Спомени и впечатления за социализма в България

• 539 487
  • 11 975
  •   1
Отговори
# 690
eau, еспадрилите не са изобщо соц приумица. В корекома тогава се продаваха истински еспадрили (материята и изработката са от голямо значение), но е истина, че се разпадаха много бързо. Струваха 5 долара обаче.
не са и сега като гугълнах е пълно с еспадрили, но никой не се прехласва по тях ... : )))

# 691
Е то и тогава никой не се прехласваше, защото си бяха само еспадрили. Но бяха шаренки и удобни и като за 5 долара си беше радост да ги намъкнеш на краката, вместо да те обуят в български детски сандали или китайски гуменки. Майка ми еспадрили не е носила, например.

# 692
  • на брега на морето
Да ви разнежа още малко Grinning
Кой е ял кебапчета в такава кръчма?
Скрит текст:
И кой е спал на пресекулки заради къдриците?
Скрит текст:
Едно от най-най-любимите  ми места
Скрит текст:

# 693
Намерих снимка как е изглеждам прословутия ПетоХ.

личи си влиянието на западното образование и живот на Л.Живкова- модернистичен стил, деконструктивизъм се казваше май
иначе би бил някаква руско-селска история със сърп, чук или някой партизанин, но на финала на комунизма вече е по-различно, самите те усещат накъде духа вятъра,
изпълнението обаче си е типично комунистическо качество,
някак си бих го запазила в този, сегашния му вид на друго място - да плашат децата и бъдещите поколения...

# 694
Да ви разнежа още малко Grinning
Кой е ял кебапчета в такава кръчма?
Скрит текст:
И кой е спал на пресекулки заради къдриците?
Скрит текст:
Едно от най-най-любимите  ми места
Скрит текст:
Аз. Последната снимка е от Варна, морската градина, нали? За ролките - не можах да се науча да ги търпя на главата си, а имах прияелки, които спяха с тях.  Shocked

# 695
У нас бяхме с пластмасови ролки, които се варяха във вода. Laughing

# 696

Скрит текст:

Скрит текст:

# 697
  • Deutschland
Майка ми има още такива ролки за коса, като показаните от Котьо

# 698
Котьо, таквоз нещо не помня.  Joy

Като казахте бани, се сетих за детския ми неделен ужас. Баба ми всяка неделя ме помъкваше с нея в "Банята". Става въпрос за "гъбата" във Варна. Те живееха на 100 метра от нея. Тръгваше се с един голям сак с дрехи, хавлии и принадлежности. Там се къпеш в едно грамадно тъмно помещение с нещо като вани, чешми и телячки.  Laughing На мен ми ставаше лошо от горещината, а и беше пълно с голи лелки, които ги търкаха почти до кръв. Към два часа продължаваше тази СПА процедура, през които два часа ми идваше да умра. После баба ми минаваше по ред през фризьорския салон, козметичния, педикюр и маникюр , а аз чакам и слушам клюки. Накрая се прибирахме по тъмно. Няма да забравя никога прическата на баба ми след всичките тези процедури. Едно високо тупирано нещо имаше на главата си, увито в кърпа, много смешно беше, но тя вървеше по улиците все едно е Клеопатра.  hahaha Единственото хубаво нещо в тези недели беше, че дядо ми ни чакаше в къщи с приготвена маса с купени мешени скари от механа Евксиноград.  Laughing

Това все едно аз съм го писала с тази разлика, че това при мен се случваше събота и не с баба, а с майка. След "баня" обичах да ходя в магазина за играчки на "Ленин".

# 699
На тези ролки защо са им дупките? Помагат ли тези дупки за къдренето?

# 700
  • на брега на морето
У нас бяхме с пластмасови ролки, които се варяха във вода. Laughing
О, те дойдоха по-късно и ми омазняваха косата Grinning

Аз. Последната снимка е от Варна, морската градина, нали?  
Това е релефът на дъното на Черно море и е пред Аквариума (ако не бъркам). Не знам дали е в рамките на Морската градина Embarassed

Ох, Ео, разсмя ме  Hug - дупките са, когато се сушиш със сешоар топлият въздух да циркулира. Тези от снимката са за къси и тънки кичури и правят ситни къдрици; имаше средна  големина и доста големи за едри къдрици.

# 701
Като се сушиш под каска или сешоар преминава горещ въздух през тях. Отдлно и те като се метални се загряват.

# 702
  • Куциндрел
Ох, ходенето в Гъбата на баня и аз си го спомням. Въх, голи лелки, навсякъде косми, аромат на напръцкано... Майка ми ми е разправяла как като била малка са се къпали всяка неделя там. Имало една телячка, която хубаво я е изтърквала. На мен телячката ми беше спестена. Mr. Green

# 703
Биляна, Котьо, мерси, нямаше да се сетя, никога не съм си къдрила косата Simple Smile)

# 704
В Гъбата имаше и самостоятелни душ-кабини,отпред с някакви пейки.След баня се завиваш с чаршаф в предверието на кабината.

Тази баня не ни беше много близко, затова лично аз я възприемах като лукс, но само в кабините сме ходили. А после- в "Добруджа"- на торта и лимонада. Луксовете на детството ми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт