Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 235
  • 721
  •   1
Отговори
# 240
И аз шапка не слагам от доста време.  Просто времето е ммного топло. Навън е с боди потник и отгоре тънка блузка. Вчера дори махнах  чорапите и беше боса на разходката.
Иначе на възглавници и аз не подпирам. То реално не знам къде се слагат тези възглавници  и въобще каква е  идеята. Просто докато лежи и се набира и подавам ръце, зза да й помогна да седне и я придържам или я пазя да не се кандилка и да падне. Отделен въпрос, че на баткото му е много смеешна и постоянно иска да й ппомага да прави "търкул", така че почти не я слагам вече така. Баткото ни се научи да седи в количката. Сам се изправяше от полулегнало положение и се подпираше отпред на борда. Това го правеше точно, когато навърши 6м. Тя не иска да го прави това в количката. Може би не й е удобно. Отделно че тя като седне,  започва нарочно да се клати силно напред-назад. Ако е сседнала в мен, се бута яко в мен  и  се засилва напред. Така много лесно губи баланса и се килва на някъде.

# 241
Здравейте,
вече и аз мога да се похваля, че изцяло заменихме обедното хранене с пюре  newsm44 Сутрин е на круша, а след това мисля да е ябълка.

Утре сме на коремен ехограф  Rolling Eyes

Шапка все още слагам.

Навън съм я хранила 1-2 пъти, просто живеем в малък град и съм на 10 мин от вкъщи и предпочитам да си я храня вкъщи. Така и тя е по-спокойна, и аз. Не знам как ще е лятото Rolling Eyes АМ го харесва да е хладко, нито топло, нито студено.

Режим има - знам кога ще спи, кога ще яде, има си часове за всичко, и общо взето държа нещата под контрол   newsm32

Не я подпирам с възглавници. Купихме и люлка, в която може да седи, да е полуседнала или легнала и много добра работа ми върши. Тя много си я харесва

Хубав и усмихнат ден!  bouquet Hug

# 242
Голямо затишие тук...

Като гледам повечето сте доста по - напред от нас със захранването...ние хем започнахме преди месец, а сме доникъде, опитвала е 6 неща, от вчера за пръв път дадох плод - ябълка. Далеч сме още от заместването на хранене, дори не знам дали ще стане...сега спирам с новите храни, защото другата седмица ни предстои ваксина.

Baby-G, браво, че сте успели да заместите обяда. Слагаш ли АМ в пюрето?

При нас тия дни е някакъв ужас, цял ден само мрънкане и рев. Нищо друго не иска освен да е на ръце, вече съм на ръба, взех да си изпускам нервите, за което много съжалявам, но тя вече ме манипулира съвсем съзнателно, гледа ме в очите и реве сърдито, знаейки че ще стане на нейната  Confused ако я оставя се захласва и ме е страх...

Правят ли опити бебчетата ви да пълзят вече?

# 243
Дани от няколко дни прави нещо подобно на пълзене, надига дупето, мята ръце, крака Grinning Особено ако си набележи цел и иска да я докопа Simple Smile

Споко, нашата мома е захранена от два месеца и до сега не е имало случай, в който да не дам АМ - било то и 20мл. Има си предпочитания, но аз не мога да й давам едно и също, и упорито настоявам да яде разнообразно. Един ден яде 190гр, на другия едва изяжда 40-50 ако не й хареса нещо. Не се притеснявам, защото знам, че ще дойде момента, в който сама ще започне да си хапва повече.
Кашите поне си ги яде.

На 5.04. бяхме на консултация, а на 6.04. стана на 6 месеца. Вече е 8400гр и 67см. Предния и този месец е качила по 1кг, питах я не е ли много, тя каза, че преди, защото е качвала по-малко и сега компенсира. Каза да започвам вече с жълтък и месо, на мен някак не ми се бърза ама май наистина дойде време, при положение, че от 2 месеца е захранена и то с 10 зеленчука, 4 плода, 2 каши...

И нашата голямо инатче стана и си показва характера, мрънка, търси си внимание, напълно нормално е, но е неприятно като имаш и хиляда други задължения, които само теб чакат...

Шапка не слагам от доста време, то в тия жеги аз съм с къс ръкав, а тя с боди потник и памучна блузка с дълъг ръкав и си мисля, че й е горещо, но взимам предвид, че тя не се движи. Но пък ние имаме доста косичка и това също е причина да не слагам шапка сега.

Събуди се мъника, излизаме на разходка! Хубав ден  Hug

# 244
Шикер, честити 6 месеца на Дани!

Благородно ви завиждам за жегите. Тук е хубаво, слънце пече, но е около 12-13 градуса. И шапка си имаме, и яке. А и тук някак слънцето сякаш не е като в България, винаги ми се струва, че 15 градуса там е по-топло от 15 градуса тук…

Рокси какво ли направи с пътуването, как ли мина?

Калина - и при нас беше така, но мина буквално от единия ден до другия - събуди се и ново дете (или по-скоро предишното). Всичко минава, дръж се и постискай зъби още малко, надявам се скоро да се види краят на мрънкането!  Hug

Пълзенето - и Мила се опитва обаче не и се получава  Mr. Green Или забучва глава в земята и вдига дупе и мърда краката правилно, или правилно се повдига на ръцете си и драпа напред, но краката и дупето ги забравя. Сега се плъзга назад понякога, не знам дали няма да тръгне назад да лази в един момент.

# 245
Аз също не слагам шапка и лента дори не слагам.То с тая дълга коса, главата й е винаги потна. Ако се налага за момент слагам качулка, колкото да не я лъха вятъра, когато я пренасям набързо.
За пълзенето: Ния прави опити да пълзи напред, но не й се получават. Успява само назад и в кръг да се върти.Но пък за сядането е все по-стабилна. Сядам я само в мен, а в количката и в шезлонга е полуседнала.
Все още нямаме заместено хранене, а тъй като сме на смесено хранене, ако се наложи да се храним навън, правя АМ. Нося термос с топла и отделно студена вода. Харесва го по-студено. Пюрето също. А вода леко затоплена няма шанс да вкуси, задължително студена.

# 246
Здравейте, момичета,
ShikeR честита половин годинка на Дани! Нека все така да папка и слушка  Simple Smile
Kalina,не се притеснявай, ще дойде времето да заместите хранене, а дори и да не се случи, няма да е гладна, нали си хапва мляко Peace Моят Алекс, както и друг път съм писала, нямаше заместено хранене до година и половина, никога не изяде повече от 50-70 гр.пюре или каша. Прехранваше се основно с мляко, а като започнахме хляба, и с хляб. Развиваше се абсолютно нормално.
Мария замести хранене на осмия ден от захранването, даже според мен хапва повече от необходимото, ама какво да я правя, хапва му се на детето. Децата са различни, щом наддава и расте, всичко е наред  Hug

# 247
Много съм отнесена ShikeR честита половин годинка на Дани! Днес пропуснах...хем четох...ама  ooooh!
 Kalina. вече не слагам АМ, ако е нужно разреждам с водичка малко, но на водна баня стават  Hug

# 248
ShikeR, честита половин годинка! И при нас захранването протича по подобен начин, та като ви чета с Bubbi се успокоявам, че не сме само ние. Тя досега е изяждала към 150 гр. пюре най - много, но винаги пие и мляко после. Някои дни обаче не иска да хапне повече от 4 - 5 лъжички. Като е кисела и си иска само млякото, че се успокоява с него.

Bubbi, на 8 - мия ден  Flutter браво на вас!

Baby-G, а като не слагаш АМ, след колко време огладнява после?

Skeeter, при нас е вече 3 - ти ден. И друг път сме имали такива периоди, надявам се да отмине по - бързо, че на моменти не се трае. Тя и нощем стана неспокойна, много се върти в леглото, буди се няколко пъти, яде към 4 - 5 сутринта, а беше спряла. Досега не съм давала нищо за зъбите, но май трябва. Имам Дектинокс, ама ми се иска да пробвам първо с хомеопатия.
Някой беше писал, че дава Камилия, как я давате и има ли ефект?

Baby-G, ShikeR, минахте ли вече на 2 - ка АМ? Или кога мислите да минавате?

Hug

# 249
Благодаря ви момичета  bouquet
Голям майтап, от вчера й давам по малко бананче и днес реших да й дам цяло парче в ръката, такова близане и смукане беше, омаза се, но беше голям кеф и за нея, и за нас  Heart Eyes Joy

Вчера купих пак АМ 1, но обмислям следващото да е 2-ка. Не съм се интересувала, но предполагам, че ще е по-задоволяващо нуждите й като вече голямо дете  Sunglasses newsm32

# 250
Kalina. след 3 часа си хапва млякото. Т.е в 12 пюре и в  15 часа мляко. На 2-ка АМ не мисля да минавам скоро...не знам, и аз като теб четох в темата на ХИП, че е по-гъста и не е за сега. Страх ме е малко  Hug
 ShikeR кажи как е като минете на 2-ка после  Hug

# 251
Калина, при нас последно гадната фаза беше три седмици. Не искам да те обезкуражавам хаха, но три дена още е ОК. Според едната книга, по която се водя за скоците в менталното развитие, може и до 6 седмици да траят  #Crazy
Ама може и зъби да са, знае ли човек. Аз вече даже не търся обяснение, а само стискам зъби.

# 252
Здравейте мили мамита,
Шикерче, честити ви 6 месеца  bouquet
И ние днес станахме на 6 месеца Simple Smile Имахме "скромно" хапване на торта с баби и дядовци иииии... честно казано нямах търпение да си тръгнат(или по-точно моето свеки, то не бяха препоръки, забележки и умотворения как трябвало и не трябвало да се гледа бебе). Чак мама малко се нервира  Laughing Ноооо вече си тръгнаха, изкъпахме и нахраних малкия, той вече спи и сега чакам мъжо да излезе от банята и да пием по една биричка на спокойствие  newsm44
 Аз давам Камилия за зъбките, но не така както пише на опаковката. Давам само когато има силен плач. Иначе просто изсипвам съдърванието на флакончето директно в устата. То е като вода, няма вкус Simple Smile Но му го изсипвам в почти легнало половение, защото той понякога с елигави и плюе Simple Smile
Момичета, аз когато бебо зпочна да яде 150 гр. пюре, спрях да му предлагам гърда и това го сметнах за заменено хранене и това е единственото ни безмлечно хранене, защото следобед давам каша, но млечна. Другите три храненния са на кърма. Моето педи ми каза, че детето в 5 месец трябва да яде 150мл. мляко (мерч всеки път, знаете) и за пюрето също. Щом стигне 150 гр, това е заменено хранене. Даве ми каза повече от 190 гр. да не му давам, дори да иска. Аз така правя от раждането му 1 месец и 0, това е формулата за хранене. Спазвали сме я и малчо наддава добре  Grinning
Аз обаче имам друг проблем, плодове не мога да му включа. Все не намирам подходящото време. Защото ми се иска да е поне около час и половина след хранене и поне час преди следващото. Но той точно тогава заспива и като се събуди 30 мин преди хранене примерно..... как да му дам плод??? Та от много чудене още не е ял плод  Grinning

# 253
ShikeR, Бебо, честита половин годинка на големите бебоци! Hug
Бебо, аз имам същата чуденка. Не съм почнала захранване, но си разсъждавам. Преди сутрешното хранене не мога да дам, защото тогава не държи изобщо на глад-събужда се и глад. Преди обедното ще дам храна. Но после преди след обедното хранене спи. И като се събуди е гладен. Идея си нямам второ хранене за деня как ще дам ooooh!
Нашият надига дупето, ама до там. А седнал е все още само в мен и в шезлонга полуседнал.
При мен ще се отложи доста захранването. Ако другата седмица ни сложат ваксина и като изчакам няколко дни след нея, ще станат 6 месеца и десетина дни. А не ми се ще да почвам и само 2-3 дни да давам новата храна newsm78

# 254
  • Сливен
Здравейте  Hug
Ние се завърнахме още в четвъртък, защото ММ имаше работа. Пътуването и в двете посоки мина идеално, Ивка гледаше детски на телефона, Тео спа почти през цялото време, а Алекс - той си ми е  послушен по принцип.
Браво на Дани, много е пораснала, но то и личи че е така  Hug
Тео много хареса кашата от елда, за седмица стигна до там, че изяжда приготвена каша от почти две супени лъжици със 140-150мл. вода, т.е. почти пълно контийнерче от тези на Авент.
Аз обаче от снощи получих запушване на едно каналче на лявата гърда и много се чудя какво да предприема - другите жени го получават в началото, а пък аз в седмия месец. Четох че може да се получи при по-малък прием на вода, а пък аз вчера не пих колкото обикновено. Цяла вечер съм давала на Тео да суче от нея, обаче не се оправя, масажирам, изцеждам - без резултат. Не съм имала повече от 2-3ч. пауза.
Тео не пълзи, (големите първо проходиха, Алекс после и пропълзя, а Ивайла никога не е пълзяла), но така стои изпънат на крака, така си подскача и така хубаво си ходи с проходилката, че си мисля , че и той няма да пълзи.
Хубав ден  Hug

Общи условия

Активация на акаунт