Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 224
  • 721
  •   1
Отговори
# 165
На брашно ми ги смляха направо в магазина. Но после четох, че се взимат на цели зърна, измива се и леко се запича на ниска температура да се изсуши. После се смила. А аз взех направо смляно и се чудя как да го измия ... Ама се успокоявам, че и купешките едва ли са почиствани и мити Simple Smile Днес накиснах в малко вода и следобед ще сваря. Ще видя за колко време ще се приготви, дано не е голяма играчка

# 166
Сега питах майка ми, как ни е правила каши преди години.Тя каза, че трябва малко да се запече брашното и после се вари, като нишестето.

# 167
Аз четох, че може директно на зърна да се свари елдата и после да се пасира  Rolling Eyes но не знам дали ще стане достатъчно гладко пасирана...може би за по - ранна възраст е добре да бъде на брашно. Аз мисля да си взема директно смляни брашна от био магазин или на място да ми ги смелят. Няма да си играя вкъщи да меля, едва ли ще се получи толкова добре. А ако е директно брашно, май няма нужда се пече, а направо се вари  Rolling Eyes

Тук има две рецепти, за брашно и за ядки - http://www.mama-didi.info/2009/10/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5 … 0%B0%D1%88%D0%B8/

# 168
Както обещах(е малко със закъснение) споделям: Ния днес си изяде пюрето от пащърнак с голяяяяяямо удоволствие(около 125мл), но вчера не й беше ден. Бях го направила не както трябва- по гъсто и май не го бях смляла достатъчно гладко. Задави се и изплю, след това ни я мъчих с пюре, а я накърмих. Днес обаче се поправих и воала, даже не й стигна.
Дайте мнение - чудя се какъв зеленчук да й дам тази седм.- яла е тиква,морков и пащърнак. Не ми се иска все още да почвам с картофи. Да взема ли тиквичка, или пък карфиол newsm78
И пак да си питам за бънджито - може ли да се слага на 5,5м? newsm78  Кое е по хубаво- за врата или на стойка?
Их, че съм нахална, ама ще ме извините Embarassed

# 169
Преди малко дадох домашна каша от елда и много й хареса Simple Smile Не е голяма философия. По принцип давам кашата следобед и затова я накиснях във вода от сутринта. После през цедка излях тази вода (мога и да не го правя, но така реших), добавих нова и я варих, докато се сгъсти. За около 15 минути стана всичко със изстиването Simple Smile После си дояде ориза. Голям кеф е и кашичка да се прави Simple Smile

Алтая, можеш да въведеш изброените от теб - картоф, тиквичка, карфиол, после броколи, чушка. Поне аз това съм въвела

# 170
Привет, момичета,
Altaya, според мен бебето е малко за бънджи, трябва да може да седи самостоятелно стабилно т.е. реално според мен около 7 месец. Така слагах Алекс навремето. Според мен това на стойка е по-практично, можеш да го сложиш навсякъде. Ние имаме такова, на Fischer-Price. Много бях доволна от него, вече три бебета отгледа, Мария ще бъде четвърта
Сега като започнах захранването, погледнах какво съм писала при Алекс и се сетих, че тогава много ми беше от полза блога на Косе- Босе, препоръчвам го, има ясни и точни указания, с практическа насоченост. Не знам каква е по професия тя, но винаги даваше много компетентни съвети. Също и блогът на Xedra (тя мисля е акушерка), но там вкъщност има повече съвети за кърмене.
Иначе при нас захранването си върви нормално, бебка иска и мен да ме изяде покрай пюрето, нищо общо с брат й навремето, пу-пу. За пореден път се учудвам колко различни могат да бъдат децата в едно семейство, не знам дали има нещо общо и с пола, Рокси ще каже Peace
Хубав ден на всички!

Последна редакция: пт, 01 апр 2016, 17:57 от Bubbi

# 171
  • Italia
Добър вечер група   Simple Smile
Чак сега стигнах да вляза и почета. Цял ден разходки на хубавото време,отскочихме до София,Южния парк много ни хареса за разходки. Бебка слуша много,само дето не иска вече в количката. Май е време и ние да сложим летния кош. След като се прибрахме трябваше да приготвя пюрето, и други домакински задължения,милион на брой, от които сега се чуствам като бита с тояги  Laughing
Днес за първи път дадох оризова каша. Но защо като истине променя консистенцията си,стана като вода  Thinking дали и нормално?  newsm78 иначе много й хареса, отваряше устичка в очакване. И на мен ми хареса, като грис на вкус..
Така както започнах да дояждам от нейната храна,скоро няма да вляза във форма  Laughing

# 172
  • Сливен
Bubbi ,  според мен нещата са различни, не точно заради пола, а заради това , че всяко дете си е различна личност. Единственото , което мога да разгранича в полза на момичетата е, че поне според моя опит с моите деца, те са по-здрави. И с баткото, и сега с Тео имахме проблеми в здравословно отношение още в първата им година, баткото боледуваше и първите месеци на яслата - Ивайла не е боледувала нито като бебе, нито в яслата (тя тръгна на 1г. и 1м. - свикна бързо и не боледуваше, в живота си е пила само веднъж антибиотик, но го повръщаше, до ден днешен има проблем с това да пие лекарства, защото почти не се е случвало.)
За послушанието, ревливостта и спокойствието - най-кроткото бебе и дете е Алекс, Ивайла ревеше много като бебе, но поне имаше хубав режим на съня, а Тео - реве и няма режим, буден ли е - трябва да е в ръцете ми ( в моите, тези на някой друг не вършат работа), т.е. - ако имам четвърто бебе, направо да си слагам въжето  Laughing
Голям кеф е и кашичка да се прави Simple Smile
нали, направо се чудя защо преди не съм го правила.
Елен, и аз направих асоциация на ориза с гриса. Според мен се е втечнило, ако връщайки лъжицата в кашата, е имало малко лиги от устичката на бебка, или ако си смесила с кърма - при нас точно от кърмата се втечняваше.
Тео и той хареса елдата, много повече от ориза - не сложих кърма.
Багажът е стегнат почти на 100%, утре на обяд потегляме.
Лека нощ  Hug

# 173
В друга тема обсъждаха това, че готовата каша като мине малко време става на вода. Не знам на какво се дължи, но просто я прави непосредствено преди хранене и остатъка изхвърляй  Peace

# 174
  • Italia
Бяха се изминали около десетина минути. Мисля си дали няма да стане рядка докато я храня с нея,тя все пак няма да може да я изяде за 5 мин. Ще видим. В града ни има едно био магазинче за такива работи,днес ще отскоча до него да разгледам. А домашните каши и те ли стават така воднисти като престоят?

# 175
Здравейте, сладури Simple Smile
Напоследък все тичам по разходки и се занимавам с бабите ни и не остава време да пиша. Страхотно е с това слънчево време и хич не ми се прибира...
   При нас няма нищо ново, изкарахме мн тежък период преди седмица с мнигоо рев и киселене на Габи , но все още зъбче не се показва...офф голяма мъка ще е...та затова викнах подкрепления от баби...
Еййй друго си е като има още един чифт ръце. Wink
Захранването върви с пълна сила: вече папка броколи и тиквичка. И на двете се муси но отваря устата...И ооо броколите ни решиха проблема със запека.
  И аз като Шикер у Рокси май ще варя каши от елда и просо. Около нас не намирам читави готови....та затова ще запретвам ръкави. Само оърво ще пробвам с по една купа за нас, че никога преди не съм ги приготвяла и не им знам вкуса. Просото вчера го хапнахме на закуска...не е лошо но малко беше недосварени... Продължавам с опитите...Simple Smile Wink
  Роксиии, честит племеник, жив и здрав да е..пожелавам ви лек и безпроблемен път. Hug
  цунки и усмивки от мен и бебе Габи  Heart Eyes baby_neutral
   П.п Да допълня- извадихме столчето за хранене....голяма радост за беба и улеснение за мама. Жалко само че още й е рано да стои седнала и само хапва на бързо в него...а тя толкова се радва и иска да си играе на масичкатА...

# 176
И при нас има киселеене напоследък, но вече съм толкова свикнала на мрънкане, че не ми прави впечатление  Mr. Green

Аз току-що приготвих една голяма порция пюре от моркови, хем да свикна да работя с машината, хем да е готово за утре и да не се бавим. Замразих го, има 4-5 малки порцийки, като свършат ще пробвам друг зеленчук (ако не се наложи по-рано, защото Мила не го харесва изобщо).

Да питам - сега става тъмно доста по-късно. Мила май е изморена поне 30-40 минути по-рано отколкото я слагаме да спи, но чакаме да стане що-годе тъмно. Лятото обаче това ще се случва след 9 вечерта, дали ще може да заспива на светло не ми е ясно. Вие как процедирате, изтегляте ли часа на лягане по-късно?

# 177
  • Italia
Мъжът ми също излезе с предложение да заспива по късно вече. Поне с един час. Да,обаче не става,стане ли 21:00часа единственото,което може да я успокои е да заспи. Но лятото в 21:00 ще бъде още светло навън. С надеждата сме,че тогава ще бъде по-голяма и ще заспива по късно..

# 178
Аз не мога да дам мнение специално за това, защото той преди 22:30 - 23:00 не заспива  Joy имаше един период, в който се случваше да заспи в 22:00, но зъбите развалиха всичко. Сега заспива след 23 и непробудно спи не седем часа като преди, а само пет. Снощи даже като се събуди в 4:30 беше се обърнал по корем и навирил тая глава нагоре, иска да си щъка. Добре че са ми по-дебели обиколниците, да не си удря главата. И иска да яде, за да заспи пак. Пробвах само с полюшване, но не става.
Както казва една приятелка, не свиквай с нищо, защото ще го промени.  В този ред на мисли, сигурно до лятото ще е нещо съвсем различно.
На ваше място бих опитала да изтегля часа, но ще започна с къпането,  т.е. ще забавям него и от там всичко останало. При смяната на часа, така успях да нормализирам нещата при нас.

# 179
За свикването и аз доста го казвам това, наистина няма константи про бебетата.

На мен не иска да ляга толкова късно, най-късно сън от 21 е идеален вариант за нея според мен, но ще видим. Даже като заспива малко слес 20 най-хубаво и дълго спи. Но лятото тогава ще е напълно светло..

Общи условия

Активация на акаунт