Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 225
  • 721
  •   1
Отговори
# 180
Ние преди смяната на времето се къпехме към 19:30ч и към 20:00ч вече заспиваха. Сега сменихмв и почнахме да ги къпем към 20:00ч и съответно към 21:00ч засиват. Смятам така да се пробвам да задържа режима ..дано да се получи  Grinning

# 181
И на нас банята много ни влияе. Ако е яла в 18:30 и е изкъпана в 19:30 (примерно), после играе малко и като се измори заспива дългия си сън. Общо взето след 20часа ако заспи, не се буди за хранене, но аз около 23 часа пак й давам да яде в сънено състояние, защото си мисля, че 18-19ч е рано за последно хранене и не ми се иска в 4 да ме буди да яде. Общо взето все си мисля, че децата колкото повече порастват, толкова повече сами си изграждат някакъв режим и ние действаме според тях, а не те според нас Wink

# 182
Skeeter, не мисля че дали е светло или тъмно ще им влияе на съня. По-скоро дневният сън ще е определящ, според мен. Попадала съм на дискусии, само че за по-големи деца, и там майките точно това коментираха - че ако махнеш сутрешния сън, например, и оставиш само следобедния, ще заспива по-рано и обратно.

Аз друго да питам кърмещите майки. Сега не са тези жеги, които предстои да настъпят. Но вече два пъти ми се случва при кърмене, целият да се изпоти. В нашата спалня е западно изложение, с много дървета пред прозореца, в смисъл, че не е топла стая. Мога ли нещо да постеля, някоя пелена например ? newsm78

# 183
Общо взето все си мисля, че децата колкото повече порастват, толкова повече сами си изграждат някакъв режим и ние действаме според тях, а не те според нас Wink
Peace

Далия, аз кърмя на възглавница, с една пеленка отгоре, често й се изпотява главата и вратлето. Това ни остана от времето, когато носеше шина и не беше лесно да я държа.

# 184
Аз мисля, че лятото режимът сам ще се нагласи. Баткото е роден октомври и първвото лято все още спеше 2 пъти през деня. На тази възраст вече им е много интересно навън, оглеждат се и т.н. Ние вечер стояхме до 22 навън, прибираме се и направо го слагам да спи. Къпех го след плажа. На другаата майка пък дететоо й заспиваше в количката към 21 и тя после само го местеше в леглото. Третата пък се прибираха към 19, за да ядат, къпят и към 20 часа заспиваше. За мен е немислимо да се прибирам толкова рано ляятото. Ами то понякога е толкова жега, че излизаме след 19. Мисля,че всяка ще намери вариант, който я устройва.

# 185
Здравейте! Мерси за отговорите за спането! И СЗ донякъде смятам, че бебетата си правят режима, но мисля, че и аз искам поне малко да повлияя на режима на Мила, защото за мен поне не е ОК да си ляга в 23 или по-късно. Но за всяко семейство различно е удачно  Hug

Днес Мила става на 6 месеца. Нямахме страхотна торта като на Рокси, но поне имахме пюре от моркови. Отвори устата три пъти, но плю, не знае какво да го прави май, но премина доста по-добре от очакваното. Ама аз нали съм си паника  Mr. Green

При нас днес е 22 градуса и сега я чакаме да се събуди след дрямката си и изчезваме навън!

Лека неделя на всички!

# 186
Привет,
Днес и при нас е истинска пролет!
Изпратих мъжа с децата на разходка, а аз се вихря с парцала из къщи Crazy
Честита половин годинка на Мила!Сигурна съм,че скоро ще разбере какво се прави с пюрето  Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 187
Честита половин годинка на Мила! Да е здрава и с кеф да си похапва пюретата на мама Hug
Днес моята майка ми е голяма помощ - свари и замрази тиква за бебчо. Че имах чакаща захранването, ама й минава времето.

# 188
Честита половин годинка на Мила!  Hug
И аз като Бисквитка мисля, че няма да сме от тези, които ще си приспиват децата в 20ч. лятото Simple Smile И аз обичам до късно навън  Heart Eyes

# 189
  • Варна
Ех, момичета като чета за захранването на вашите бебоци и нямам търпение и ние да почнем, но ще поизчакам още 2 седмици. Иначе утре правим 5 месеца.
Времето е прекрасно, малко вятър има във Варна, но става за разходки.
Желая прекрасна седмица на всички! Simple Smile

# 190
Успявате ли вкъщи да получите идеално гладка консистенция на пюретата и как? Симона не може да яде гъсти пюрета...днес пробвах да й дам тиква с картоф и ориз (тъй като исках да въведа ориз) на Сънвал, но се оказа ужасно гъсто и тя не може да го преглътне, повдига й се и се дави. Сложих 30 мл. АМ, но освен, че стана блудкаво и на бучки, друго не постигнах... И с домашно пюре като правих така се получи и може би затова отказа да го яде (пак имаше картоф), харесва й да е почти като боза  Rolling Eyes

Та как успявате толкова фино да ги пасирате? И ако някой знае марка пюрета, които са по - редки, но да са без захар, сол и подобни... Rolling Eyes

# 191
  • В къщурката на хълма на феите
аз пюрето го правя първо като преваря зеленчука, после намачквам грубо с вилица, разреждам с водичка малко и претривам през цедка - получава се изключително фино .. от опит с Ема пюрета съдържащи картоф, ориз и други нешестени култури ги готвя само за деня, в който ще бъдат консумирани, за да не стават гъсти и на бучки .. иначе това, което ми хрумва сега за купешките е - да ги разреждаш съвсем лекичко и да ги пускаш през каната на кухненския робот /ако имаш такъв разбира се, иначе според мен и блендер ще свърши работа/, за да се хомогенизира сместа ..

# 192
Kalina.гъстите купени пюрета с картоф пробвай да загрееш почти до завиране, тогава се променя консистенцията и няма бучки. Иначе според мен е невъзможно да се ядат, имат ужасен тричав вид и вкус. Аз днес давах тиквичката с картоф на ДМ, на пръв поглед е едно ужасно туткалесто нещо, след стопля не стана съвсем различно  Peace

# 193
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Калина, за сега съм правила пюрета само от тиква и от картоф (за ориза не мога да кажа още) с пасатора.Той е доста мощен и консистенцията става гладка,няма бучки.Един път ми стана по-гъсто пюрето и добавих малко от водичката,в която е врял картофа,и стана перфектно.На Валери много му хареса Heart Eyes

# 194
  • Italia
Аз ги прекарвам през цедка. Всяко едно пюре,домашно или готово,разреждам с малко кърма. Като е по рядко Йоана по ги яде. Трябва и да са топли-изстинат ли започва да ги плюе.
Един въпрос и от мен-колко хранения заместихте вече?

Общи условия

Активация на акаунт