Спомени и впечатления за социализма в България

• 539 264
  • 11 975
  •   2
Отговори
# 3 180
...
 После що не им били направили блокбастър. Сами не уважават героите си, пък другите що не ги величаят , световната конспирация е крива. Царе на демагогията...

Не знам дали не ги уважават. Може би просто не правят цирк и печалбарство с историите им.
Разказвали са ми за военни от Виетнам, които прибрани в щатите са пълни физически и психически инвалиди. След тържественото посрещане на летището за пред световната тв. тези хора са оставени без помощ и средства да живеят по улиците. Това са ми го разказвали американци .
Показаха наскоро по новини единствената реална конкурентка на Катарина Вит (която в момента си живее живота) , една тъмнокожа американка , която в момента живее във фургон край някакви влакови релси в малко работническо градче .

... иначе руснаците простеят при всеки удобен случай

При всеки удобен случай простееш ти . В същтност удобен или неудобен все ти е тая явно.   ooooh! ooooh! ooooh!

Аз не съм забелязала простеещи руснаци. В същтност постъпват доста дискретно и с уважение . И имат чувство за дълг не само при за пари.

# 3 181
Моето мнение е, че почти всяка идеология подлежи на извращение, когато се опитат да я приложат на практика и социализма/комунизма в България е идеален пример. Отвращава ме.

комунизмът се е провалил навсякъде, без изключение, това е вредна и грешна идеология, провалила се абсолютно навсякъде, защото противоречи на човешката природа ...

# 3 182
...
 После що не им били направили блокбастър. Сами не уважават героите си, пък другите що не ги величаят , световната конспирация е крива. Царе на демагогията...

Не знам дали не ги уважават. Може би просто не правят цирк и печалбарство с историите им.

Ами не е ли така? Потребител зададе въпрос защо не са известни и не са направили филми за загиналите ликвидатори при аварията в Чернобил. И правилно - техните имена трябваше да са световно известни, светът още тогава  да се вълнува и възхищава от подвига им, щото това си е подвиг. Нима хората щяха да останат безразлични?

Само че те укриха и авария, и ликвидатори, и трагедии и всичко, с което извършиха и престъпление.

# 3 183
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Само че те укриха и авария, и ликвидатори, и трагедии и всичко, с което извършиха и престъпление.

ама не крият само те.
хайде, Фукушима нямаше как да я скрият, защото цунамито разруши много неща,но не се чува нищо за деконтаминиращите там.
гледах някакъв документален филм, че наемат там на работа етнически "неудобни" японци - има някакви групи, които са подтиснати, не могат да говорят езика си ( или диалекта), наемат мъже, които стоят най-долу на соц. стълбица. ама май не ги наемат доброволно, а доста принудително... Rolling Eyes преди 4г. гледах филма, не помня как се казваха.

та, не е само комунизмът виновен.

# 3 184
Откога правенето на филми е показател за информираност на населението?

# 3 185

гледах някакъв документален филм, че наемат там на работа етнически "неудобни" японци - има някакви групи, които са подтиснати, не могат да говорят езика си ( или диалекта), наемат мъже, които стоят най-долу на соц. стълбица. ама май не ги наемат доброволно, а доста принудително... Rolling Eyes

Това е интересно, дали няма да се сетиш някакви подробности? Ще ми се и аз да го гледам или да прочета нещо.

# 3 186
Документалният филм не гарантира обективност, въпреки достоверността на фактите. Блестящ пример са филмите на Майкъл Мур, нищо че някои от тях имат един куп престижни награди от филмови фестивали.

# 3 187
 Да бе, знам, но все пак ми е интересно. Иначе знам как да сверявам източници и да засичам информация. Достатъчно ми е и само името на тая подтисната етнически група японци, аз ще си намеря какво да прочета или да гледам...

# 3 188
японците си имат едно по-мургаво малцинство, което избягват да показват ...

# 3 189
Че те японците са си мургави, с изключение на японки ползващи безброй избелващи средства и покриващи лицата си с плътни козметични продукти. Работила съм две години само с колеги японци и един бял не видях.

# 3 190
Това е много интересно, но не виждам с какво оправдава социализма. Нещо като - Вие защо биете негрите.

# 3 191
Това е много интересно, но не виждам с какво оправдава социализма.

Ние да не би да го съдим,   в тази тема не. Темата  е за друго. Ако искаш си пусни твоя тема с подходящ топик за да не всяваш обърквация .

# 3 192
Това е много интересно, но не виждам с какво оправдава социализма. Нещо като - Вие защо биете негрите.
Защо трябва да бъде оправдан? Ако това се случи, с какво ще се оправдават грешките сега? Да поемеш сам отговорност за действията /било грешни или правилни/ си е в пъти по трудно, отколкото да предпишеш неуспеха на друг, а успеха на себе си.

# 3 193
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
японците си имат едно по-мургаво малцинство, което избягват да показват ...

а, точно тези бяха, мургави и космати.

наистина нямам спомени Rolling Eyes
тогаве детето беше бебе и гледах на пресекулки. Rolling Eyes

много плитко.

ставаше въпрос, че не само изродена система като социализма ражда подобни гениални идеи да се крие информация, дори и когато става въпрос за такъв проблем, който не остава на територията на страната, а засяга цялото населени на Земята.
всъщност всеки крие информация, иначе нямаше да има whistlE blo*er.

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 10:20 от asyalein

# 3 194
  Така е, но все пак разликата е в системата. Когато има демократично общество, преса, зелени партии, независими организации, или просто хората са свободни, е съвсем различно, отколкото ако държавната машина има монопол над информацията, пропагандата, правата и свободите. Това е разликата.

Иначе аз питах, защото преди известно време участвах в една инициатива против развитиета на ядрената енергетика, знаете, когато беше референдума. Идеята ми е, че при ядрена авария няма правителство или администрация на местна почва, която да може да реагира така, че загубите и последиците за населението да не са ужасни и трайни. Дори в развита страна като Япония, какво остава за някоя по-смотана. Затова ми е интересна информация на тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт