Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са правилата за посещение на Партенона в Атина?
Какви са проверките за сигурност на летището в Истанбул?
Какви мерки за предизборна кампания бяха споменати в дискусията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са правилата за посещение на Партенона в Атина?
-
Какви са проверките за сигурност на летището в Истанбул?
Проверките за сигурност на летището в Истанбул са много строги и се извършват три пъти. Първо, когато влезете в самото летище, има стандартна проверка с метал детектор. След това има друга проверка преди качване на самолета. Дори в търговските центрове и супермаркетите се преминава през метал детектор. За разлика от това, на автогарата няма никакви проверки за сигурност.
-
Какви мерки за предизборна кампания бяха споменати в дискусията?
Предизборните мерки се обсъждат в контекста на ограниченията за сядане по стъпалата в Рим. Те се разглеждат като лесно изпълними мерки, които прикриват очите на избирателите, без да имат реален ефект. Това се коментира като абсурдно, тъй като те се борят с този проблем, вместо да се справят с по-сериозни предизборни въпроси.
-
Как хората реагират на терористичните атаки и обявяването на военно положение?
-
Какви са мненията на хората за политиката на г-жа Меркел?
и два паспорта ли имат за пътуване например? Един български и един италиански?

или някое село не знам. Е, до тогава може и да си сменя мнението, но исках да кажа, че много приятно ме впечетли
, при положение, че аз не обичам тълпа от хора и туристи, а по Великден беше пълно с такива.
Много объркано, аз моя си паспорт не мога да опазя, представям си като ми се наложи и 2 на детето. Плащах глоба за изгубен паспорт като се заядоха че за брака трябва задължително паспорт....
И на децата пише- ученик
. За първи път ми се случва. Не съм им вадила български паспорти, според мен е излишно губене на време и пари, въпреки, че са длъжни като български граждани да представят български документи при преминаване на българска граница. Не мисля обаче, че някой ще тръгне да ги спира да излязат, при положение, че имат италианско гражданство, италиански документи и пътуват с баща си, италиански гражданин. Според полицая онзи ден, ако мен ме няма с тях, независимо с какви документи са, имат ли българско гражданство, трябва да имат моя декларация, че баща им може да ги изведе от страната. С две думи, аки един ден смятате да се развеждате с бащите, и да си ходите в България, и децата ви са Български граждани, не се притеснявайте, че таткото може да дойде и да си ги вземе, и да мине през граница без вашето съгласие
. “Ох, много задълбах.....