Още мъничко остана МАРТенче да е в мама - тема 12

• 45 633
  • 496
  •   1
Отговори
# 405
Nadenceto,Lefaks в България не се продава по аптеките. Ако имаш познати в Германия могат да ти пратят от там. За запека ако кърмеше щях да те посъветвам ти да пиеш сок от сливи или круши,но при поможение,че сте на АМ не мога да ти дам съвет. Мога да ти кажа леко неприятно временно решение,но то няма да реши проблемът,който предизвиква запека. Ако искаш пробвай,но е доста гадничко-подостря се малко парченце сапун и лекичко се слага в ануса на бебчето...

# 406
  • гр.Пловдив
Момичета пробвах те ли за приспиване да дадете бибка.Каката ми беше така със съня и след месец мъчение иска не иска я научих да смуче биба,иначе ден и нощ сучеше за по 5 мин,заспиваше за 10 и пак така.Аз за дупето съм най доволна от Бочко.Бърша с хавлийка,но почти не може да изкараме деня с нея,все пуска по нещо.
И на мен ми течана бледи лохии и изведнъж ми текна обилна и тъмна кръв,че чак се изплаших,но било нормално.И миризма имат,абе ужас.

# 407
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ !!!! baby_neutral

От къде можем да купим капки за колики ЛЕФАКС  на малкия му даваме инфакол но никакъв ефект от тях и чай от копър ,но резултат също няма. Основно е на АМ  и по 20-30 мл .кърма ( нямам повече )
вчера имаше и запек ( ако знаете нещо ефективно също ще съм благодарна) и положението беше трагично милото се съдра от рев .  Cry Cry Cry 

На 12 дена сме .
На мен ми ги донесоха от Германия, мога да поръчам да ти донесат.

# 408
Кога ,къде ,колко време и колко пари ??? baby_neutral

# 409
  • София
За запека на баткото съм му го "лекувала" с мушкато или термометър. Взема се едно листо от мушкато, измива се с вода и сапун и дръжчицата на цялото листо ( т. Е. Нищо не се къса на листото) се пъхва в дупето на бебето ( половин сантиметър само! Да не натика някой цялата!) Държи се около 1 минута и после се издърпва. И обикновено с лед малко бебето се изаква. С друго растение не става. На времето бабите ни така са лекували запека на бебетата си. За това се нарича и мушкато.

С термометърът се процедира подобно. Измива се и се пъхва тясната му част. Пак се изважда след минута.

лефакс съм поръчала да ми купят от Австрия. Не знам дали го има в бг...

# 410
Prolet,то и със сапуна се действа на този принцип,който се обяснила с мушкатото и термометъра

# 411
  • София
Ми да, Гери! Спомних си ясно как като много малка майка ми ми лекуваше запека със сапун. И ми се оформи мисълта, че децата помнят неподозирани от нас неща от от раждането си, а вероятно и отпреди това...

# 412
На мен ми звучи адски стресиращо и с 3те метода. Слава богу аз съм прибягвала 1 път само ,когато баткото беше на 5 месеца. Оказа се ,че не е запек,а просто човекът няма какво да изходи,понеже не се е хранел достатъчно. От бебе няма такива спомени,но ако е бил по-голям може и да запомни

# 413
Вие спазвате ли някакви традиции покрай децата? Нещо за 40 ден правите ли?

# 414
Момичета в периода докато кърмите правите ли маска на косата си и ако да каква?

# 415
Момичета ние днес бяхме на педиатър.Оказа се,че подсеченото дупе е заради дерматит от памперсите на Помперс зелените,подозирам че е защото са ароматизирани(на мен така ми става от превръзките на awlays с парфюм). Изписа ни Дактакорт два пъти дневно сутрин и вечер.Купих Пуфис 1ца да пробвам с тях.
За нослето ни взеха секрет и ще излезне резултата след 3 дни,дотогава само с ф.разтвор-съмнява се за стафилококи..дано не е това! Praynig
И тук следва хубавото-Качили сме цели 0.700 гр. умрях от кеф,че кърмата ми е хранителна поне засега и качваме добре,все пак сме на 21 дена,пораснали сме 2см само,но пак е нещо.
Посъветва ме жената да се цедя задължетелно,за да не ми намалява кърмата,ако искам да кърмя дълго време.Каза ми,че такова нещо като свръх лактация няма или имаш кърма или не.Новото "прясно" мляко и чистите канали били много важни,иначе постепенно се запушвали и намалявала кърмата.
Поговорихме и за искането на бебето да е постоянно на цица.Това било рефлекс да търси и ако не е много силен плача на бебето,да се храни на 2.30,3 часа било дастатъчно,защото имало и обратния случай с прехранване.Било добре да реве,развивали се дробавете.Посъветва ме да не давам вода,но аз давам чайче на Хип между храненията,ако много реве,че започнаха коликите + инфакол.
Сега се надявам само нослето да е добре.
За запек при бебета знам с термометър в дупето.Майка ми затова е много против АМ ,че навремето се е видяла в чудо с мен и брат ми,заради запека,но й е спряла кърмата от стрес.
Вие мислите ли за погача вече? Нашата ще е на Цветница Simple Smile

# 416
Megi,не знам каква е тази твоя педиатърка,ама можеш да й пратиш моя снимка в цял ръст,профил и анфас,за да види как изглежда жена кърмила 1.5 г без да се цеди. Крайно некомпетентно мнение,че не можеш да си докараш свръхлактация... Дано като лекар е по-запозната,защото като консултант по кърменето никаква я няма

# 417
Megi,не знам каква е тази твоя педиатърка,ама можеш да й пратиш моя снимка в цял ръст,профил и анфас,за да види как изглежда жена кърмила 1.5 г без да се цеди. Крайно некомпетентно мнение,че не можеш да си докараш свръхлактация... Дано като лекар е по-запозната,защото като консултант по кърменето никаква я няма
Абослютно подкрепям.
Нямало свърхлактация друг път. Аз с това цедене такива проблеми си докарах, че стигнах до антибиотик и 40 градуса температура .

# 418
Момичета, вашите бебчета повити ли спинкат? Аз обличам дрешките и след това и стягъм ръчичките с една пеленка (одеалце) и ми прави впечатление, че ако я оставя със свободни ръчички много трудно заспива, спи неспокойно и много се буди. Възможно ли е това че ръчичките са свободни да е причината и как ще свикне занапред да спи без да е повита  Rolling Eyes

# 419
Дениден, аз повивам само ако има силни колики иначе я оставям да си спинка със свободни ръчички. Определено има ефект прибирането на ръцете при нас. Има ли колики пускам бял шум, повивам ръчичките и заспива без да се налага да нося на ръце.

Общи условия

Активация на акаунт