Още мъничко остана МАРТенче да е в мама - тема 12

• 45 635
  • 496
  •   1
Отговори
# 285
Момичета,ММ загази с хемороиди.Преди споделяхте разни мехлеми.Бихте ли ми препорьчали,моля,за да не тьрся из старите теми.Аз му казвам да пие Хуск,но не иска и да чуе.Благодаря ви!

# 286
Мамчета вие как ще процедирате с храненето като излизате навън? Тези,които кърмят ще се изцеждате ли,или ще кърмите навън? Колко издържа кърмата в шише?
При мен има проблем с това цедене.От помпата не тръгва кърмата,но като засука бебка потича  newsm78
За коликите-пробвах с чая на Хип,но от него повръща,нямам проблем със сукането-всичко смуче това дете и е все гладна,дори и да повръща.
За биберона-два дни искаше,но като свикна на гърда,започна да я плюе.
Имало пак чай на Хип,но за кърмачки и от него много потичала кърмата, някоя от вас да е пробвала? Казаха ми,че от спагети,юфка и тн. също тръгвала много до тече..

# 287
  • Nearby
Щастлива, Прокто-Гливенол знам, че помага за хемороиди.
Ние сме на консултация днес. После ще мина да кажа как върви шушулката. Simple Smile
Слънчев ден, момичета!  bouquet

# 288
Честито и на последните попълнения  bouquet Остана ли някой още?

Ние днес бяхме на първи преглед - всичко е наред, наддава много добре.

Меги, аз кърмя навън. Купила съм си специално покривало и така. Аз не се цедя. Помпата ми стои опакована и с етикета. Дано да не ми се налага да в ползвам.

Сега трябва да разучавам ваксините и да правя график. В Япония ти си избираш кога и кои ваксини да се бият като дават инструкции за това в кои месеци и през какъв интервал се бият различните видове.

# 289
Завиждам на жените със стегнати гърди. Абсурд е да успея да кърмя навън. И с шалове и без шалове, 100% ми трябва 1 ръка да придържа.
- Аз се цедя почти всеки ден (автоматична на медела) като събирам Макс 100-110 мл (да има да черни дни). - Утре ще ходя на контролен при аг. Дано всичко мине ок. Някой знае ли в какво  се състои прегледа?
- Пия лактогонен чай през ден-два. Не откривам разлика в количеството.
 Вчера си купих биричка- вие тука си говорите, ама и на мен ми се допи

# 290
Момичета знаете ли как седи въпроса със частен педиатър и ваксините?

# 291
Здравейте,
Така и не писах тук а само в FB, но да си споделя
на 15ти март, рано рано сутринта в 2.00 ми изтекоха водите, отидох в болницата в 03.00 и бях с 5 см разкритие в 7.26 се роди прекрасната ми шушулка Дея, 3200, 50 см. ... с толкова много коса ама толкова много Simple Smile
Стигнах много бързо до 8-9 см разкритие, после ми поставиха епидорална и окситоцин, след това се започна мъчението с напъните които продължиха повече от 40 мин., накрая всичко си усещах, в главата ми беше само всичко да е наред с малката и слушах само тоновете и ( които не мръднаха до последно, оказа се, че сме с много, ама с много, къса пъпна връв (15 см) , лекарката буквално ми скачаше върху ребрата, за да успее  да я избута, направиха ми и епизотомия, та съм горда собственичка на 4 шева
Но както всички казват вече нищо не помня от този момент помня само нея като я видях за първи път Simple Smile)) най-прекраснато покрито с бяла слуз същество ...
Тя кара по тежка жълтеница та си поседях почти седмица в болницата, а сега се боря с нея да засуче от мен
Поздрави на всички мами Simple Smile

# 292
Честито на новите бебчета.
Ние днес сме малко по-добре, снощи направихме една баня със смрадлика,спрях му кърмата и след подобрението днес мога да заключа, че наистина е от нещо, което съм яла. Вече не е толкова червен, има видимо подобрение, но аз минавам на строга диета, че сърцето ми буквално се е сгърчило от притеснение.

# 293
аз се оправих с хемероидите с цикатридина на свещички и смрадлика след всяко ходене до тоалетната но докато бях в болницата ми препоръчаха и риванол замразен на бучки лед и го поставяш докато се разтопи ... внимавайте много цапа, също така и един мехлем който е за крави Антифлегмин ( бил много полезен ) аз се заредих със всичко но се оправих само с цикатридина и не стигнах до другите

# 294
 M_E_G_I
има някакви обезболяващи свещички, които са съвместими с кърменет(така ми казаха когато ме изписваха), но на мен вече не ми бяха необходими и не запомних какви. Обади се на твоя лекар или потърси някъде информация ще е добре да те облекчи нещо  Wink

# 295
  • USA
И аз кърмя на вън на всякъде с покривало за кърмачки. Много ми е удобно. Не бих си губила времето с чудене и чудене особено в жегите дали няма да се развали кърмата.

# 296
Имам ръчна помпа на Медела, явно фунията ми е малка, в болницата се опитвах да я ползвам и аз нз защо, защото всички ползват, но после се доверих изцяло на инстинкта си и приказката "баба ти едно време все с помпа се е цедила" мн ми помогна. Един топъл душ и кърмата ми направо шуртеше. Почнах да си ползвам живата помпичка. И само слушах на др жени как са им напрегнати гърдите, как трябва да се цедят за да може бебето да сучело, емми нз аз ли съм в грешка или ми се е паднало сучещо бебе ама не се изцеждам о бебка си суче без проблем поне за сега. На поискване я кърмя, суче различно, понякога издържа 4 часа, понякога 2, но си и давам като почне да зяпа и да лигави квото докопа.
Единствено се чудя, дали да пробвам още веднъж да се изцедя и да замразя, че имам едно ходене до сф и нз как ще стане. Дали ще мога да я оставя толкова дълго, хем не искам по пътищата да я разкарвам, хем мисля че няма да мога да я оставя на баба й за толкова дълго време. Пред дилема съм.
Иначе, Стефи искам да ти благодаря за информацията, която споделяш, много мми помага, повече от доктор си. И на всички други разбира се.
За кърменето на открито, ние още не излизаме на разходки /само на терасата/, но определено ще си кърмя навън, вярвам че ще намеря удобен начин.

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 16:23 от Вероника Стоянова

# 297
  • София
Здравейте!
Аз избягвам да се изцеждам, като кърмя навън, ползвам покривалото  Peace
Да питам - някой носи ли бебето си в слинг, на мен лично ми е по-удобно, особено ако сме на дълги разходки  Simple Smile
Изкарах късмет с количката този път, не ни прави проблеми новата и да се надяваме да е така и за напред  Simple Smile)))

# 298
С покривало,ама аз трябво да си придържам гърдата с ръка,защото са големи вече и не може да даржи бебка зърното без помощ.

# 299
Момичета, реши ли се кой ще пуска новите теми, ако никой не проявява интерес, аз мога да се наема

Общи условия

Активация на акаунт