IT
flo  и аз не знам какъв е този е-tracking,  за очила съм чувала само eye-tracking де.
И моята фамилия е дълга и докато я спелувам понякога се изпотявам.
Нели, за смисъл не знам, ако мислиш че би ти улеснило живота по някакъв начин от тук на сетне сменяй я.
Деси(Yakamoz) как си?

Общи условия

Активация на акаунт