Спомени и впечатления за социализма в България

• 538 994
  • 11 975
  •   1
Отговори
# 3 630
                Вселена,да те ограмотя мъъъничко относно събитията през 80-те години.Явно си ходила права под масата ...... та няма как да знаеш за събитията по това време!
               Цитатче:Перестройка е общото название на реформите и новата идеология на ръководството на СССР, с което се означават радикалните промени в икономическата и политическата структура на държавата през втората половина на 80-те години на 20 век. Разработени са по поръчение на генералния секретар на ЦК на КПСС Юрий Андропов и са инициирани от Михаил Горбачов през 1985 г.[1]. За начало на престройката се счита месец април 1985 г.[2]; а през януари 1987 г.на пленум на ЦК на КПСС перестройката е официално обявена като направление за развитие на държавата.
                От тук тръгнаха събитията ,за които говориш и.........седни та попрочети малко.Ще ти е от полза!Празните приказки никога не хващат дикиш! Mr. Green
                При това аз съм била точно 89 год там и знам събитията от първо лице - и танковете по улиците,и руските войски и отношенията между обикновените хора , а не тези дето дърпат конците в своя изгода.Когато обаче си прост ставаш оръдие в ръцете точно на кукловодите.

# 3 631
Че то в случая си е на място.

Можеше да се извиниш, примерно. Peace

# 3 632
              Когато обаче си прост ставаш оръдие в ръцете точно на кукловодите.

Абсолютно вярно. Когато не искаш и не можеш да мислиш, Партията мисли вместо теб.  А ти само повтаряш.

# 3 633
              Когато обаче си прост ставаш оръдие в ръцете точно на кукловодите.

Абсолютно вярно. Когато не искаш и не можеш да мислиш, Партията мисли вместо теб.  А ти само повтаряш.
Вярно, но мисленето стигна до там, че само кукловодите бяха сменени.

# 3 634
Дева, за какво точно да ти се извиня? За това, че коментираш без да четеш ли? Да, пратила съм те да си пиеш хапчетата, а обикновено рядко ми се случва, дори и с потребители като теб и Мама_нет.

# 3 635

За някои винаги трябва да има кукловоди. С това оправдават собственото си безсилие.

# 3 636

За някои винаги трябва да има кукловоди. С това оправдават собственото си безсилие.
Ха - ха, безсилие .... по скоро "добър" ход, прикриващ продажната човешка природа.

# 3 637
Дева, за какво точно да ти се извиня? За това, че коментираш без да четеш ли? Да, пратила съм те да си пиеш хапчетата, а обикновено рядко ми се случва, дори и с потребители като теб и Мама_нет.

Два пъти споменаваш  някаква  мама... , неуспешно?

Липсвам ли ти?

Ела, баба,  да те цунка!  bouquet

# 3 638
Уф, няма да те пращам да си пиеш хаповете, успокой се. Не, не ми липсваш, а и подобните ти.

# 3 639
днес в колата чоплех едни дребни солени и сладки неща, японски.
та се сетих в края на 80те май имаше kakino tane  Crazy обожавах го!!! днес се сетих за него, едно от нещата, дето ги ядах меше със същия вкус.

не съм ги виждала от отдавна.

Има ги и сега, ама не знам защо миналите сякаш по ми харесваха. Уникални бяха онези социалистическите оризови ядки. То сигурно и тези за абсолютно същите, но явно спомен от детството и затова си мисля, че уж бяха по - хубави от сегашните.

# 3 640
  • На земята, която е всъщност звезда.
               Вселена,да те ограмотя мъъъничко относно събитията през 80-те години.Явно си ходила права под масата ...... та няма как да знаеш за събитията по това време!
           ...   

Ами не съм ходила права под масата, но ти не ме познаваш и няма как да го знаеш.  hahaha
Но, хайде да оставим мен, родителите ми със сигурност не са били малки деца, а те също тогава не са знаели, че едни съветски граждани са палили живи други съветски граждани. А са чели вестници по това време, били са абонирани за Раб. дело. Питах още няколко човека над 40 години, образовани, учители, инженери, преводачи, ами и те не са знаели подробности, само, че е имало нещо. Вече след години са разбрали подробности.

И....моля, не се грижи за моето ограмотяване и какво е от полза за мен. Погрижи се за себе си. 

# 3 641
День Победы!

# 3 642
Гледам, че и в други теми, както и във ФБ, победата се обявява за руска. Няма съюзнически войски и други народи, участвали в извоюването. День Победы, парад в Москва и туй то! Една потребителка даже сърп и чук си е сложила в подписа. Tired
Сега само някой Айнщайн да не ни преразкаже историята.  Stop

# 3 643
 Ти па сърп и чук, аз видях и някакви сталинчета емотикончета.

# 3 644
Сталинчета ли?  Mr. Green
В един от тукашните български магазини има цели два портрета на Тодор Живков, окачени на видно място. Тъгува явно собственикът по светлото минало, но отдалеч и от около 20 години. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт