Математически турнири - 37

• 106 485
  • 747
  •   1
Отговори
# 15
  • София

Е, ако е пост фактум е все тая - от друга страна не става ясно какъв точно е смисълът да "се подготвяш" за събитие, което е отминало... Това да не е нещо като догодишното вино на Тери Пратчет или контрамоцията на Стругацки?
Някак хем да са задачи за подготовка за състезанието '16, хем да са излязли след него...  newsm78  Crazy

ПП
За повечето деца представянето на другите няма значение - и в такъв смисъл би било нелогично да се запознават предварително със задачите за състезанието, на което ще се явяват... обаче за част от децата (не за моето) тези състезания са повече като входни изпити - и ако някой знае предварително задачите е като да получиш темите за кандидат-студентски изпит предварително. Бая голяма услуга ще да си е.

# 16
Е точно това , е което и аз смятам за правилно.... минало е състезанието.... дава се шанс на родителите по нормален начин да видят задачите.... , а не като нас - крием се - и то - незнайно от какво се крием...

# 17
  • София
Е точно това , е което и аз смятам за правилно.... минало е състезанието.... дава се шанс на родителите по нормален начин да видят задачите.... , а не като нас - крием се - и то - незнайно от какво се крием...

В такъв случай са си просто задачи от отминалото състезание, не "за подготовка".
И двете едновременно не става.
Пак казвам, немски не владея.
Който го знае, да каже какво точно пише отгоре.

# 18

В такъв случай са си просто задачи от отминалото състезание, не "за подготовка".
И двете едновременно не става.
Пак казвам, немски не владея.
Който го знае, да каже какво точно пише отгоре.

и аз не чета немски , но може би имат предвид за подготовка за догодина т.е. когато учениците започнат да се подготвят за състезанието 2017,  2016 ще е минала година....

# 19
Резултати ЕК 2016г. Велико Търново.
С благодарност за отзивчивостта на преподавателите от ПМГ "Васил Друмев" - г-жа Цеца Байчева и г-жа Кинка Кирилова.

http://pmgvt.org/node/217

# 20
  • Варна
Здравейте!
Великденското състезание е далеч, но ми е любопитно какви са били задачите за 4ти клас във Варна - за миналата година.
Ако правилно съм разбрала някои от задачите изискват разписване, не само отбелязване на верен отговор - това заради приема в МГ.

Благодаря!  bouquet

# 21
Моят немски е много добър, като се загледах - стигам до извода, че това са действителните задачи - вижте и темите от 2015 г, които вече са ни познати със сигурност.
Идиеята е, че те казват, че най-добрата подготовка са Упражненията, т.е всеки се упражнява като решава тестове от предишни години.
Само не знам защо темите са наречени ПРИМЕРИ.

# 22
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте!
Великденското състезание е далеч, но ми е любопитно какви са били задачите за 4ти клас във Варна - за миналата година.
Ако правилно съм разбрала някои от задачите изискват разписване, не само отбелязване на верен отговор - това заради приема в МГ.

Благодаря!  bouquet

за всички градове са еднакви  Peace
вижте тук

Blush моля за помощ, МБГ ли беше състезанието, в което може да има повече от един верен отговор?
от толкова състезания съвсем се забърках  Blush

# 23
  • гр.Варна
Във Варна резултатите пак ще ги чакаме до 2-ри Април.И да нямаше "Млад талант",сигурно пак щеше да е така:) Поне ще се научим да си каляваме търпението за следващите години Simple Smile

# 24
Здравейте!

за всички градове са еднакви  Peace
вижте тук
Специално във Варна, последната задача за четвърти клас е задача за описване. Допускам, че това е свързано с факта, че в МГ - Варна КМС е едно от състезанията по приема.

# 25
А пък аз съм се замислила дали истинските организатори на това състезание  знаят , че ние тук в България сме изопачили първоначалната им идея ( да се популяризира математката сред децата) и сме я превърнали в приемен изпит....

# 26
  • Бургас
На МБГ има задачи с два отговора. Примерно за втори клас от миналото състезание - Зима 2016:

Задача 16. Боко и Цоко със синовете си били за риба. Всички те хванали по равен брой
риби. Колко риби е хванал всеки от тях, ако общо са хванали 9 риби?

Задача 16
Тоговор: 3 или 1
Ако предположим, че това са четири човека – двама бащи и двама
сина, това не е възможно, защото 9 не се дели на 4. Тогава става дума
за дядо, сина му и внука му.
Тогава всеки е уловил по 9 : 3 = 3 риби.
Но може да става дума и за двама бащи с общо седем сина.
Тогава всеки е хванал по 1 риба.

# 27
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Hug Благодаря, Стелтион  Hug
имах спомен за състезание с два верни отговора, но не се сещах кое от всичките беше  Blush
точно на тази задача е получил половин точка  Peace

# 28
  • Варна
...
Специално във Варна, последната задача за четвърти клас е задача за описване. Допускам, че това е свързано с факта, че в МГ - Варна КМС е едно от състезанията по приема.
Да разбирам, че задачите са същите, само една от тях се разписва(като на олимпиада) и така се дава отговора?

# 29
Извинявайте, ако някъде е разяснено и съм го пропуснала, но не мога да разбера какво му е международното на ЕК, освен че в един и същ ден /местонахождението на децата в различни часови пояси предполага че има разминавания в часа на явяване/ децата в няколко страни решават уж едни и същи задачи.
Накрая класирането е национално и т.нар. финал пак е на национално ниво между избрани по неясен критерий деца участвали на няколко математически състезания през годината. Класирането от финала пак е национално.

На зимен кръг МБГ втори клас има една задача с отворен отговор и там верните отговори са два, ако това е въпроса.
А ако става въпрос за посочените избираеми отговори не помня в кое състезание имаше случай коментиран в темата миналата година задачата да се окаже с два верни отговора, като единият го имало сред посочените отговори, а другият евентуално трябвало да се посочи чрез отговор "други". Може да са имали предвид децата да посочат в "други" и двата отговора, но това, че едното число го имало сред посочените от авторите отговори определено е объркало децата в тази възрастова група и всяко си беше избрало отговор. Може би някоя от майките чиито деца са били в тази ситуация ще си спомни и ще сподели кое е състезанието. Май беше от тема за 3 или 4 клас.

Общи условия

Активация на акаунт