Още мъничко остана МАРТенче да е в мама - тема 12

• 45 633
  • 496
  •   1
Отговори
# 345
Меги,тези точици са от млякото,като е врьщала порьчката.И Ани има от време на време,и тези,коио не се махат сами,ги чистя с марля.Обаче марлята я топвам вьв вряла вода,не си усложнявам живота с лайка Wink

# 346
Здравейте момичета отдавна не съм писала ,но успях да изчета всичко.  Joy

На 30.03 в 23.20 се роди Мирослав . 52 см - 3670 гр. нормално раждане.

От 2 дни сме си вкъщи и се нагласяме един към друг. Имам кърма но е малко ,а и той не може да засучи и засега се дохранваме. Каквото успея да изцедя му го давам ,но незнам къде ще му излезе края . От болницата свикна само на шишета и е много трудно ,но ината ми е голям и се надявам да се справим. Искам поне месец да го кърмя. Иначе вече започнаха и коликите - педи ни изписа Инфакол -засега помагат .

Стига от мен - много гушкане на всички бебоци . bouquet

# 347
Оп забравих нещо да питам.
Изключително много ми е интиресно мамите ,които кърмят какво ядат.С какво се храните кокво ви е менюто?
Питам ,защото за коликите не трябва да се приемат прясно мляко,яйца,зърнени храни и още много...Аз нямам апетит от както родих никакъв,но трябва да ям заряди кърмата,та се чудя вие как се храните?

# 348
Аз ям от всичко, но в умерени граници... Важно е да има разнообразие в менюто, защото така децата изграждат поносимост към различни храни, което в дългосрочен план намалява риска от алергии.  Peace

# 349
  • гр.Пловдив
И аз ям всичко,сутрин закусвам с варено жито с орехи и активиа.На мен педиатърката ми каза да ям много млечни,яйца, месо и ядки и поне 2 литра вода,но аз пия чайове,че не съм фен на водата.Вчера беба стана на 10 дни и бяхме на преглед,качила е 250 гр.

# 350
Оп забравих нещо да питам.
Изключително много ми е интиресно мамите ,които кърмят какво ядат.С какво се храните кокво ви е менюто?
Питам ,защото за коликите не трябва да се приемат прясно мляко,яйца,зърнени храни и още много...Аз нямам апетит от както родих никакъв,но трябва да ям заряди кърмата,та се чудя вие как се храните?
Ям почти всичко, като се старая да не прекалявам с която и да е храна. Прясно мляко по принцип почти не пия. Яйца ям, може би два пъти в седмицата, варени или на омлет.
Често закусвам овесени ядки с банан или круша и кисело мляко, редувам със смути от горски плодове, банан, спанак и кисело мляко, по-рядко две препечени филии или макарони.
За междинно хапване ям ядки или круши/ябълки. Обяд/вечеря е обикновено месо, риба, яйца или киноа с пресни зеленчуци. Често ям и извара.
Избягвам само бобовите, цитрусовите плодове, зеле и гледам да не прекалявам с шоколада  Blush

# 351
  • Варна
Здравейте и от мен!
Честито и на последните мами. Да са живи и здрави бебчетата. Останаха ли още непоявили се мартенчета?
Аз ви чета, но нямах време да пиша, че използвахме хубавото време за разходки и площадки.
Да се включа набързо по обсъжданите теми:
за памперсите- ползвам Huggies и съм много доволна, но има някакъв проблем с вноса и може за се наложи да ги сменям. Като размер сме с 3-ка вече. Дъщеря ми от  Puffies се подсече много лошо, сега нямам намерение пак да ги пробвам.
За цеденето - имам ръчна помпа на Авент, доволна съм. С каката се цедях една година и давах от шише, че не искаше да суче. Сега се цедих само в началото, докато се регулират вещата и не ми се препълват гърдите, че и сега и предния път ми ставаха болезнени буци под мишниците като ми слезеше кърмата в началото, и двата пъти се наложи физиотерапия, че да не направя мастит. С най-голяма удоволствие вече съм прибрала помпата и дано се кърмим с чбебчо без проблем и без да прибягвам до нея.
За кърменето - аз кърмя на 3 часа през деня на режим, малкия си свикна така и сам си се буди на този интервал в повечето случаи. Вчера за пръв път кърмих навън, че стояхме по-дълго време, загърнах се с една тънка пелена. Иначе ще си взема ето такова покривало, че лятото тепърва ще започнем с дългите разходки и ще се налага често хранене навън. С това покривало и двете ръце ще са свободни, за тези които се притесняваха. Ето и линк:
http://www.baby.bg/sevi-baby-sling-prestilka-za-karmene.html
За храненето - хапвам си както винаги, от всичко, без да прекалявам. Само боб не ям за сега, зелето от време на време си позволявам.
Някой беше питал и за белега от секциото - на мен ми изписаха онзи ден Kelo-cote gel. Днес си го поръчах в една аптека, ще видя за какво става въпрос и какъв ефект ще има.
 Hug за всички бебчета.

# 352
Момичета дайте съвет,бебчо често е с намокрени дрешки от пропуснал памперс,къде може да е проблема уж хубаво слагаме памперса и въпреки всичко пак е все мокър.Ползваме "Pampers premium care",пробвали сме и зеления памперс пак същото се получава.

# 353
Теди,пробвай друг размер-или му е голям,или му е малък

# 354
Теди,пробвай друг размер-или му е голям,или му е малък
Сега сме с 1 пробвахме и с 2 номер и пак така,тая чурка на долу ли трябва да е или нагоре всеки различно казва

# 355
Здравейте момичета!!!

Не знам вече какво да ви кажа, видяла съм се в приключение с нашата девойка. Вчера 3 часа ми вися на гърдите  #Crazy А днес всичко ме боли, дори китките на ръцете, гърба, всичко ... Вчера беше много нервно човечето, цял ден не е спала а накрая вечерта 5 часа удари  newsm78 Напраов незнам какъв е този режим.  Днес цял ден си лежим в спалнята и се храним легнали, опитвам нещо различно, дано даде все пак някакъв ефект. Поне не се дърпа толкова колкото вчера, защото направо ми разрани ареолите от дърпане, то беше пищене то беше чудо  ooooh!  А и така поне малко да ми починат ръцете, че вече окапаха. Обаждах се на консултант по кърменето, обаче това което ми казва го четох и в интернет и нищо не става. Писах на една консултантка за домашно посещение но още нямам отговор. Понеже живея в малък град тук няма, та питах дали ще се навие да дойде срещу заплащане и чакам, дано има някакво развитие че вече тотално съм пред изкрейзване  Crazy

ММ постоянно ми се кара, че ще я научим да я носим на ръце, ама как да я оставя да плаче. Той все ми казва - остави я да се нареве и ще видиш как ще заспи, е да де ама на мен сърцето ми се къса.

Хубав ден ви желая и спокойни бебоци

# 356
Ние сме с памперси Молфикс и съм много доволна,до сега не е пропускал-двойката.А вие как разбирате че коликите са започнали-освен истеричният рев?

# 357
Честито на новите бебета в темата! Да са живи и здрави, а на майките бързо възстановяване.

Ние сме само на кърма, а аз се опитвам да се храня разнообразно като избягвам зеле, бобови, люти подправки, цитруси, лук и чесън. От останалите храни гледам да ям балансирано като наблягам на кисело мляко и сирене, овесени ядки, ядки, ябълки, банани и круши, салата, месо, риба, хляб, ориз, картофи.

За сега не се цедя, разчитах само на кърмачето ми за нормализиране на гърдите - от два дни вече не се изпълват и втвърдяват болезнено.

Моето момче се роди с дълги нокти, но не съм ги рязала, нито съм му слагала ръкавици. Те сами се подкъсяват при новородени - така ми казаха в болницата, така бях чела и така се получи и при нас. Вече е на 18 дни, ноктите са му къси, а въпреки че много си държи ръчичките покрай лицето, не се е даскал досега.

Ние имаме друг проблем: очната много му сълзят и има жълт секрет, откойто клепачите залепват, чистим ги всеки ден, слагаме и капки, но май ще трябва да израсте този проблем.

Тъжни кафеви очи, дано скоро плачат намалее и имате повече спокойни дни и нощи. И аз не бих оставила бебето да плаче, те имат нужда от нашата топлина и грижа сега, бебе на няколко седмици няма как да бъде разглезено.

# 358
  • Варна
Здравейте мамчета да се оплача бебка от снощи не иска да спи.Спи по 1 час или 20 мин и после час реве,взе ми се акъла.А имах ме режим който беше супер и бях решила че почва да се нагаждаме. Имам въпрос по този повод - отначало когато ставах по 1000 пъти на нощ от това че нося бебка на ръце ми се беше понадула операцията от едната страна .След това с повече почивка се оправи. Сега от снощи обаче пак я усещам леко надута на същото място. На някой друг да му се случва нещо подобно?

# 359
Здравейте момичета!!!

Не знам вече какво да ви кажа, видяла съм се в приключение с нашата девойка. Вчера 3 часа ми вися на гърдите  #Crazy А днес всичко ме боли, дори китките на ръцете, гърба, всичко ... Вчера беше много нервно човечето, цял ден не е спала а накрая вечерта 5 часа удари  newsm78 Напраов незнам какъв е този режим.  Днес цял ден си лежим в спалнята и се храним легнали, опитвам нещо различно, дано даде все пак някакъв ефект. Поне не се дърпа толкова колкото вчера, защото направо ми разрани ареолите от дърпане, то беше пищене то беше чудо  ooooh!  А и така поне малко да ми починат ръцете, че вече окапаха. Обаждах се на консултант по кърменето, обаче това което ми казва го четох и в интернет и нищо не става. Писах на една консултантка за домашно посещение но още нямам отговор. Понеже живея в малък град тук няма, та питах дали ще се навие да дойде срещу заплащане и чакам, дано има някакво развитие че вече тотално съм пред изкрейзване  Crazy

ММ постоянно ми се кара, че ще я научим да я носим на ръце, ама как да я оставя да плаче. Той все ми казва - остави я да се нареве и ще видиш как ще заспи, е да де ама на мен сърцето ми се къса.

Хубав ден ви желая и спокойни бебоци
И ние сме така.Ако не е на ръце е едно реванеее, ужас  #Crazy И при мен се върти когато суче, както казваш ти.Засуква и като почне това въртене ме пуска,после се мъчи да ме хване пак,голяма мъка и за двете.В началото не беше така.Иначе като я накърмя и ако не заспи веднага трябва да е на ръце .Оставя ли я и се почва пак рев и пак на ръце.Въобще не спи спокойно  Sad

Общи условия

Активация на акаунт