И това, което съм наблюдавала, не е това, което ти пишеш. Влезлите рабфак се различаваха много от останалите, дори и от по-слабите колеги, влезли с нормален кандидат-студентски изпит. В голям ВУЗ в София в края на 1980-те. Също и това, че освен в СССР и тук-там из соц. лагера учещи навън нямаше. А сега има десетки хиляди деца из Европа и САЩ.
И това, което съм наблюдавала, не е това, което ти пишеш. Влезлите рабфак се различаваха много от останалите, дори и от по-слабите колеги, влезли с нормален кандидат-студентски изпит. В голям ВУЗ в София в края на 1980-те. Също и това, че освен в СССР и тук там из соц.лагера учещи навън нямаше. А сега има десетки хиляди деца из Европа и САЩ.
И това, което съм наблюдавала, не е това, което ти пишеш. Влезлите рабфак се различаваха много от останалите, дори и от по-слабите колеги, влезли с нормален кандидат-студентски изпит. В голям ВУЗ в София в края на 1980-те. Също и това, че освен в СССР и тук там из соц.лагера учещи навън нямаше. А сега има десетки хиляди деца из Европа и САЩ.
Защото има спомени, ама има и факти - и невъзможността да учим навън беше факт, който няма нищо общо с нечии спомени, независмо дали са хубави или лоши. Обективна невъзможност, наложена от системата и ограничаваща правото ни на избор. Изпитана от мен и от десетки, да не кажа стотици мои съученици и приятели. Това, че ти си спомняш друго, не го прави истина, да не говорим, че от изнесеното от теб не си имала никакъв допир с потенциално учене в чужбина, за да знаеш. Да не гвоорим, че ти намеси реализацията и по-точно нейната липса като аргумент против казаното от мен. Тоест, ти не спориш по същество дали е имало такава възможност или не, а твърдиш, че аз (presumably) съм нереализирана, затова изнасям тези факти. Което си е чист ad hominem аргумент, който не доказва нищо, а и дори и това няма как да знаеш, защото не ме познаваш и не знаеш нищо за мен.
.
Защото има спомени, ама има и факти - и невъзможността да учим навън беше факт, който няма нищо общо с нечии спомени, независмо дали са хубави или лоши. Обективна невъзможност, наложена от системата и ограничаваща правото ни на избор. Изпитана от мен и от десетки, да не кажа стотици мои съучнеици и приятели. Това, че ти си спомняш друго, не го прави истина, да не говорим, че от изнесеното от теб не си имала никакъв допир с потенциално учене в чужбина, за да знаеш.

Защото има спомени, ама има и факти - и невъзможността да учим навън беше факт, който няма нищо общо с нечии спомени, независмо дали са хубави или лоши. Обективна невъзможност, наложена от системата и ограничаваща правото ни на избор. Изпитана от мен и от десетки, да не кажа стотици мои съучнеици и приятели. Това, че ти си спомняш друго, не го прави истина, да не говорим, че от изнесеното от теб не си имала никакъв допир с потенциално учене в чужбина, за да знаеш.
Препоръчани теми