Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 220
  • 721
  •   1
Отговори
# 135
Ivivkata, аз още от първия ден давам пюрето непосредствено преди хранене. Няма шанс Ния да си отвори устата за храна, ако не е гладна. Затова реших- когато огладнее наобяд: първо пюре, после мляко.
Въвела съм морков,тиква, а от неделя и пащърнак. Мога ли по-смело да увеличавам количеството на новия зеленчук. Да речем: 1 ден-лъжичка-2; 2ден- 4-5лъжички, 3 ден -половин пюре и на следващия -цяло. Сега га давам по кротко, но като гледам с какъв апетит яде новия зеленчук всеки път.... Simple Smile

# 136
И аз като Алтая - точно преди времето за хранене - първо пюре и после мляко. В началото пробвах между храненията, но на нея й се спеше, беше кисела и почти нищо не изяждаше. После реших, че ще яде, когато й е време, за да знае, че тогава се яде и да не се надява на такива междинки Simple Smile Ти ще си усетиш детето.
Пюре приготвям от вечерта, сутрин го вадя от хладилника и до обяд е със стайна температура. В началото претоплях, но сега като сме навън, няма как да стане и си го яде така. Лятото може да ползваш термобокс.
Дани като беше изцяло на кърма във втория месец просто спря да ака сама, правеше паузи по 5-6 дни и й помагах с мушкатото, колкото и да не ми се искаше. Имаше доста изпражнения (не е, защото усвоява на 100%, както казват), но не беше твърдо, за да кажа, че е запек. Просто според мен е незряла храносмилателна система. Проблемът го решихме с пробиотик и като захраних съвсем се оправи (да чукна на дърво). Сега като захраниш ще видиш колко е хубаво да регулираш изхожданията с различна храна - запичаща или разхлабваща. Не се притеснявай, няма нищо сложно. Каквото си чела, чела, почвай и после чети само това, което те интересува на момента Simple Smile В нета, колкото статии, толкова и схеми. Ти сама си избери една и я следвай, горе долу...  Hug

# 137
  • Сливен
Здравейте  Hug
Първо да помоля новите мами да ми пратят на лично съобщение своето инфо, за да мога когато имам време да я сложа на първа страница.
Много се радвам, че имаме нови попълнения  Hug
Нашето захранване не върви много добре - първите три дни си хапваше идеално, но следващите три малко не иска да хапва. Според мен причините могат да са две - осъзнал е, че ще го правим всеки ден, а той не иска  Grinning , а другата - просто си е свикнал с кърменето и ще му трябва време да свикне с това, че ще има и друго.
Днес за последен ден ще дам оризова каша, утре започвам с кашата от елда. Ще я пробвам една седмица и след това почвам зеленчуците.
Хемоглобинът му е 105 (мин. 110), според мен е добре и няма връзка с късното захранване, защото Ивайла на 6м. вече беше захранена от 1 м. имаше 88 хемоглобин, а Алекс на 6м. ядеше вече всичко (тогава се хахранваше много рано) имаше 91-92., т.е. Тео - най-късно захранен от всички е с най-висок хемоглобин. Левкоцитите са му малко над нормата, това си го обяснявам със скорошните сополи, т.е. имало е някаква инфекция, която надявам се отшумява.
Утре ме чака гоямо стягане на багаж - на 18.03. ние с ММ станахме вуйна и вуйчо на един малък сладкиш - Владислав, това бебе е чакано повече от 10г., появи се след 3-ти опит инвитро. ММ е от Плевен, съответно майка му и сестра му са си там, та за да видим първия първи братовчед на децата, трябва да отидем там. Не ми се мисли как ще се пътува 240км с три деца, колко багаж ще се мъкне  #Crazy Но пък ще ни е тренировка за морето.
Хубав ден  Hug

# 138
И аз давам пюрето когато дойде време за хранене. В началото го давах 30 - 40 мин. преди хранене, но тя после искаше веднага мляко и така си измествахме храненето по - рано, а не беше достатъчно гладна и изяждаше малко...
Въпреки това има някои дни, в които е кисела нещо заради зъби примерно или й се спи и не иска и да види лъжицата, чака си млякото...Според мен докато свикнат напълно с твърдата храна ще е така, все пак млякото и сукането (на кърма или АМ) го ползват и за успокоение освен за наяждане, а пюрето няма такъв ефект  Wink

Сега ако бебето е прегладняло и реве разбира се, че няма да се получи яденето, поне първите дни трябва да се избере момент, в който е спокойно, докато свикне...

Altaya, според мен можеш да даваш така. И аз така правя, мисля, че ако има реакция ще се види по - скоро и от съвсем малко количество.

Какъв пащърнак давате - домашен или купен? Някой опитвал ли е пащърнака на ХИП?

Леле, roxanna, какво ви чака  #Crazy ние с едно дете като пътувахме каква лудница беше...не мога да си представя с 3  Shocked а колата ни беше препълнена просто! Сега по Великден пак ще пътуваме и от сега се втрисам...весело ще ви е  Hug

# 139
Аз захраних пащърнака с пюре на Хип. Много ми харесва вкусът, досега не бях опитвала. Днес ще готвя аз, да видим дали ще се хареса.

# 140
Лелеееееее здравейте момичета кокичета - просто сте страхотни, колко неща сте изписали  Shocked
Привет и на новите попълнения - става все по-весело  Hug
Ох, от къде да започна - нека да е с това - вчера давах броколи на Калина Sick това беше реакцията, след което го смесих с тиква и си го хапна цялото  Party Днес пак така ще процедирам  Whistling
Спането през деня - има 2 дремки по около 40 мин, след това от 15 до 17 часа и после в 21 вече нощния сън.
roxanna хах давай момиче, ще се справиш, ние вярваме в теб и все пак повода заради, който ще ти е доста натоварено си заслужава. Да ви е жив и здрав Владислав и много да ви радва, да спинка и да папка иии да не плаче  Hug
Skeeter много ти се радвам с какъв трепет очакваш захранването  Hug ще се справиш, все пак всички успяваме и за това сме тук за да си помагаме. Съвета, който мога да ти дам е питай, мнооооого питай, каквото искаш и не ти е ясно. Аз така правя и съм много по-спокойна  Peace
ShikeR и аз пробвах така - в 11:15 пюре и в 12 мляко, нооооооо до 12 става нетърпима и сега ще й давам пюрето непосредствено преди млякото за да няма нервни изблици  ooooh!

Ние с ММ от днес сме на режим в храненето  ooooh! всичко е разпределено по грамажи и в комплект упражнения  Whistling стискайте палци да се справя с готвенето най-вече  Rolling Eyes newsm55

# 141
Пащърнак дадох купен от Билла (никъде другаде нямаше), само 3 дни давах, колкото да го считам за въведен, докато свърши и повече не я мъчих. Не й хареса. Сега май вече няма пащърнак и е добре да е от готово пюре, защото сезона му мина.

# 142
Altaya, какъв вкус имаше пащърнака на ХИП? Усети ли леко кисел вкус? И аз не бях яла, ама като го опитах много ми киселееше...
Купих от Лидл пащърнак и няма нищо общо...има вкус и мирис на морков. То даже вкус почти не се усеща.

Две бурканчета на ХИП отворих и двете имаха този ужасен вкус, гледах им капачките, добре са, в срок са, пък и двете да са развалени не ми се вярва  Rolling Eyes не мога да си го обясня. Симона не го яде нито на ХИП, нито домашния...

# 143
На мен ми докарваше на морков или нещо подобно (но купения)

# 144
Калина, не мисля, че имаше кисел вкус, но мирисът беше на бананче. Все едно банан смесен с морков и брашно. Така определям пюрето на Хипп. Ния си го хапваше с удоволствие, даже други мами са ми казвали, че децата го харесват. Вчера купих от Лидл, но има разлика във вкуса и мириса, не зная дали Ния ще го хареса такъв. Ще пиша по-късно, за да споделя.
Рокси, да е жив и здрав малкия, да ви носи много радост и да няма никакви колики! Успех с пътуването, чакам да разкажеш. В тази връзка да попитам, още ли се прави тази пауза при пътуване с извеждане от кошничката?  Или вече са големи и може по на рядко да се прави?

# 145
Привет на всички  bouquet много писане, много нещо. Нека, дано сме наистина в помощ на чудещите се Simple Smile

Калина, аз така реагирах на тиквата на Хип и затова спрях да купувам като цяло готовите пюрета за основно хранене, имам винаги две, но ей така, за всеки случай. Опитай пащърнака на ДМ био, на мен ми хареса, сладък е и се доближава до вкуса на домашния, който ползвах аз. Иначе самият пащърнак и на мен ми наподобява вкуса на моркова, може би с лек привкус на бялата ряпа, но и двете нямат толкова силен вкус като цяло.
ShikeR, в книгата на Маги Пашова пише, че не е добре да се оставят дълго време на стайна температура, защото могат да се завъдят микроорганизми и бактерии, препоръчва се затопляне на водна баня. Само казвам  Peace
Пак в книгата четох, а и май и в някои други статии, че на бебето е нужно да опита една храна поне 15 пъти, за да "знае" дали му харесва или не, така че това че в началото отказва да я яде, не значи че никога няма да я прояде. Аз така му ги комбинирам нещата, че винаги да има нещо като морков, тиква или сладкия картоф, за да му харесват все пак. Само моркова и пащърнака е опитвал чисти.

Когато започнах със захранването, му предлагах пюрето 40 минути след храненето, за да е спокоен и да не му се е е приспало още. Постепенно променях часа така, че да стане преди обедното хранене в 12, искам да ви кажа че месец след като започнах, съм го дохранвала с кърмене, дали заради дояждане, дали заради навика, дали за успокоение. Така процедирах аз, защото исках спокойно и плавно преминаване, без стрес за него и за мен. След това от раз спря с млякото, даже просмука биба и пропи вода  #Crazy Joy нещо, което си мислех, че никога няма да стане.

Skeeter , сигурна съм, че ще се справиш   Hug
Baby-G, направо ти завиждам! От кога искам и аз да влезем заедно в режим, за да няма изкушения около мен, а вече така ми се тренира, че ще почна като едни клипчета във фейсбук на една мама, която с количката бяга, прави упражнения, после ползва детето за гирички  Joy Joy Joy

Хубав и слънчев ден на всички  bouquet

# 146
Купих пащърнак на Ганчев да го пробвам (аз). Ами пак мирише по същия начин (на мен ми мирише на вкиснато  Sick), но няма чак такъв кисел вкус. На ММ му хареса, явно е въпрос на вкус, но няма нищо общо с истинския зеленчук. При другите пюрета не съм забелязала такава разлика във вкуса, може би пащърнака като се консервира става такъв. Ще пробвам на ДМ...

Взех бял морков на ХИП и след малко ще й дам да го пробва. Вкусен е, прилича на обикновения, но има по - лек и сладък вкус.  Simple Smile

# 147
roxanna, пътуване с 3 деца , едното от които още бебе си е голямо предизвикателство ..ама ти ще се справиш,както чета Тео ми се струва от послушните  бебета Simple Smile Но стягането на багаж -  ooooh! Аз като си помисля че в нашата кола в багажника пасва само количката и коша просто спира да ми се пътува   Embarassed  Пращам ти на лични нашите данни
Някой от вас пюре от див копър/резене давал ли е или смятате ли да давате? 

# 148
  • Italia
Izzybel аз резене ядох първите два месеца, в периода на коликите. Моя приятелка,която живее в Италия пък ми изпрати чай ( там се казва Финокио). Успокоява коремчето,но за пюре не се бях замисляла...
Днес бяхме на консултация.Тежим 7.900 ( + 700гр) и сме високи 69 см ( +2 см).  Ваксини не слагахме, нали до скоро беше болна, но април ще трябва да направим двете заедно,понеже доста изоставаме вече. Говорихме пак за захранването. Каза ми така- сутрин плод до 50гр. На обяд замествам хранене с зеленчуково пюре, слетобяд към 17 часа замествам още едно с каша, нишесте или кисел? За пръв път чух нишесте?  newsm78 а той кисела не е ли пак от плод?..аз съм избрала оризовата каша и без това,но странно ми стана какво ще бъде това нишесте..предстоят ни изследвания април,кръв и урина. Я кажете как ще дадем урина  Thinking  Rolling Eyes

# 149
E_len преди няколко дни и аз търсих инфо за това как ще дадем урина и попаднах на това  Shocked

http://semeistvo.rozali.com/dnevnikut-na-edna-majka/p7315.html

Нека по опитните мами да кажат те как са действали  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт