Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 231
  • 721
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря за отговорите за сядането. И аз така мисля и няма да насилвам детето.

Ааа,ShikeR, не се обиждай, ако ще си говорим за хранене и лоши майки, аз се нареждам доооста по напред от теб, според общите представи по други причини  Wink просто на мен не ми допада особено и предпочитам стоплена храна по възможност, но повечето бебета около мен също се хранят ежедневно навън  Simple Smile

# 226
Аз купих едно авокадо и давах 3 дни от него, като рязах малко и после увивах във фолио, а за да не потъмнява се мажело отрязаното парче с лимон - това не го знаех. Иначе първия ден пробвах да й дам 1-2 лъжички чисто, но го плюеше и изобщо не й хареса, после го прибавих към крушата и го изяде. Така 3 дни увеличавах количеството и го давах с круша. Не мога да преценя колко е било като грамаж, на око. Но май не е хубаво да се дава в големи количества

# 227
Шикер, отново благодаря за отговора Simple Smile Аз още не съм давала никакъв плод, но пък мисля да го сложа примерно в пюрето от картоф и морков newsm78 Все си мисля,че няма да му е проблем, то си е безвкусно, няма и да разбере Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 апр 2016, 00:22 от bebo28

# 228
Бейби, напоследък и аз съм така на разходките. Дърпам сенника, казвам, че спи, навират се. Нахални хора #2gunfire. Будят го постоянно, а той и без това трудно заспива. Днес бях на рев и аз  #Cussing out
Калина, супер е това с прибирането за хранене. Аз се чудя как ще е като почна да захранвам. Хем по цял ден искам навън – на разходки и да спи, хем да яде. А при нас излизането ни е половин час - приготвяне, количката нося -тежи, ходя нагоре-надолу.
Скийтър, много добре изглежда уреда. Тук не съм го срещала. За краткото ядене/кърмене, съм чела, че просто децата са по-умели. Вече знаят как се прави, имат повече умения, сила и го правят по-бързо. За 4-5 минути съвсем спокойно може да се нахрани толкова голямо бебче. А щом наддава, не смятам, че има проблем Peace
За сядането – аз не смятам да го слагам подпрян на възглавници. Веднъж опитах, той се киндилна настрани. Смятам, че когато той си реши, тогава ще седне. За сега слагам само в шезлонга, още не сме извадили седналия кош на количката. Искам да е още по-укрепнал.
Днес купих слънцезащитен крем – в аптеката ми препоръчаха на Бочко.
Как обличате децата в това време? Днес беше много горещо, но пък на сянка хладно, духаше малко, а на слънце не се стои. Облечен беше с боди и гащеризон/нощничка и се скъса да реве. После се усетих, че му е горещо, беше целия мокър. Не знам, коя дреха да махна? newsm78
За авокадо защо не е добре в по-големи количества? Аз смятах да ми е от първите въведени Thinking

# 229
ivivkata123, и при мен излизането е хамалогия, в момента се опитвам да си го улесня, да не смъквам количката, а само детето, както и да е  Simple Smile до сега излизахме примерно два пъти през деня за по 2 - 2,5 часа най - много, защото тя и без това ревеше в количката (от едно до друго хранене), сега като се стопли може и между всички хранения да се излиза (стига да не трябва да се мъкне тежка количка  Twisted Evil)

Не че не бих могла да я нахраня и навън ако се наложи, но както писах тя повръща понякога след хранене и се преобличаме, няма как да я оставя мокра навън, а пък с пюрето като знам каква цапаница пада, после и свалям всички дрехи. Слагам лигавник, но тя си бърка в устата, вади пюре и го размазва където намери  Laughing но мисля, че сега лятото като е топло по - лесно ще стават тези неща навън.  Simple Smile

Пюрето ако е запечатано (ако го направиш вкъщи може да го вакуумираш) и не би трябвало да е проблем да го вземеш. Сега ако е 40 градуса, няма да е ок де, но то тогава няма и да ви се стои навън  Simple Smile

За обличането и Симона е постоянно мокра. Тя и вкъщи е така. Обличам я с боди с къс ръкав, отгоре някаква тънка блузка или суичър с качулка ако има вятър, ританки и едни обувчици. Всички дрешки са възможно най - тънките, 100 % памучни. И пак се поти, но съвсем гола не мога да я изкарам  Rolling Eyes

И аз мисля да дам скоро авокадо, но се чудя как ще се получи, с вода ли трябва да го пасирам... Rolling Eyes

# 230
Добро утро,
при нас пък кърменето продължава според мен прекалено дълго, нямаме кърмене по-малко от половин час. Сега от около седмица сме на нова вълна- яде се по 2-3 пъти през нощта.. ooooh!
Относно спирането на кърмата, Skeeter, мисля, че би било най-лесно като постепенно със захранването и заместването на храненията кърмиш по-нарядко. Липсата на стимул е най-доброто средство за намаляване на кърмата. Опитай да даваш с шише АМ, хем да свикне с шишето, щом си решила окончателно да приключваш с кърменето  Peace Тъй като бебето е било досега само на кърма, аз бих започнала седмица- две с PRE.
Бебето започва да сяда, когато мускулите са достатъчно укрепнали за да направи това самостоятелно, подпирането с възглавници е неприемливо според мен. То ще си покаже, кога е готово да сяда. Peace
аааа... и първото ухапване от две сладки малки остри зъбчета е факт! Много болезнено!
Точно тези дни ме питаха дали ме хапе и ей на. Майките с второ - как се справяте? Или по-скоро как издържате?
Laughing Далия, когато поникнат и горните две става още  по-интересно  Hug В интерес на истината Мария не хапе, но Алекс навремето доста ме погризваше. Ами няма какво да направиш, дърпаш го от гърдата и така ...
Айде сега, ние дето храним навън с пюрета на стайна темперстура, все едно сме лоши майки  Naughty

Thinking ShikeR това къде го прочете, никой не е казал и думичка в това отношение. Ти си майка, правиш изборите за своето дете, ако искаш можеш да го храниш и с пюре на ледени кубчета, това си е твое решение. Аз лично коментирам за моето дете, това което другите правят си е тяхна работа  Peace

Хубав и слънчев ден на всички!  bouquet

# 231
да ви питам колко грама пюре трябва да изяжда бебо,за да заменя храненето..
при нас ядем до 150 гр.,но без мляко след това не можем..почва жесток рев...по принцип ядем 180 мл след пюрето давам 120 мл малко се мръщи ,ама минава номера...
за сядането той и подпрян не стои литва на някъде..за това си чакаме...
да питам майките на АМ ние имаме 5  хранения  на 4 часа по 180 мл (едното хранене е с пюре и мляко) вие как се храните, дали трябва да увелича мл
през нощта вече почти 3 месеца се буди през нощта на няколко пъти ,давам Дормикинд от седмица и чакам ефект..иначе през деня спим към 3-4 часа за цял ден...
Другия ми въпрос кога вие започвате с кашите или т.н второ хранене (следобедно),което трябва  да замества...и това междинно хранене с плодово пюре..аз към 3 седмици давам зеленчуково пюре и се чудя кога да ги почвам другите,кое да е първо...
ох,много дълго стана ..Слънчев ден ви желая... bouquet

# 232
Буби, никой не го е казал точно така, но чак пък да се възмущават, че някоя хранила детето си с нетеоплено пюре...извинявай...

Авокадото го мачкам с лъжица, защото малко количество няма как да пасирам. Авокадото може със зеленчуци. Не е хубаво да се дава в много големи количества, защото може да е полезна, но е тежка храна.

# 233
ShikeR, надявам се не съм аз пак причината да се обидиш  bouquet случаят, за който разказвах е по-комплексен и там майката, въпреки че ми е приятелка, доста претупва нещата. Смятам че няма лоши майки, наистина. Всеки гледа както може, както иска и както прецени своето дете. Просто някои искат да им е по-лесно. За същия случай например, ще ти споделя, че тя още преди да роди, каза че няма да кърми и след раждането и били някакви инжекции, за да няма кърма. Това пак е избор, който за мен е неприемлив, но за нея е право, от което се възползва. Това не значи, че е лоша майка или че обича по-малко детето си от мен, която кърмя своето. Надявам се ме разбра  Hug

Bubbi, от снощи това си мисля - какво правя, когато и горните се появят  Joy

За авокадото и банана, пише че са първите плодове, които се дават в суров вид. Към 7-ми месец мисля че беше и може само намачкани с вилица.

симонка бонбонка , през три - 4 седмици може да започваш да заместваш хранене. т.е. вече може по твой избор да даваш или сутрин или следобед. Важно е само да внимаваш да не въвеждаш две нови храни едновременно, т.е. ако сутрин даваш ябълково пюре, например, да си минат 3-4 дена, за да видиш има ли реакции от него и след това може следобед кашата. Дано ме разбра  Peace

Kalina, и аз вече се чудя как да го обличам. Спим на открехнат прозорец, заради носа му, той е с най-тънките възможни боди и ританки и нищо друго. Мятам му едно тънко памучно одеало и е потен. А стаята ни е най-малко топлата в апартамента. Какво ще правим лятото не знам  newsm78

Хубав слънчев ден на всички  bouquet bouquet bouquet

# 234
  • Italia
И аз не зная как да я облека вече за навън. Страх ме беше да не настине ако махна нещо,но взе да се прибира много потна. Вчера купих едно якенце много тъничко, дано с него е ок. Все още я обличам с боди с дълъг ръкав, но май е време за късо ръкавче. А шапчици слагате ли? Аз слагам още,но много тъничка. Прави ми впечатление,че масово дечицата са без шапки,дори и по малките от нас.
По принцип не я храня навън,гледам за ядене да се прибираме,само миналата седмица,когато бяхме на разходка в София се наложи да я накърмя в парка
Ние заместихме 2 хранения. На обяд яде зеленчуково пюре около 160 грама,като не търси мляко след това. Слетобяд към 17:00 пък яде каша,пак около 150 гр. Сутрин давам около 60 гр.плод  Peace
А относно режима- нямаме такъв,въпреки моите опити,има си мнение детето и си прави каквото си поиска  Laughing и когато си поиска!
От вчера сме с летния кош и ние. В последните дни само при вида на зимния кош започваше един рев  ooooh! сега е доволна и щастлива. За сега  Laughing

# 235
Далия П. E_len благодаря за отговорите..
вчера излязох ме с гащеризонче с д.ръкав ,но като видях възглавничката мокра се прибрах ме по къс ръкав...шапка не слагам само се мажем с 50 фактор...
като се спра някъде и бебо все иска  вън от количката ,но когато тръгна да  го връщам в количката и едно 10-20 мин. мрънка...вкъщи сме доста на ръчички предполагам за това не иска много да стои в количката дори и в движение...

# 236
Аз редовно храня навън с АМ. Тя всеки ден яде в различни часове и ако я храня само вкъщи значи да не мога да си направя план или уговорка. Да не гооворим, че ако се съобазявам с такива неща, както съм с 2 малки деца, значи никога да не изляза. Пюрета не й давам навън понеже мноооого се цапа, плюе и е сложна работа. По принцип по обяд се прибираме, защото бяткото яде и спи  вкъщи, но ако сее наложи да сме навън, давам АМ вместо без пюре. Така или иначе няма заместено хранене и сигурно няма скоро да заместим. Баткото съм го хранила навън с каши, пюрета и всичко, но винаги вземах нещо, което да обича, за да не става голямо мазало. Аз пък не мога да възприема плодово пюре да е  топло и ттях няма да ги топля. На баткоото лятото не му топлех и водата за млякото. Малката също ппие мляко на стайна Т. Хич не й пречи.
За сядането - Ники вече е наа 6м и нещо и я слагам седнала в мен, в количката или на дивана и я придържам. Има толкова лениви бебета, че ако ги чакаш сами да седнат ще станат на годинка. Отделно, че има кротки бебета, които могат цял ден да си лежат в шезлонга и хич  няма да им хрумне да се мъчат да седнат. А все пак колкото и да е голямо бебето няма как да стои стабилно седнало без да го слагаш. Първоначално винаги ще се клатушка и ще е нестабилно. На моя  позната момченцето започна да сяда стабилноо на 11м. Тя го чакаше само да седне, като стана на 10м взе да се притеснява, че не може да стои  седнало и започна да го тренира. Малко късничко ми се вижда. Според мен нормално е на 7м вече да бъдат горе долу стабилни.

# 237
За краткото ядене/кърмене, съм чела, че просто децата са по-умели. Вече знаят как се прави, имат повече умения, сила и го правят по-бързо. За 4-5 минути съвсем спокойно може да се нахрани толкова голямо бебче. А щом наддава, не смятам, че има проблем Peace

Там е работата, от последното мерене не е наддала грам. Отделно, че както казах на мен не ми е толкова краткото ядене проблемът, колкото, че млякото ми много бавно слиза. Аз го усещам всеки път и сега понякога дори 5 минути трябва да я мъча като сменям гърдите, за да слезе. Но явно тя не си суче ефективно, не знам. Ще видим какво ще стане с нашето кърмене Simple Smile

За сядането - аз мисля, че трябва да се пробва, но например аз слагах Мила в скута ми с гръб, облегнат на моя корем. Тя се навеждаше напред и реално "седеше" сама в скута ми, като аз я държах естествено лекичко за коремчето. Тоест аз леко я подтиквам, но тя си върши сама работата. Докато опрени на възглавници ми се струва абсолютно на сила, но за някои може да е правилният подход, не знам. В момента Мила може да стои седнала като с една ръка се подпира напред, а с другата си мята разни играчки. За няколко секунди успява да стои абсолютно сама без да се подпира на ръце, тя се изправя така, но не и стигат силите и се люшва или напред и пак се подпира с ръце, или назад и трябва да я хвана.

Иначе аз съм абсолютно за това денят на бебето да протича възможно най-близко до нуждите му, но някак си мисля, че не може родителите напълно да жертват всичко, за да може бебето да си яде например винаги вкъщи. Кърмила съм толкова често навън, Мила като няма режим абсурд да не се случи никъде. Дори единия път като се наложи да почакаме повече при педиатъра и там кърмих. Плодовите пюрета и аз си мисля, че мога да ги давам на стайна температура, а АМ не знам още, но имам намерения и с АМ да храня навън. Аз живея в прекалено голям град, за да успея да се прибирам за всяко хранене, докато стигна до центъра примерно трябва веднага да се връщам, няма как да стане. А наистина с повече деца вече става почти невъзможно.

# 238
То е ясно, че всеки процедира според собствените си разбирания без значение дали за другите е неприемливо или странно. Аз Симона съм я свикнала да яде стоплена храна, даже и водата леко я топля понякога иначе не я иска.
Аз примерно вода също пия на стайна температура, никога не източвам студена да речем, а пък от хладилника - абсурд, дори и лятото. Е няма и на нея да дам. Имам си някакво виждане по въпроса, но знам, че повечето си пият без проблем и не ги смятам за лоши, луди или какво ли не  Laughing

За уговорките аз бих могла да си ги направя само за деня, но така или иначе не ми се получава, защото Симона не иска да се съобразява с моите уговорки и не я интересува, че на мен ми се пие кафе. Или в този момент не иска изобщо в количката или иска да сме в движение. Съобразявам си деня според нея. И да не ми харесва съм се примирала, че засега положението е такова. Не е от кротките деца дето си стоят в количката по цял ден...

Не мисля, че задължително бебето трябва да яде винаги вкъщи Naughty. Само казвам, че досега аз съм хранила винаги вкъщи и си имам причини затова.

Ето сега бяхме 2 часа навън. Накрая й писна, взе да пищи, носих я 10 мин. и бутах празна количка. Без ръце останах  Crossing Arms

Както и да е...надявам се да не съм обидила никого.

симонка бонбонка, ние сега имаме 6 хранения (доскоро бяха 5) по около 140 - 190 мл. едното е пюре + мляко. Яде около 140 - 150 гр. най - много, после пие 80 - 90 мл. мляко. Днес например не искаше пюре въобще. Вчера същото го яде без проблем. Мисля, че за да се замести хранене ще трябва да се прибавя АМ към пюрето, иначе не знам как ще се заситят.

Шапка не слагам от една седмица. Ако много се раздуха й слагам качулката, но почти не се налага. Сега пак я прибрах с мокра глава. Наистина не знам как ще бъде лятото когато и вкъщи няма да може да се спи...

# 239
Моята Мария също не пие студено АМ, когато се наложи да дам, обича да е по-топло даже. Иначе не пие. Пюретата също топля. Уговорки правя като имам предвид горе долу как се движим през деня. Освен това разходка за мен повече от 1,5 - 2 часа е невъзможна, защото вкъщи чакат планини от пране, гладене, готвене, баткото също има своите изисквания към мен  Joy Очевидно не съм толкова чевръста, че да се справя с всичко и същевременно да съм по цял ден навън  Laughing
Отностно физическото развитие на бебето, смятам че то започва да прави определени неща, когато мускулатурата и нервната система са достатъчно развити, за да позволят да го прави. Мария беше с шина повече от 4 месеца, не е лежала по корем, не тренирахме обръщане от гръб на корем. Започна да се обръща сама малко след като навърши 5 месеца, доста по-късно от повечето от вашите деца, но без тренировки, просто го направи.  Със седенето също е така, видях, че започна да се набира като я кърмех, сложих я седнала и сега се кърмим в много странна седнало-легнала поза  Laughing. Иначе си седеше в зимния кош, вчера сложихме летния. Аз също я придържах в скута си, но просто в един момент се оказа, че може да седи - не лежеше в шезлонга, а седеше в него.  А това, че едно дете не е могло да седи на 10 месеца може би е проблем на индивидуалното развитие, също както някои проговарят на 1,5 години, а други на 4 години  все още не говорят, а не на тренировки. Както и да е, аз не бих подпирала бебе с възглавници, когато очевидно е нестабилно и се клатушка  Peace

Общи условия

Активация на акаунт