Спомени и впечатления за социализма в България

• 545 039
  • 11 975
  •   1
Отговори
# 360
Снимката е съвременна, платнищата са от старите, а къде точно е правена не знам.

ПП От форума на Москвич е.
Приятел има такъв стар москвич и го ремонтира с части от опел. Този модел москвич на снимката е едно към едно с един стар модел Опел.
Руснаците, горките, нямат нито една собствена разработка лек автомобил...

# 361
Ама верно, тъпи ли сте или...Никой не искаше  да бяга в Турция, а през Турция на Запад.  Много се опитваха с лодки по морето.

# 362
Ама верно, тъпи ли сте или...Никой не искаше  да бяга в Турция, а през Турция на Запад.  Много се опитваха с лодки по морето.
Бягаха в Турция, разбира се. Даже има и източногерманци застреляни точно на тази бразда.

# 363
  • София
Тук намерих ведомствен ценоразпис - http://www.lostbulgaria.com/index.php?cat=10

# 364
Майка ми имаше същото поло като жената на снимката.. Laughing
Помня майка ми и две нейни колежки един ден се появили на работа с един и същи модел и цвят рокли и колега се пошегувал "Ей, аз имам риза от същия плат, но е за пране...."

# 365
Като пуснат нещо в магазина, редовно цялото предприятие се кипреше в едни и същи пуловери.

# 366
Освен това масово всички крадяха държавното, та нямаше нужда.
Престанете да повтаряте като мантра това "всички крадяха". Не, не крадяха всички. Строят може да те улесни ако имаш такива заложби, но на много хора и тогава и сега моралът и себеуважението не им позволяваха да откраднат дори една карфица.
Смея да твърдя, че свекърът ми не е откраднал и една топлийка. Когато прибирайки се в къщи видял,че синът му донесъл кайсии от градината на ТЗКЗС-то, го накарал да ги върне обратно.

# 367
fatalina, предполагам, че при теб става дума за нещо подобно.  Flutter
В сериозна грешка си! Никога, нито моето семейство нито аз сме били привилегировани, напротив. Вуйчо ми беше в затвора, поради това, че след казармата се беше опитал да бяга през граница.
Около това и майка ми си имаше проблеми в работата. Дядо ми и баба ми също. Естествено, че той в зората демокрацията пръв беше по площадите и пръв после по Магурата да прави далаверки. До ден днешен, макар че е станал на 70 години е нефелник и живее като отшелник в едно село, Води се инвалид по болест, ходи по санаториуми и лежи като мекча по цял ден. Никой от семейството ни не иска да поддържа контакти с него, дори и децата му.
В моето семейство всеки сам се справя с всичко.

# 368
В първи клас учителката обяснява как трябва да са облечени децата и майката на моята приятелка се възмущава, че само черно, кафяво и тъмно синьо е разрешено за панталони.

Учителката на своя страна я насмита, че е неприлично облечена, защото е с жълт панталон  Joy.

# 369
  • София
И Бърди да не ме праща да живея в Корея! Mr. Green Mr. Green

Hug

Няма, няма, ти си ми много симпатична, въпреки омразата си към храната  Laughing bouquet

# 370
В първи клас учителката обяснява как трябва да са облечени децата и майката на моята приятелка се възмущава, че само черно, кафяво и тъмно синьо е разрешено за панталони.

Учителката на своя страна я насмита, че е неприлично облечена, защото е с жълт панталон  Joy.

То пък много имаше друго по магазините. Жълтият панталон сигурно е от чужбина.

# 371
А сега по-големите  ученички с какво облекло или по-скоро с каква липса на облекло се разхождат из училищните дворове... ooooh!  Онзи ден имаше едно девойче в студа с толкова къса блузка, че се виждаха не само пъпа с обичката, но и долната част на гърдите, а полата беше малко по-дълга от колана и.... Sick И в устата с цигара, естествено...
 Ние поне се криехме в пушкома и като скъсявахме престилките не беше много над коляното.

# 372
  • София
В Москва, през 80-те

http://www.lostbulgaria.com/index.php?cat=10&paged=10

Ооо, заглавието: "Съветският челник Злобин споделя опита си с български ударници"   Joy
http://www.lostbulgaria.com/pic/2290.jpg

# 373
  • Варна
fatalina, предполагам, че при теб става дума за нещо подобно.  Flutter
В сериозна грешка си! Никога, нито моето семейство нито аз сме били привилегировани, напротив. Вуйчо ми беше в затвора, поради това, че след казармата се беше опитал да бяга през граница.
Около това и майка ми си имаше проблеми в работата. Дядо ми и баба ми също. Естествено, че той в зората демокрацията пръв беше по площадите и пръв после по Магурата да прави далаверки. До ден днешен, макар че е станал на 70 години е нефелник и живее като отшелник в едно село, Води се инвалид по болест, ходи по санаториуми и лежи като мекча по цял ден. Никой от семейството ни не иска да поддържа контакти с него, дори и децата му.
В моето семейство всеки сам се справя с всичко.

Само заради болднатото, щях сериозно да се замисля преди да напиша "социалистически рай".
Затвора казват, че пречупвал много хора.

# 374

То пък много имаше друго по магазините. Жълтият панталон сигурно е от чужбина.

беше си го ушила сама от стар плат Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт