Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 229
  • 721
  •   1
Отговори
# 210
  • В къщурката на хълма на феите
Ема сама си създаде режим на 11 месеца, без аз да я приучвам към каквото и да било .. Сега със Здравко по същия начин процедирам ..  единственото нещо, което неотменно спазвам е: банята всяка вечер преди последното хранене за денонощието, щото иначе човечето не му е комфортно Peace

# 211
И ние нямаме режим. Единственото, което се повтаря е, че се буди всяка сутрин в 5. След смяната на времето, започна да заспива в 21 вместо в 20 h и имах надежда да се буди в 6, но неее....
Използвате ли слънцезащитен крем за бебетата? Аз взех Daylong baby, по препоръка на фармацевтката, но се разнася много трудно и бебето започва да плаче докато го размажа.

# 212
И Мила няма режим. Имаше, но поне два месеца вече не. Една нощ  спи до 3 без да яде, друга още в 23:30 се обажда. Една яде един път, една 3 пъти.

През деня пак така. Спи около три пъти, един път първият път е 2 часа, един път 30 минути. Храненията и те варират, понякога ако спи почти 5 часа са се събирали без да яде.

Сега със захранването понякога второто хранене за деня и се пада пюре, понякога третото.

Единственото, което винаги е едно и също е баня в 8 и заспиване около 8:30.

# 213
Е, поне не сме само ние  Laughing
Слънцезащитен крем не ползвам още, защото Симона не се показва на слънце  Laughing седим на сянка основно или с докрай спуснат сенник когато сме на слънце...само да я напече и се почва едно мръщене...

# 214
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Сега се връщаме от разходка - ами няма такава жега.Само търся някоя пейка на сянка,а то навсякъде едно слънце....не че не го обичам,но е сигурно 30 градуса и имах чувството,че се пържа.Изтърпях така 1 час и се прибрахме Rolling Eyes Мрън.. Heart Eyes

Скийтър,все едно аз пиша за нашия режим - пълен хаос.Един път яде пюрето в 11.30ч,другия път в 14ч  Crazy И аз не мога да се организирам.Сутрин варя зеленчуците,да са изстинали до обяд.Но лятото не трябва ли сутрин да излизаме на разходка,когато е по-хладно? Thinking Тогава кога ще приготвяме обяда?Вечерта абсурд - правя вечеря за нас,отсервирам,къпем малкия.... newsm78

Скийтър,да те питам нещо -
Скрит текст:
беше споменала,че мислиш да спираш да кърмиш в 6-тия месец.Ще го направиш ли или си се отказала?Питам,защото и аз кърмя,Валери е на смесено хранене.Само кърмата не му е достатъчна и само се измъчваме и се чудя дали има смисъл?Някои хора казват "и последната капка кърма да е,пак е безценна...." и ми е някак си гузно да спра,но пък от друга страна,така или иначе не му е достатъчна тази кърма...

Калина,и аз не знам за сядането дали трябва,дали не.Мисля,че когато сами проявят иницитива да сядат,значи тогава са готови.И аз го слагам на шезлонга полуседнал, и в коша на количката,а на столчето за хранене го слагам напълно седнал когато е време за хранене.Не че може да стои седнал де,смъква се надолу хихи hahaha

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 16:05 от sss_sss

# 215
Скийтър, кой уред си взе?

Ето този: http://www.hans-natur.de/philips-avent-dampfgarer-und-mixer_p32368.html
Имах ваучер подарък за един онлайн детски магазин, иначе и на мен ми се свидят парите за такива неща по принцип, но засега съм доволна, най-удобното е, че не го гледам изобщо, пускам си минутите, които са дадени за различните зеленчуци, плодове, месо и риба в упътването, сам си се спира, ако се забавя нещо, Мила реве или се наака ще си седи и ще си ме чакат топли зеленчуците. Днес правих пюре непосредствено преди сервирането и ми отне всичко 30 минути, като аз самата присъствах за по-малко от 5. А и аз още преди да започна захранването си правех броколи на пара там за нас с ММ. После в салата или за гарнитура с някой сос, за да са овкусени, че задушените зеленчуци макар и много полезни наистина не са особено вкусни просто така  Grinning

sss_sss - да, искам да спирам. И аз имам проблеми напоследък с кърменето, може да е от скок в растежа на Мила, питах в темата за кърмене, но никой не ме отрази  Mr. Green Иска ми се просто преди да го направя да се консултирам с педиатърката, отиваме по-късно този месец пак за ваксина. Един ми казва да започна с 1-ца, друг с Пре. Принципно и с двете може до края на първата година и от самото начало. Иска ми се да видя какво ще каже педи преди да взема решението сама. И трябва да обмисля как да стане, един ден едно шише, на втория второ, на третия три и така, или директно?  newsm78 И аз чета за това колко е ценна всяка капчица кърма, но в крайна сметка децата растат прекрасни и здрави и без каквато и да е кърма.

В тази връзка - майките, които спряха да кърмят - директно от раз ли минахте на шише, или постепенно?

Редакция - за сядането - педи ми забрани да я слагам на възглавници и всякакви такива, каза, че е вредно. Ако Мила иска да стои в мен и се наведе напред и сама си стои седнала (естествено с моя лека подкрепа) е ок, но можело да доведе до изкривяване на гръбнака ако преди да са им достатъчно силни мускулите на сила се слагат подпряни с възглавници. Като цяло педи за всичко казва "чакай си детето като е готово, не му насилвай нищо". Но тя е и против проходилки, против бънджита. Малко е крайна в това отношение.

# 216
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Скийтър,намерих малко инфо за отбиването,но е от една стара книга на майка ми.Ето :
Скрит текст:

# 217
Благодаря, интересна информация и ми се струва логична. Но и там пише да се посъветвам с лекар, може би ще изчакам наистина до часа ни  Thinking

# 218
Skeeter- Какви проблеми имате с кърмрнето? при нас в момента е голяма мъка, не иска и не иска да яде, по 3 минути най-много и това му е за следващите 4 часа .. през ноща или като е полу-заспал се храни добре .. Аз мислех че няма много апетит заради зъбите , но знам ли  newsm78
Иначе и ние нямаме режим и не мисля че ще създадем докато не заместим повечето хранения
От два дни голям рев настава вечер преди лягане едвам успявам да го успокоя - такова нещо никога е нямало даже и по-време на коликите не е било така .. и незнам на какво се дължи Sad Възможно ли е да са зъбите ?

# 219
И при нас така, макар че Мила винаги се е хранила бързо - 6-7 минути обикновено. Но сега усещам как млякото слиза много бавно, понякога 5 минути ни трябват, аз сменям от гърда на гърда, тя нервничи. Според мен е защото не захапва и засмуква добре, но това е моя теория. Като цяло аз съм непрекъснато нервна, че нещо не е в ред и че тя не е наядена, тя пък изобщо не иска да яде ако не и набутам лично гърда в устата като надскочи 4 часа... Имала съм много периперии с кърменето, но никога не съм се притеснявала до този момент Sad

# 220
аааа... и първото ухапване от две сладки малки остри зъбчета е факт! Много болезнено!
Точно тези дни ме питаха дали ме хапе и ей на. Майките с второ - как се справяте? Или по-скоро как издържате?

# 221
И ние бяхме на 6 минути, което го приемах за нормално защото Финн бързо суче.. също аз му давам да суче след 4 часа защото той сам не се сеща, ако заплаче то ще е защото му се спи но не и от глад ..и аз непрекъснато имам чувството че не се е нахранил и затова реших да почна сега със захранването  Sad Някъде бях чела че кърмата става все по-хранителна след време и затова бебета сучат по-малко ..но чак пък толкова хранителна ?!  В началото си мислех че се разсейва през деня , но май не е това проблема Страх ме, че ако продължава така ще ми намалее кърмата, а ми се иска поне 1-2 месеца да се кърмим още

# 222
Значи много подобен проблем имаме. И аз все се чудя дали не са зъби. Но ако е наистина само продължителността на кърмене не бих се притеснявала толкова. Мила с 4-5 минутно кърмене качи над един килограм миналия месец. А и дори сега да сучат по-малко ако искат повече кърмата ще се регулира  Hug

# 223
Айде сега, ние дето храним навън с пюрета на стайна темперстура, все едно сме лоши майки  Naughty

Skeeter, доколкото знам, най-добре е да се спре кърмата постепенно като се разреждат кърменията или да спреш да кърмиш и да изцеждаш по малко, организма сам се нагласял.
Аз спрях с хапчета Достинекс и отделно пиех Градински чай (Салвия). Ако намериш и това помага за намаляне/спиране на кърмата.

Дани я слагам полуседнала в количката, в шезлонга, правим упражнения като я хващам за ръцете - много й харесва, но ми се струва, че не стои стабилно и не я слагам между възглавници. Смятам, че детето само ще започне да си сяда като му дойде времето и това "трениране" всъщност я яко натоварване на ставите

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 23:09 от ShikeR

# 224
Здравейтеееее мами, мен ме нямаше известно време (предполагам сте забелязали  smile3534) и вие сте пописали, доста темички сте обсъдили  Hug
Та направо по темите, относно режима. Ние май си имаме някакъв режим (естествено продиктувам от малчо). Аз не чудя дали се е нахранил, защото знам винаги колко и какво е ял. Вече спи веднъв до обяд и веднъж следобяд. Заспива почти веднага след банята и храненето, около 20:30-21:30.Сутрин става в интервала между 6:30-7:30
ЗахранванеСлед захранването с зеленчуково пюре, в рамките на около 3 седмици замених цялото обедно хранене. От около седмица давам и млечна каша с ориз и следобедното хранене е почти заменено(все още му давам да побозае 3-5 мин от едната гърда Simple Smile Нооооо кашата се чде с такова удоволствие, че понякога ми е съвестно, юе не му давам цяла порция  Rolling Eyes Реших да дам млечна каша, защото не искам да има повече от едно немлечно хранене докато навърши годинка:)
Сядането. Лично аз не го подпирам с възглавници, но неговите напъни да сяда са от повече от месец, той се напъва да се изправи, аз го бутам да ляга, понякога е много смешно. Дори в количката съм го словила на полулегнало половение и той горкия се лови за дръжката  и пак се набира като "глист на буца". Мисля да му помагам лекичко, но ня ма да го насилавам за нищо Simple Smile
КърменетоСега със заменено хранене и почти второ заменено нямам проблем, даже и на лек хранителен режим съм вече няколко дни  Embarassed През деня  се задържа не повече от 8-10мин на гърда, вечер си постоява и по малко повече(на моменти си мисля, че май се гушка повече, отколкото да с е храни.Вече не се налага да го дохранвам с изцедена кърма. Засега все още цедя, ама мисля да спирам, аз до ден, два ще съм заменила още едно хранене с млечната каша Simple Smile
ПюретатаХрани се с пюре повечето пъти навън, винаги топло пюре яде!Просто си имам купичка  и термос с гореща вода Simple Smile Затоплям на водна баня и всичко е ок Simple Smile Най - хубавото е че хапваме тримата с тате заедно Simple Smile Всъщност той и каша е ял навън Simple Smile Пюретата правя сутрин за два дни, но и купувам. Споменах за един био магазин от който си купих готови био пюрета , не бях виждала Simple Smile
Зъбки ние все още нямаме, но лиги и рев има Simple Smile Давам Камилия и Дентокинд, дано да му помагат.
Честити 6 месеца на всички мъници, които вече ги навършиха
Скийтърче, в неделя се сетих за вас с Мила и викам на ММ "Днес Мила трябва да яде пюре", той взе да се смее  Laughing
Момичета още много неща исках да питам и да кажа ама забравих  newsm78 Лека и спокойна нощ Simple Smile
Извинете ме... сетих се въпрос? Авокадо как и по колко давате?

Общи условия

Активация на акаунт