Още мъничко остана МАРТенче да е в мама - тема 12

• 45 632
  • 496
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Сузи, спокойно, няколко дни до термин са си няколко дни. НЕ е като да са няколко дни след термин... И Аз едва закрепих малчо да не се роди преди 9-ти месец, а сега имам няколко дни до термин. Излъсках целия апартамент. Разбх се от пазаруване и нарочно влачене на торби, катеря стълби... Вече икостите спряха да ме болят  Crazy Контракции, ако преди имах по няколко на час, сег аимам по 1-2 дневно... Според мен , каквото е писано, не може да се избегне. Ако ни е било писано да се тревожим, бременността е била тревожна, ако е писано бебето да се роди в точен ден и час - ще се роди тогава. И то си има съдба...

# 91
  • Първомай
И аз имам няколко дни до термин но за сега хич не го мисля.Все ще излезе нали.Дали след пет или десет дни времето е дошло.Пък както казва Пролет всеки човек къс съдбата и деня си и нашите бебета и те така.

# 92
  • София
Аз знам че ако си предизвикано раждане боли много, а и опция цезарово не ми допада. Аз нямам дори 1 фалшива контракция, все едно никога няма да се реши. Явно малките ни овенчета са тежки характери от сега. Успех ви желая и чакам скоро да се похвалите и вие и аз с по едно красиво здраво бебе

# 93
От днес ние вече сме заедно, след като ми изкараха акъла вчера, че е на системи и били пуснали изследвания и толкова без друга информация. Така днес се закърмихме и след като почти цял ден не успях да я събудя да се нахрани, то току що приключи двучасово кърмене Crazy Родихме се мънички 2550 и спаднахме  до 2300, та затова вчера беше на система и се почна АБ. Днес излязоха резултатите, казаха че едните били много хубави, другите може би имало инфекция та ще продължим още няколко дни с АБ. Кърми се когато и колкото иска, че имаме доста да наваксваме. Причината за ниското тегло се оказа паталогично тънка пъпната връв, та оттам не се е хранела добре. Хайде да се опитам да дремна малко и аз, че не кога ще ме потърси.

# 94
Момичета ние сме вече вкъщи ! Кърмим се на 3 часа горе долу,защото много спим,което е добре,но сме много лакоми и ядеме,после повръщаме и дрискаме Sad довам и по малко кърма и от двете гърди,но тя трудно спира да суче,защото в болницата два дни й даваха АМ заради секциото ми и сего това ме притеснява,че доста връща след кърмене.Къркорат й червата много Sad
Студени ръчички и носле имаме.Температурата й и 35.6 и свалихме 180 гр в болницата,та се съмнявам,че нещо са и предали там другите бебчета,защото много кихаме. Щом спи спокойно за мен е добре, но винаги съм нащрек,защото изобщо не съм доволна от неонатолозите в Шейново.Ужас е там !
Аз отекох здраво,вчера се подух много и се чудя от какво,при полажение,че не спрях да се движа след операцията.Може и от нерви да ми е,може и от антибиотика,може и да е от всичко в тази болница. Sad

# 95
  • гр.Пловдив
Мен ме искат 1-2Дни след пренасяне,но моето бебе отдавна се е нагласило да излиза,от 3 дни имам и болезнени контракции,но не иска да излиза.Първото ми е предизвикано,явно и това ще е така.Каквото такова,гледам да не мисля,че ме хваща страх.

# 96
Меги, знам, че ти е трудно, но се успокой! От постовете ти лъха паника, разбираемо е донякъде.

# 97
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Здравейте,момичета!
Не съм от вашата тема,но се зачетох в нея случайно.Преди 5 месеца и аз бях като някои от вас - преносвах.Не се притеснявайте,при 10% от жените се получава така.Ето историята за моето раждане,ако на някой му е интересно:

Скрит текст:
Знаех,че термина ми не е изчислен правилно,защото нямам стандартния 28-дневен цикъл,а имах нередовен такъв,от порядъка на 38 дни.Но въпреки това и аз бях притеснена,че бебето не излиза,нормално е.Какво ли не правих - скачах,танцувах,изкачвах тепето...нищо не помогна.Като ходех за мерене на тонове в болницата в първия момент всички се стряскаха,че термина ми е минал,но като им обяснявах за дългия цикъл ме разбираха.Гледаха ме на УЗ и всичко беше ОК -води,плацента.Един доктор каза,че колкото и всичко да е наред,като минат 10 дни ще трябва да ме приемат за предизвикване на раждането,за да не стане опасно.Така и стана,след 10 дни ме приеха.В 6 ч. сутринта ми пуснаха система с окситоцин и започнаха контракциите,преди това нямах никакви такива.Беше доста болезнено,но си заслужаваше Peace.В 13 ч. вече бях родила нашето съкровище.Роди се 3,500кг,52см.
Всеки ден се чудя дали ако не го бяха предизвикали раждането щеше да тръгне само.Но няма как да разбера Simple Smile Фактически само се водех,че пренасям,но след като цикъла ми е с 10 дни по-дълъг от нормалния,то 10 дни след термин са си нормални.
Пожелавам успех на всички бъдещи мами Hug Ако имате някакви въпроси,с радост ще ви отговоря.

# 98
Меги, знам, че ти е трудно, но се успокой! От постовете ти лъха паника, разбираемо е донякъде.
Това, което описа е съкото като при нас в момента. И на нас са ни студени ръчичките, крачетата и нослето, най -вероятно заради кръвообръщението ще е, и ние кихаме от време на време. И аз бях секцио 2 дена беше добре и на третия ми сервираха, че е на система и АБ, пуснали й били изследвания, много се притесних. Оказа се, от 2550 е станала 2260, доста спаднала. Вчера беше задържала на тегло, дадоха ми я следобед и почнахме да се кърмим днес сме 2300. Доста ни е трудно, защото е малка и няма сили бързо се изморява,  кърми се на 30мин, на 60, не повече от 90. Току що ни правиха някакво изследване на слуха, било добре. Мина визитацията и са доволни от нас Simple Smile

# 99
 Колко много бебенца си имаме вече!!! Честито мамчета,бъдете живи и здрави. А ние вече свикнахме с нашата принцеса,нормално все пак,утре става на 40 дни. Най-редовно влизам да чета,добре че има теми за всичко,шашкам се много,но какво да се прави.. Ето чак сега намерих време и да пиша. Успех на всички,които чакат още своите човечета, всичко ще бъде наред! Целувки

# 100
  • Варна
Момичета ние сме вече вкъщи ! Кърмим се на 3 часа горе долу,защото много спим,което е добре,но сме много лакоми и ядеме,после повръщаме и дрискаме Sad довам и по малко кърма и от двете гърди,но тя трудно спира да суче,защото в болницата два дни й даваха АМ заради секциото ми и сего това ме притеснява,че доста връща след кърмене.Къркорат й червата много Sad
Студени ръчички и носле имаме.Температурата й и 35.6 и свалихме 180 гр в болницата,та се съмнявам,че нещо са и предали там другите бебчета,защото много кихаме. Щом спи спокойно за мен е добре, но винаги съм нащрек,защото изобщо не съм доволна от неонатолозите в Шейново.Ужас е там !
Аз отекох здраво,вчера се подух много и се чудя от какво,при полажение,че не спрях да се движа след операцията.Може и от нерви да ми е,може и от антибиотика,може и да е от всичко в тази болница. Sad

Меги споко и ние бяхме така .В болницата телглото на Никол спадна близо 300г. чак акушерката като я претегли и се стресна, според нея и бяха давали по малко мляко от колкото е имала нужда.Като се прибрахме и ние известно време бяхме със студени крайници, но сега се климатизира и всичко е наред . Червата и къркорят още от болницата , една от жените там ми каза че е от АМ.Сега все още ги имаме този проблем но  много по-малко от както е само на кърма, а и гледам все да и е увито коремчето с някоя пеленка да и е по топло,това сякаш и помага.

Към мамите с повече опит-ние освен кихане имаме и кашлица и доста сополки. Казаха ми че било нормално понеже се чистели каналчетата и още, но мен яко ме притеснява и не отминава.Не искам да и давам нищо и все се надявам да отмине и дори и да е инфекция с помощта на кърмата да се излекува.Та ако на някоя мама и се е случвало и има опит нека сподели.

А иначе точно на Благовещение ни падна пъпчето  и до сутринта се беше затворило,много съм доволна. Heart Eyes Heart Eyes

# 101
Truffle, и Стефан има сополки. Кашля рядко и то ако му се стичат назад сополите. Аз му капя по малко физиологичен разтвор и се опитвам да ги изсмуча с една джаджа, ама той се сърди и не ми се получава много. Дано му минат скоро! Поне не му пречи да суче!

# 102
  • Варна
Fifolina savova, Iv_vd79 честити бебчета да са живи и здрави.
Останаха броени дни до края на март, скоро всички ще сме с бебчета. Hug

# 103
В някои страни и съвруменните лекари смятат, че бебето е преносено едва след 14 дни след изчисления термин и съотмветно чакат да минат две сезмици преди да започнат с предизвикването.

Нормално е новородените да имат студени крачета и ръце - кръвообръщението им още не смогва - за това дали на бебто му е топло или студено се контролира при вратлето, а крачетата се затоплят с чорапки. Също така е нормално да кихат или да хълцат, какно и да загубят тегло през пэрвите дни. Ние сме само на кърма от раждането,  но първия ден беше свалил 200 грама, от слезващия почна да качва и днес (петти дет) вече почти е стигнал теглото от преди раждането, но той е и доста лаком и похапва доста. Днес ни падна и пъпчето.

# 104
В някои страни и съвруменните лекари смятат, че бебето е преносено едва след 14 дни след изчисления термин и съотмветно чакат да минат две сезмици преди да започнат с предизвикването.

Нормално е новородените да имат студени крачета и ръце - кръвообръщението им още не смогва - за това дали на бебто му е топло или студено се контролира при вратлето, а крачетата се затоплят с чорапки. Също така е нормално да кихат или да хълцат, какно и да загубят тегло през пэрвите дни. Ние сме само на кърма от раждането,  но първия ден беше свалил 200 грама, от слезващия почна да качва и днес (петти дет) вече почти е стигнал теглото от преди раждането, но той е и доста лаком и похапва доста. Днес ни падна и пъпчето.

Движим се подобно на вас Айа Simple Smile Малката свали точно 200 грама, но ден след като ни изписаха, вече беше възвърнала рожденното си тегло Simple Smile

За преносването - аз преносих 8 дни, а очаквах да родя скоро след влизане в 9-я. Наистина чакането е изнервящо, но се постарайте да мислите положително и да запълвате свободното си време с приятни занимания Simple Smile Скоро ежедневието ви ще се преобърне на 360 градуса, поне на тези, които им е първо детенце Simple Smile
Тук изчакват между 10 и 14 дни след термина и тогава предизвикват  Peace

Помощ - справяме се двамата с ММ. Бабите са далече, радвам се че ММ има 14 дни отпуск след раждането и прави всичко наравно с мен. Единствено в кърменето няма как да се включи, но пък ми асистира с разни неща - подава ми бебето, държи я изправена да оригне/сменя я в почивката между двете гърди и др.

Общи условия

Активация на акаунт