Математически турнири - 37

• 106 820
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
colibri, много ти благодаря! Явно правилно е разбрало детето (за разлика от неориентираната си майка  Embarassed). И е чудесна идея за сборничето - дори да реши да не ходи на състезанието, поне лятото ще има занимавка Wink

# 676
colibri, много ти благодаря! Явно правилно е разбрало детето (за разлика от неориентираната си майка  Embarassed). И е чудесна идея за сборничето - дори да реши да не ходи на състезанието, поне лятото ще има занимавка Wink
Остави ми имейл, ще ти изпратя задачите при първа възможност, но регламентът е сменен от миналата година (дотогава всички задачи трябваше да се решават с подробно описание), така че ще ти послужат по-скоро като ориентир.

# 677
Двуцифрено число с последователни цифри какво означава?

45 .. примерно ясно
а 43 ? такова ли е ?

# 678
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
на великденското кои задачи трябва да са с подробен отговор?
и има ли такива с две възможни решения, както на МБГ?

съвсем се забърках  Blush

# 679
  • София
Двуцифрено число с последователни цифри какво означава?

45 .. примерно ясно
а 43 ? такова ли е ?
Подобна задача имаше на първият или вторият тренировъчен изпит в СМГ. Тогава питах и тук и в темата за задачите, тъй като дъщеря ми беше ползвала и двата варианта и на мен ми звучеше логично, тъй като първо избираме цифрите, пък после може да ги ползваме по какъвто искаме начин в числото. Повечето изказаха предположение, че верен отговор само 45, 56 и тн. Оказа се, че решението на дъщеря ми е вярно. Тоест решение са всички двуцифрени числа, съставени с последователни цифри, независимо от това дали са в единиците или десетиците, тоест - 10,12,21 и тн.

# 680
Да, и аз питам за задача от пробен изпит за ОМГ в Пловдив.

Дадени са и двата отговора като верни.. но за мен лично малко е объркващо с  това "последователни" .. Ако бяха "съседни" съм по-съгласна.

# 681
  • София
Най сетне публикуваха и спечелите от Московската олимпиада 2 клас. http://mathbaby.ru/olympiads/olimpiada-nachalnoy-shkoly/2015-0/prizery-2-klassa
Разбрах, че медали няма да получим, ако не отидем в Москва. За съжаление ние път на там нямаме, ще си останем с моралното удовлетворение. Ако някой има път към Москва, дали може да вземе медалите на всички българчета?

# 682
Най сетне публикуваха и спечелите от Московската олимпиада 2 клас. http://mathbaby.ru/olympiads/olimpiada-nachalnoy-shkoly/2015-0/prizery-2-klassa
Разбрах, че медали няма да получим, ако не отидем в Москва. За съжаление ние път на там нямаме, ще си останем с моралното удовлетворение. Ако някой има път към Москва, дали може да вземе медалите на всички българчета?

Ама това не е ли работа на организатора за София-ДАНИС?Как така родителите да ходят да си взимат медали и грамоти! #CrazyМиналата година знам,че в ДАНИС са давали златни и сребърни медали,а 3 диплом са си останали с грамота!

# 683
  • София
Дано да ги вземат,но знам, че миналата година някаква майка ги в донесла от Москва. Дано да ми е грешна информацията.

# 684
  • Варна
Има ли някой от Варна, който не е взел медал/грамота от Кенгуруто? Пропуснах часовете за раздаването им в събота 16.04., а от офиса ми отговориха, че следващо раздаване ще има в неделя - не уточниха часове, обаче. На сайта на МГ няма информация за такива като мен.
Ако някой има по-точна информация за следващо раздаване ще съм благодарна да сподели!

# 685
  • София
За София кога ще бъде награждаването на Кенгуруто?

# 686
Дано да ги вземат,но знам, че миналата година някаква майка ги в донесла от Москва. Дано да ми е грешна информацията.
Няма практика някой да отива специално за наградите. Аз миналата година се ангажирах и благодарение на мой колега, който лично се свърза с организаторите в Москва, взе наградите и ги изпрати, децата ги получиха.

# 687
За София кога ще бъде награждаването на Кенгуруто?
С толкова много деца на призовите места, едва ли ще има награждаване /за съжаление/.
Всъщност, освен за децата, явили се в СМГ, друго награждаване имало ли е предишни години? В СМГ обикновено дават грамота и сборник. Тази година хлапето нищо не е получило, а е на призово място. В другите две секции как е?

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 13:37 от B.L.A.Z.E

# 688
  • София
Няма практика някой да отива специално за наградите. Аз миналата година се ангажирах и благодарение на мой колега, който лично се свърза с организаторите в Москва, взе наградите и ги изпрати, децата ги получиха.

Похвално е това, което сте направили. Аз се опитах да се свържа с познати, но те са в Санк Петербург и ни нямат път към Москва. Ако някой успее да ги вземе всички, ще е хубаво, ако не ..
Важното е, че децата са се справили отлично. Имаме и златен медалист във втори клас, няколко сребърни. И в другите класове представянето е на ниво. Браво на децата!

# 689
според мен това трябва да се изизска от данис или от руснаците - за сметка на едната от двете страни да се изпратят по пощата до данис. иначе е напълно несериозно. егати участието в московска олимпиада.

за смб изток мин.год. от кенгуруту имаше грамоти, сега мисля, че няма, питах и аз, но никой не се вкключи да потвърди.

за вмс - няма повече от 1 верен отг, а мисля, че няма и с отворен/подробен отговор. всеки случай и ти и детето четете отгоре указанията на състезателния лист. ти ги виж от предни години, а детето - там на място да ги чете, понякога ги променят изненадващо. от сайта на смб изток: Великденското математическо състезание е за ученици от 1-ви
до 12-и клас. Времето за работа за 1 и 2 клас е 90 минути, а от 3 до 12 клас е 120 минути. Дават се 15 задачи с избираем отговор. Всяка задача има само един правилен отговор от четири възможни ( отбелязани с а), б), в) и г)), като първите три отговора са със конкретни стойности , а четвъртият е „друг отговор”). Друг отговор (отг. г) се приема за верен само при записан верен резултат. Верните отговори (съответните букви) се ограждат с кръгче. Задачите от 1 до 3 се оценяват с по 1 точка, от 4 до 6 с по 3 точки, от 7 до 9 с по 5 точки, от 10 до 12 с по 7 точки и от 13 до 15 с по 9 точки. Задачите за 7 клас са в модифициран формат на изпита след 7 клас за езиковите паралелки. Всяка задача от 1 до 16 има само един правилен отговор от четири възможни (отбелязани с а), б), в) и г)). За задачи 17 до 22 трябва да бъдат записани само отговорите, като задачи 21 и 22 са във формат PISA. Задачи 23 и 24 трябва да бъдат подробно решени. Задачите от 1 до 4 се оценяват с по 1 точка, от 5 до 10 с по 2 точки, от 11 до 16 с по 3 точки, от 17 до 20 с по 5 точки, задачи 21 и 22 с по 8 точки и задачи 23 и 24 с по 15 точки. Максималният брой точки е 100. Неправилни решения и задачи без отговор се оценяват с 0 точки. Оценките за 23 и 24 задачи са предварително детайлизирани по етапите на решението. Използва се специална бланка за записване на отговорите. Задачите за 12 клас са във формат матура по стандарта на МОН.

Общи условия

Активация на акаунт