Математически турнири - 37

• 106 821
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Да бе.  Whistling

# 76
не знам ама и големи хора не бих се сетили на 100% дали морските звезди са живи, а камо ли втори клас... то това си е  Crazy

# 77
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не знам ама и големи хора не бих се сетили на 100% дали морските звезди са живи, а камо ли втори клас... то това си е  Crazy

щото големите не гледат Спондж Боб квадратни гащи.  Sunglasses

малките знаят, че морската звезда е Патрик (или някой от семейството му) и знаят, че морските звезди са живи Laughing

# 78
НВО 7 клас обхваща всичко изучавано до 7 вкл. Обиколка се повтаря отново в 5 клас.

Напр. тази задача е от първи модул на миналото НВО:
6. Едната страна на правоъгълник е 18 cm, а другата му страна е три пъти по-къса от
нея. Обиколката на правоъгълника е:
А) 48 cm
Б) 66 cm
В) 108 cm
Г) 144 cm

Да не забравяме, че тези задачи се решават от учениците в цяла България.
А и като бързаш много лесно грешиш точно на лесните задачи.

# 79
а стига бе, тази верно е за 2ри клас с тази обиколка, какъв 7ми Peace

# 80
Във връзка с обсъждането сложността на задачите, смятам че е добре точките давани да са степенувани по трудност, както е на почти всички останали математически състезания.

# 81
arino, почакай да се напълнят тухличките от знания и да започне да става каша Wink
Като имаш само една обиколка да знаеш и само нея ти дават на тестове е лесно Simple Smile
Сори за отклонението.

BOSS SAMORAI, да, така е. При 30 задачи - първите 15 са общо взето "лесни". После става трудно. Изискват повече време и мислене.

# 82
  • Варна
За първи клас само тази с въжетата е същата като от Австрийското кенгуру, поне според нашия състезател.Има ли са калинки с точки, но не същата. А за тази с пилетата каза, че я имал съседа му по чин- третокласник.
 Дават ли на децата да снимат с телефон задачите?

# 83
Е,как ще дават да се снимат с телефон задачите,телефоните трябва да са изключени.Поне при нас е било така.

# 84
И в Пловдив са ги накарали още в началото да си изключат телефоните. Peace

# 85
лоренца, все пак това си е една простичка обиколка, колкото и да пълниш тя е равностойна на 2+2 и някак не е възможно да я считаш дори и за мини-предизвикателство ни в 7ми клас ни никога, след като си схванал какво е правосъгълник и обиколка. мое мнение  Peace

# 86
  • София
Задача от пробен тест да 7 клас е : знаеш 2 ъгъло в триъгълник, намери третия. Първите няколко задачи от теста за 7клас обикновено второкласничката решава със смях. Предполагам са такива за да им стигне времето за последните задачи.

# 87
Задача от пробен тест да 7 клас е : знаеш 2 ъгъло в триъгълник, намери третия. Първите няколко задачи от теста за 7клас обикновено второкласничката решава със смях. Предполагам са такива за да им стигне времето за последните задачи.
А според мен са такива, за да може повече деца да се справят /визирам някои етноси в случая/ и да се отчете грамотността на населението.

# 88
Здравейте! Дали мога да видя някъде задачите за 1 -ви клас за състезанието Кнегуру от събота?!  Peace
Прегледах няколко сайта, но нищо не открих.

# 89
Училището на малкия ми син ме изненада този път. Казали са им резултатите от ЕК. Обикновено ги научаваме от официалното класиране.

Общи условия

Активация на акаунт