Осми клас - тема 74

• 75 618
  • 788
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Ох, мислех си, че само вкъщи е така, сега се успокоих hahaha...
Аз като гледам разликата във възрастта на децата ни е почти еднаква Simple Smile

Цитат
Дияна    15 г. 04 м. и 5 дни    Момиче    8 Февруари 2001 г.
Александър    08 г. 00 м. и 14 дни    Момче    30 Май 2008 г.

Той (брат ѝ) я дразнел и тя имала право да го пердаши  Laughing То това ще е до време нищо, че "аз винаги ще съм със 7г по-голяма" Simple Smile Трябва да е благодарна, че дребният е добър и ще забрави и забравя Simple Smile А тя помни като слон. Може например да каже как преди 1г по това време брат ѝ получил (сме му купили) дъвка, а за нея нямало Simple Smile
В магазина винаги дребното като си взима нещо взима по две ("а за кака?"). При нея няма такова нещо  Laughing

Сега съм им обещала, че като замина довечера хич няма да се прибирам Simple Smile
Казах на мъж ми да се разбират довечера с нея кой ще прибира дребния от лятната занималня.
Иначе щерката всеки ден ме подсеща да не го забравя в училище (случвало се е веднъж  Laughing), но не проявява инициатива да ме отмени и да го прибере Simple Smile
А от утре му започват и тренировките, но поне е от 18:00 и мъж ми ще го води.

НВОто по език на коя дата е точно?

# 661
  • София
На 20 юни.

Днес помолили учителката по испански да не им дава много за учене, защото бе първия мач на Испания на Европейското. Тя се съгласила, но им дала да напишат кратко домашно за мача.
Писал е с удоволствие. Добре, че Пике вкара гол все пак. Mr. Green

# 662
  • София
Уф, аз ще пътувам на 20ти сутринта Sad Ще я хвана преди изпита.

На границата съм. Оставих Дияна болна Sad Тя ревна "много ми е зле". Инструктирах мъж ми какво да й вземе от аптеката.

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 23:26 от AnMary

# 663
  • Варна
julisa И от нас много положителна енергия и пожелания за здраве и щастливи мигове. Дано най-лошото да е зад гърба ви!  Hug

# 664
  • най-шареното място
Здравейте интересувам се от избора на втори език в гимназията /сега я избираме/.
В осми клас ли го избирахте или при записването беше известен? Има ли правило за това?

# 665
  • Варна
В 1ва избор няма. НЕ с втори АЕ или обратното. Паралелките се пишат по отделно в заявлението и се знае кой е втория език.

# 666
  • най-шареното място
В 1ва избор няма. НЕ с втори АЕ или обратното. Паралелките се пишат по отделно в заявлението и се знае кой е втория език.

Мерси. И аз останах с такова впечатление за доста гимазии - I, IV, V...
Но пък в следващата гимназия в списъка на РИО /МГ/ е посочен само първия език. Така е и в ПМГ. Те кога избират?  Не е ли рискован късния избор? Изглежда, че езиковите са ясни, а другите - не.

# 667
  • Пловдив
ом, в какъв смисъл да е рискован?
при нас в ОМГ - Пловдив втори език се избира в края на 8 клас. Имат избор между немски, руски, френски, английски. Не съм чула да имат ограничение при избора, като в един клас деца може да са избрали и от трите езика /различен от първия/.

# 668
  • Варна
 EmbarassedАз не знам в МГ да се изучава втори чужд език.
Ще си мълча, уж бях от 'ангажираните' майки пък на, срамота!

# 669
  • най-шареното място
Учат Flash*, макар и символично спрямо ЕГ.

ом, в какъв смисъл да е рискован?
Така избирахме език в първи клас /края/ за втори. От няколко паралелки само две не бяха натиснати от класния да изберат унблок език. После остана една - нашата и падна едно чудене... кои два.. понеже за 3 групи деца нямаше. И остана и този клас целия с английски. Е, можеше и да е руски. Та сега като избере детето първи и по подобна схема трябва да учи руски или испански /езиците са примерни/.... хич няма да я пишем тази паралелка.

# 670
  • Пловдив
Примерно в ЕГ в Пловдив нямат много избор на втори език.
В ЕГ Пловдив първи АЕ, втори е НЕ и обратно. В Ив. Вазов пък вторият задължително е руски за всички. Във ФЕГ също мисля, че избор няма. За ФЕ втори е английски, а за АЕ - втори е ФЕ.
Не бих пропуснала паралелка в желано училище заради втория език.  Peace

# 671
  • Варна
ом Профилиращите предмети са 4, доколкото знам. В списъка на РИО обявяват обикновено първите два. Например профил "МАТ/АЕ" е с трети и четвърти профилиращ предмет Информатика и БЕЛ, които се виждат в учебния план. http://mgberon.com/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B8/

В Първа ЕГ, третият и четвъртият се избират при записването и паралелките се формират в зависимост от желанията и входящия бал.

# 672
  • Варна
ом, в 1ЕГ ако я пишете де, още при записването се избира ЗИП непрофилирана подготовка в 12. клас а изборът е една от следните възможности:
1. Математика  (3 часа седмично) и информационни технологии (3 часа седмично);
2. История и цивилизация (3 часа седмично) и география и икономика (3 часа седмично);
3. История и цивилизация (3 часа седмично) и философия (3 часа седмично);
4. Биология и здравно образование (3 часа седмично) и химия и опазване на околната среда (3 часа седмично).

Та приетите там трябва да решат предварително за да няма изненади в канцелариите.

п.п. Ясмина, бях го написала вече Laughing

# 673
  • най-шареното място
Яснина, това ми е ясно и точно заради това питам. Има и други училища където вторият език не е профилиращ и е неизвестен. Но го има /и в учебния план на цитираните профили също като "втори език"/.

Дунди73, хората сме различни Simple Smile Благодаря за информацията.

# 674
  • Пловдив
julisa, всички сме с вас  Hug !!!
Танче, много ми хареса рисунката. Браво!

Не мога да си представя, че има още цели две седмици  ooooh!. В Пловдив е адска жега и около нас децата вече ходят на басейн, а другите гледам сега развяват вече грамотите и дипломите, само нашите ще се пържат още.

Общи условия

Активация на акаунт