Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 221
  • 721
  •   1
Отговори
# 150
Привет, момичета,
голямо пролетно оживление е настанало в темата, супер Hug
Аз също започнах захранване малко по-рано от предвиденото от мен, бебка почти се захрани сама с зърнената закуска на батко си - той я яде без мляко. Уж я държах в мен и седяхме заедно да му правим компания, тя драскаше с нокътчета по покривката и изведнъж за минута придърпа купичката... Освен това като ядем гледа и прави движения все едно че дъвче, реших че е  готова. Започнахме с въпросния бял морков, има по-нежен вкус от оранжевия, по ми допада. Според мен моркова си е морков и независимо от цвета не е необходимо да се въвеждат заради цвета като отделна храна.
Kalina. на мен пащърнака ми прилича на нещо средно между картоф и морков, харесва ми, може би просто със Симона не обичате пащърнак  Laughing Аз не обичам моркови и рядко ям и Алекс е опитвал всъщност само при захранването първата седмица, после категорично отказва да ги яде. Даже сега, когато има в яденето старателно изважда парченцата.
Пюре навремето при захранването на Алекс винаги съм давала във времето на хранене, а не между храненията, въпреки съветите, защото според мен ако детето не е гладно, то може да откаже да яде, просто защото не му се яде, а не защото не му харесва . Сега с Мария започнах по същия начин - обедното хранене е между 11. 30 и 12.30, няма фиксиран час, в зависимост кога се събуди и така започна и пюрето, след това се кърмим.
Roxanna, честит племеник, да ви е жив и здрав! Пътуването с деца, особено три си е преживяване, но пък ти имаш достатъчно опит. Все пак стискам палци! Peace

# 151
ха - ха Bubbi, права си, явно не обичаме пащърнак  Laughing обаче суровия нямаше такъв гаден вкус (всъщност почти нямаше вкус), може би само консервиран е такъв... Hug

Днес и на Симона много й хареса белия морков, тя изяде само 3 лъжички де, после си дояде с тиква и за пръв път сложих АМ в пюрето директно на прах, защото ми се стори много течна тиквата.

За урината и аз съм чувала за въпросните колектори, ако не се получи събувам памперса, заставам с едно контейнерче за урина и чакам да се изпишка...чела съм, че ако се затопли за секунди коремчето на бебето със сешоар примерно и пишкат  Rolling Eyes някой ако има опит да каже  Hug

E_len, кисела доколкото знам е нишесте с плод / компот. Аз не виждам никакъв смисъл да се дава на бебетата, но всеки си решава, разбира се  Hug

# 152
Здравейте. Аз съм мама от ноемврийската тема, но бебо е роден на 18 октомври и за това бих искала да се присъединя към вас. Моят Калоян е голямо момче, 7900 и 69 см. Когато беше на 2.5 месеца се появи кръв и слуз в акото и малки обриви  и от тогава аз съм на диета, и то много стриктна, без никакви храни алергени. Той е изключително кърмен, и с трепет очаквам захранването, въпреки че много се притеснявам, защото към ден днешен симптомите не са съвсем отшумели. Мисля да започна с белия морков на хип, но като цяло смятам да приготвям домашни пюрета, дай боже всичко да е наред и да не ми прави реакции. Стискайте ни палци. Искам да попитам мамите които не са давали вода още от началото, как предложихте първия път? Той и от шише не е пил, освен родилното, само гърда  Laughing

# 153
  • Italia
Честно казано не знаех как точно се приготвя т.нар.кисел. И майка ми каза,че е нишесте с плодов сироп отгоре или компот  Shocked абсурт сега да го давам. Другата година може би..
Купих оризова каша и от утре я започваме,дано я хареса. Взех и чай на гранули лайка и най-накрая това инатче изпи 20мл. Ура!  Laughing
В магазина,от който пазарувам нямаше пюре от тиквички, продавачката каза,че не се предлагало,вие виждали ли сте. Имаше само на някаква марка Овко- тиквичка с картоф и много други компоненти обаче и се отказах  Rolling Eyes

# 154
Елен, мисля че има чисти тиквички само на Хип, но не съм сигурна дали и тяхните не бяха с картоф (след сърч с гугъл излизат комбинирани, не виждам само тиквичка). На мен една приятелка ми подари ДМ-ско тиквичка с картоф, в което имаше добавен ориз. Много безвкусно, наистина. Давах го на три пъти смесено с мое пюре морков, тиква и пащърнак. Дадох на малкия само една лъжичка чисто, но го плю около 10 пъти - той плюе, аз обирам и пак в устата  Joy голям купон беше.
Иначе и аз процедирам с плодовете така - сутрин давам 30-40 грама ябълка, после на обяд си яде цялото зеленчуково пюре и днес следобед му дадох да си изяде остатъка от ябълката, защото утре и изтича срока. Толкова беше вкусна, че тайно се надявах да не иска всичкото и аз да го доям, ама не... Много го хареса  Flutter (Babylove  на ДМ).
Не знам защо толкова ги отлагам тия каши. Много искам аз да и правя, но все не стигам до БИО магазина. Накрая ще си ги поръчам да ми ги доставят. И да си призная нещо - откакто заместих обедното хранене, всеки момент на кърмене ми е толкова мил, липсва ми  Blush

# 155
ShikeR, в книгата на Маги Пашова пише, че не е добре да се оставят дълго време на стайна температура, защото могат да се завъдят микроорганизми и бактерии, препоръчва се затопляне на водна баня. Само казвам  Peace
Аз го изкарвам от хладилника, например в 10 и го давам в 13ч. За 3 часа от студено да стане на стайна не мисля, че кой знае какви микроорганизми ще се завъдят  Wink Навън няма къде на водна баня да го правя.

Вече почти месец давам от кашите само оризова безмлечна. Почнах да въвеждам малко плодове, но вече искам да вкарам и друга каша без глутен. Не намирам чиста каша: елда, царевица, просо.....
Все някакви с плодове, ама захар, ама витамини и хиляда други глупости, а аз не съм дала праскова, банан дори... и не взех с плодове. Имаше бананова каша?! Не е ли по-добре направо бананово пюре? Исках поне с каши да не се занимавам, но ще се наложи и каша да приготвям...Днес купих био елда и био просо и ми ги смляха, та утре мисля да вкарам елдата. Роксана ще помага, че тя нали вече приготвя и ще ми казва  Laughing  Blush

Последна редакция: чт, 31 мар 2016, 23:09 от ShikeR

# 156
  • В къщурката на хълма на феите
Дадох на малкия само една лъжичка чисто, но го плю около 10 пъти - той плюе, аз обирам и пак в устата  Joy голям купон беше.
Joy Joy Joy ох, не .. Това така ме разсмя .. Просто леко да ти стане на душата, че не си сам Mr. Green

# 157
Благодаря ви за насоките, много сте ценни Hug
Роксана, да ви е жив и здрав Владислав и да расте спокойно бебче Hug

# 158
  • Сливен
Благодаря ви , момичета  Hug
Вчера беше по-успешно храненето, но реших този път да не смесвам кашата с кърма, на Тео май му хареса повече така по-гъстичка. На 5-тата лъжичка ревна от глад, накърмих го и после пак яде. Днес ще е на елда.
Последните дни правим големи разходки - имам крачкомер на телефона и накрая на деня съм навъртяла около 14-15км.
Елен, киселът можеш да си го направиш и с плодово пюре, или да сложиш направо настърган плод докато вариш нишестето.
Di_A_Na, добре дошла при нас  Hug и аз нес и спомням да съм виждала  пюре само от тиквички.
Хубав ден  Hug

# 159
ShikeR, има на ХИП - царевица - http://zabebo.bg/products/hipp-bio-kasha-carevica-hipp
просо - http://zabebo.bg/products/bio-bezmlechna-kasha-ot-proso-i-oriz-holle
пак просо на Сънвал - http://zabebo.bg/products/-bio-palnozarnena-kasha-ot-proso-sunval
нямат никакви добавки, освен витамин Б1
На ХИП има елда, но е млечна, с АМ е.

Аз пюрета купувам, но кашите мисля да ги правя, за мен има по - голям смисъл. Ще купя брашна от био магазина.

E_len, май няма чисти тиквички, на ХИП са с картофи и оризово брашно. Вероятно защото тиквичката е много водна...

# 160
E_len и аз резена съм го взимала заради коликите, но тук го дават и на пюре точно защото е много полезен за коремчето .. смесва се с картоф или картоф и морков .. но не съм сигурна заради вкуса, имам чувството че ако е само варен и без подправки ще ома вкус на бонбон за гърло  Wink
По въпроса за урината, аз имам една топлинна лампа, като я включа при сменянето на памперси( понеже много и се радваме на тази лампа и сменянето на памперси и дрехи е безпроблемно с нея)  и бебо винаги се изпишква, така че в смятам че тактиката със сушоара има истина

# 161
Di_A_Na добре дошла  Hug Аз вода не съм давала, не смятам и да давам докато не заместим поне изцяло едно хранене , но сигурно ще пробвам да му дам направо от вода от чаша а не от шише ..

# 162
Калина, благодаря за идеите, но в крайна сметка купих 500гр елда и 500гр просо за цената на една каша Holle  Laughing Ще ме извиняват, но за тези пари ми се струва прекалено. Обаче всеки според джоба си  Hug

# 163
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Лелеее,колко сте изписали,момичета.Бравоо Hug
Добре дошли на новите мами!
Вчера бяхме почти цял ден на разходка,а телефона ми е на ремонт и чак сега успях да ви изчета.
Ние започнахме захранването с.....тиква.На Валери май му харесва - не връща нищо,но малко се цупи.Сигурно се чуди какво ли е това?Хихи Давам му го непосредствено преди млякото,около 15-20 минути преди часа за хранене.После го кърмя.
Ох,толкова много теми сте засегнали,но аз вече ги забравих.....
Рокси,голямо предизвикателство те очаква.Ние като сгънем количката и тя заема целия багажник,направо не си представям къде ще слагаш багажите.Но поне си заслужава - ще се срещнете с новия член на семейството.
Хайде ще ви оставям,че дълга зове... Hug Пожелавам ви приятни разходки в днешния топъл слънчев пролетен ден Hug

# 164
Калина, благодаря за идеите, но в крайна сметка купих 500гр елда и 500гр просо за цената на една каша Holle  Laughing Ще ме извиняват, но за тези пари ми се струва прекалено. Обаче всеки според джоба си  Hug

ShikeR, на зърна ли ги взе или смляни? Аз мисля да взема направо брашно от ориз и елда, но се чудя трябва ли да запека брашното първо?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт