Цитатче:Перестройка е общото название на реформите и новата идеология на ръководството на СССР, с което се означават радикалните промени в икономическата и политическата структура на държавата през втората половина на 80-те години на 20 век. Разработени са по поръчение на генералния секретар на ЦК на КПСС Юрий Андропов и са инициирани от Михаил Горбачов през 1985 г.[1]. За начало на престройката се счита месец април 1985 г.[2]; а през януари 1987 г.на пленум на ЦК на КПСС перестройката е официално обявена като направление за развитие на държавата.
От тук тръгнаха събитията ,за които говориш и.........седни та попрочети малко.Ще ти е от полза!Празните приказки никога не хващат дикиш!
При това аз съм била точно 89 год там и знам събитията от първо лице - и танковете по улиците,и руските войски и отношенията между обикновените хора , а не тези дето дърпат конците в своя изгода.Когато обаче си прост ставаш оръдие в ръцете точно на кукловодите.

обожавах го!!! днес се сетих за него, едно от нещата, дето ги ядах меше със същия вкус.