Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 227
  • 721
  •   1
Отговори
# 195
Аз от онзи ден давам тиква с картоф на ХИП, но се мръщи. И на мен не ми харесва-гъсто и безвкусно.  Днес го стоплих повече на водна баня и наистина стана малко по- редичко и май го хареса повече.
Взех тиквички с картофи на ДМ и мисля да му го предложа тези дни. Все още не можем да заместим хранене.
Кърмата ми спря и изцяло сме на АМ, в комбинация със захранването много се запече милия. Взех чай Блевит за разхлабване, но не иска да го пие. Давам и пюре от круши, но ефекта е почти нулев. От днес давам и Лакто 4 ВИП, мисля, че Shiker писа за него Simple Smile

# 196
Много ви благодаря за отговорите  Hug

Ще пробвам да стопля повечко, на водна баня на котлона, нали?  Blush

Иначе робот за съжаление нямам, но може да пробвам и да добавя малко АМ или вода и да го мина през блендера  Rolling Eyes

Взела съм тиквички с картофи на ХИП, но изглеждат много гъсти, в този им вид със сигурност няма да ги иска...

Хранене не съм заместила още.

avonita, на какво АМ сте? На нас ХИП Комбиотик ни реши проблема със запека веднага. Преди това акаше много трудно през ден и все беше запечена, бяха едни ревове. А с ХИП-а си ака по веднъж - два пъти на ден без проблем вече 4 месеца. Никакви други мерки не сме вземали освен смяната на млякото  Simple Smile

# 197
Аз правя пюрета като сварявам зеленчука и след това го смилям в приставката за правене на сосове дето имам към сокоизтисквачката. Правя малки количества и ми е много удобно в нея. Ако правя повечко ще пробвам с пасатор или по-голям блендер.

# 198
Аз за пюрета (а и по-късно за здравословно готвене за Мила) си взех машинката на Авент, която е 4в1 - задушавам зеленчуците (или плодове или месо) в нея на пара, същата кана се обръща и става блендер, може да се размразява в нея или само стопля. Досега както знаете съм правила само морков, но стана много хубаво гладко пюре. Не е толкова гладко, колкото на ХИП (купих няколко сорта, за да сравнявам вкусове и консистенции в началото, за да се ориентирам), но и аз не сложих вода или друга течност. Но Мила днес също изяде няколко хапки без оплакване. Мисля тази машинка ще се справя добре, но тепърва мога да дам повече информация като въведа повече зеленчуци и видя как става пюрето.

# 199
Kalina, сложих пюрето в купа с гореща вода и се затопли за нула време. Давам Лактана био, четох много добри отзиви за него. Преди дохранвах с Хип Комфорт, но рядко се налагаше. Може пак да се върнем на Хип, но незнам дали е добре за стомахчето.

# 200
Аз също мислих за такъв уред, който вари на пара и пасира, но тъй като цената им не е никак ниска се замислих, че Симона я яде домашни пюрета, я не, а пък дори и да ги хареса, за няколко месеца готвене на пюрета не знам дали да го вземам...
Плодови пюрета не мисля да правя, ще давам директно сурови плодове след около 2 месеца (сезонни) стига да може да ги яде, месни не се наемам да правя, та остават само зеленчукови... Rolling Eyes

А за после едва ли ще готвя нещо на пара, на мен ще ми е много безвкусно, а не мисля да готвя отделно за нея, ще яде каквото и ние, само може да й отделям преди да се сложат подправките. Иначе изглеждат много удобни тези уреди  Peace

avonita, и Лактана би трябвало да е добре. Също го препоръчват при запек. Дори май е по - добро от ХИП -а, но все пак всичко е индивидуално, ако от скоро сте на АМ, може да трябва време да свикне стомахчето, а и в комбинация със захранването... Hug честата смяна наистина също не е добре.

# 201
Пюре от картоф и ориз абсурд да се разреди с малко АМ. Аз така правя - варя и после блендирам, картофа обаче става като лепило и не мога да кажа колко точно, но минимум 100мл вода отива (в количество за 2 пюрета). Прибавям от водичката, в която са врели зеленчуците и пак блендирам до получаване на идеална консистенция. Обаче като извадя от хладилника пак леко е желиран картофа и има нужда от още малко водичка. Просто на око добавям преварена вода или от тази, в която съм варила.

# 202
Калина, не знам дали е уместно картоф и ориз на едно  newsm78 според мен си добавяй само картоф в пюретата, той си сгъстява достатъчно и засища, а ориза го въведи с каша. Този ориз, който е в готовите пюрета, е само да ги сгъстява и е в много малки количества.  Често дори пише оризова скорбяла или оризов грис. Както са писали и останалите, след претопляне на водна баня, картоф съдържащите пюрета се отпускат. Аз затова още не съм хранила навън. Но имам приятелка, която като излезе сутринта да остави голямото си дете на училище и се прибира в 17 часа, когато  го вземе. Малкият и не е ял топло пюре, освен ако не са вкъщи или на кафе и не помоли сервитьорките да го стоплят на микровълновата фурна. Аз не смятам това за правилно, освен ако не е единичен случай, а не практика,  но си запазвам мнението за себе си.  Всеки избира какво и как прави... споделям случая, защото явно има и деца, които ядат гъсти пюрета. Дали защото не им пречи или защото нямат избор, не знам.
Аз съм заместила едно хранене на обяд със зеленчуково пюре, давала съм и ябълково пюре сутрин и следобед, но в малки количества,  сега предстои да давам каша без глутен следобед.  До сега можех и следобедното да заместя, но не бързах. Взела съм сурова елда  и ще я накисна, изсуша и направя на брашно. Първите дни ще му я давам чиста, после мисля да добавям плодово пюре. Постепенно ще въвеждам и оризова и царевична каши, още се чудя за глутена дали дя го дам 8-9 месец или да изчакам след годинката. Има противоречиви мнения по въпроса.

И за последно нещо да питам - минахме 6 месеца и сега ли се правиха изследванията? На консултация сме на  14 април, чух се тези дни с педи по други въпроси, но нищо не ми е споменавала. Да я подсещам, ако трябва  newsm78

# 203
Далия, и аз не знам дали е удачно, но то ориза в пюрето е съвсем малко количество 6 %, а каши още не искам да давам. Мислех да дам тиквички, а такива без ориз няма, затова исках да пробвам първо с нещо, което вече съм давала и ориз да видя дали няма да има проблем. Но наистина доста неудачна комбинация са измислили - картоф и ориз  Thinking

А иначе със сигурност има деца, които ядат гъсти пюрета, но явно Симона не може още. То има деца на нейната възраст, които ядат попара примерно (не пасирана)  Rolling Eyes явно си зависи от детето. Дано да свикне по нататък.
Плодови пюрета още не съм давала, те би трябвало да са по - редки си мисля  newsm78

Благодаря още веднъж на всички за идеите, ще ги пробвам и ще намеря някакъв начин да й докарвам подходяща консистенция  Simple Smile

Далия, и аз се чудя за глутена и тъкмо щях да те питам ти не мислиш ли да следваш препоръките на Маги Пашова, че се въвежда след 18 - тия месец? На мен като че ли ми се вижда прекалено това...тя като цяло казва за зърнените да са след 12 месеца...

# 204
Привет,
Kalina.топля на водна баня, имам уред на Нук за затопляне, но и на котлон естествено става Peace Няма нужда да разреждаш, след хубаво стопляне консистенцията е различна.
Аз винаги съм държала да имаме режим, с Алекс, сега с Мария също. Основното хранене е вкъщи, има си часове за разходка и за сън, освен това Алекс навремето студени пюрета пък съвсем не ядеше, така че нямам опит със студените. Хубав ден на всички!

# 205
Скийтър, кой уред си взе? Аз си купих на Авент комбиниран – уред за готвене на пара и блендер, но още нямам лични впечатления. Имаше едни на друга марка 5в1, с размразяване и други функции, много се колебаех.

# 206
Здравейте,
ние бяхме на ХИП био ранни моркови и картоф и след това био тиква с картоф. И двете много хи хареса, но не сме заместили хранене още - изпива си по 60-70 мл след това. Мисля от утре да започна сутрин да й давам плодово пюре.
Днес бяхме на разходка и прибирането беше ужас - тя си спеше и като започнат да надничат в количката и да дрънкат колко сладко спяла, и тя се събужда. Направо ми идваше да се разплача на прибиране newsm45 спеше й се, реве, мрънка ... Понякога си мисля, че съм на ръба ...  newsm45 Извинявайте, но няма с кого да споделя ...
Иска да спи по корем - вчера в 4 се събуждам да я видя дали е будна за хранене, а тя си спи сладко сладко по корем - много се стреснах. И сега иска като я приспивам иска да е по-корем и след това я обръщам. Предполагам не е проблем да спи по корем  newsm78 
Исках още да пиша, но след тези премеждия ще изпия едно хапче за глава ooooh! и лягам с нея Hug

# 207
Аз също съм "за" режима, но за съжаление не успявам да го създам. Тъкмо си помисля, че се е получило и Симона ми показва, че греша  Laughing Искам да си имаме и часове за хранене и за сън, но не се получава засега, но не се отказвам де...

Иначе навън досега е яла един - два пъти АМ и това е. Студено пюре не съм я пробвала изобщо да яде, аз не ям студено, че да й давам на нея. Това е моето мнение. Сега винаги гледам да сме си вкъщи поне 30 мин. преди обедното хранене за да стопля пюрето. Иначе ако навън е по - топло и пюрето не е отворено (и да е домашно примерно е вакуумирано) предполагам, че не е проблем. Само че тя както много повръща нямам къде да я преобличам, така че пак не става. Прибираме се винаги за хранене, не ми пречи.

Baby-G, разбирам те, много е неприятно  Hug

Мисля, че няма проблем да спи по корем, щом сама иска.

# 208
Kalina. още са малки за режим, по -скоро трябваше да напиша, че имам намерение да си има режим с определени часове, както при Алекс успяхме. Малките деца обичат рутината и ритуалите, преди нощно лягане например, поне такова е моето впечатление.

# 209
Bubbi, може и да са малки, дано само не пропусна момента  Simple Smile
Просто някои дни става в 7 - 8, други в 5 (като днес), от там целият "режим" е различен, някои дни яде на 3 часа, други едва издържа 2 - 2,5 часа. А най - голям проблем е сънят...по принцип спи на около 2 часа по 30 мин., но има случаи да не иска изобщо да си затвори очите, а като й се спи не може да яде...просто всичко е толкова хаотично. Понякога си мисля колко по - лесно би било да си имахме режим (не чак казармен, разбира се) и да знам кога ще яде, кога и колко ще спи и да мога да се организирам да свърша нещо. Някой ден, може би... Simple Smile Hug

А и друго забравих да питам. Трябва ли да слагаме бебетата седнали, ако те сами не проявяват инициатива да сядат? И двете баби ми обясняват, че трябвало да я подпирам с възглавници и да я слагам седнала "да свиква и да й укрепва кръстчето"...те ми го говорят откакто е на 5 месеца, аз им казах, че преди 6 не трябва, ок, съгласиха се, ама сега вече трябвало!

Преди няколко дни пробвах с възглавници, ама не й хареса, тръгна да пада и се размрънка, иначе редовно седи в шезлонга и на полуседналото положение на количката.

Това поредната бабина деветина ли е, не трябва ли детето само да седне когато му дойде времето?

Общи условия

Активация на акаунт