Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 237
  • 721
  •   1
Отговори
# 255
Роксана, и аз тия дни бях така. За гърдата. Вдигнах и висока температура. Цедене, много вода, компреси – топли преди кърмене, студени след и зелеви листа на гърдите. Това направих. Дано да се оправиш бързо, много е неприятно Peace

# 256
Skeeter, и аз това четох снощи, от тази статия - http://www.biberonbg.com/info/plach.htm#
Ако това състояние продължи 5 - 6 седмици, накрая ще съм за успокоителни  #Crazy Mr. Green
Така се надявах ММ да я гледа малко през уикенда да си отдъхна, пък той - болен  Sad сега стои с маска и ходи съвсем за малко при нея, за да си "почина" като измия чиниите или изчистя нещо без да чувам бебешки рев...дано поне другият уикенд имам подкрепление от някоя баба, ама дали.... Hug

Аз се чудя от няколко дни дали да не взема АМ 2, че както писах Симона започна да се буди към 04:00 - 05:00 часа да яде и си мислех, че може вече да не я засища млякото  newsm78 но ще изчакам да видя колко ще продължи периода и може и да пробвам...

Аз плода го давам на второто хранене. Веднага след него давам млякото. Нещо не ми се получи между храненията. Днес например изяде 50 - тина гр. ябълка и после пи 120 мляко  Simple Smile

# 257
  • Italia
Здравейте. Днес мойта сладка бебка навършва 6 месеца! Как само лети времето.  Heart Eyes
От 3-4 дни тя просто не знае какво иска. Понякога много й се ядосвам,после пък се чудя как може да се ядосам толкова на това ангелче  Laughing взе да заспива към 22.30 и се буди в 4. Наспала се, готова за игра. Но каква ти игра като на мен душата ми заспива. Всяка вечер след като заспи,аз бързам да свърша това-онова и лягам доста по късно от нея. Дано премине този момент и да си спинка като преди.
Доскоро се радвах,че сме заместили хранене. Но пак от 3-4 дни след пюрето си търси млякото. И си суче като гладна. Къде го побира това ядене  Shocked
А пък и времето се развали и цял ден вкъщи и като звяр!  Joy
Мрън-мрън...браво,че сте вие да си кажа,защото мъжът ми хич не ме слуша!
Хубав ден мами  Hug

# 258
Аз откакто стана на 6м, й давам АМ 2. Не съм правила  плавен преход, а направо започнах 2ка. Не й се отрази по никакъв начин.
Плодово пюре давам за следобедното хранене. Яде и после иска да пие мляко. Ще пробвам днес да сложа в пюрето АМ на прах и ще видя дали ще я засити повече.

# 259
Бебо, Елен, честити половин годинки на дечицата (вече не са бебета  Party )

Роксана, знаеш моите проблеми и ако не успяваш с душове, масажи, изцеждания и сукане, знаеш че с две ръце препоръчвам Окситоцин  Peace Радвам се, че сте пътували благополучно Simple Smile Другата седмица очаквам включване  Hug

Дани яде елда по 4 лъжички от АМ, което е около 18гр. + вода на око и слагам 3 лъжици АМ на прах (така си го измислих  Laughing ) Общо около 170-180гр. Трети ден слагам и някакъв плод вътре, та си хапва. Другата седмица ще въведа и просото и ще ги редувам, че да не е еднообразно.

Днес прибавих авокадо в зеленчуковото пюре и беше груба грешка, явно авокатото е дошло в повече и му усещаше вкуса, а тя не го харесва и отказа да яде цялото пюре Sad Та днес нямахме зеленчуково, за което много ме е яд. Но после и аз, и ММ го опитахме - ами то такъв бъркоч, как искам и детето да го яде  Sick  Sick Sick Или по лъжичка ще слагам на някакво плодово или хич няма да слагам, цял живот авокадо ще яде...  Crossing Arms

Аз практикувам така с яденето. Сутрин яде в 6-7часа - 150мл + 5л АМ и продължаваме да спим...
После около 9-10часа яде пак 150мл + 5л АМ.
След час, час и половина давам около 60гр плод.
На обяд давам зеленчуково пюре и после 30-60мл АМ, в зависимост от количеството изядено пюре, мляко никога не отказва. Излизаме на разходка или преди обяда и яде навън пюре, или след като го изяде излизаме. Прибираме се около 15:30-16:00часа и веднага почвам да приготвям кашата, че докато я направя, после да изстине..изисква време и гледам да не е много гладна, че голямо напрежение  Laughing Яде кашата, в нея слагам АМ и това ни е заместеното хранене, но е пак млечно. Понякога слагам част от плодовото пюре в кашата.
И след това, последните две хранения в 19 и в 22часа са по 180мл вода + 6л АМ.
За да се наяде със зеленчуково също и трябва едно голямо бурканче 190гр. Каша също толкова. Само плод давам по 60гр, не й трябва повече, то е ясно, че ще го изяде.

# 260
Здравейте мамита,
Шикер, четох с интерес режима ви на хранене Simple Smile При нас е горе - долу следния(казвам горе долу, защото часовете понякога мърдат, но се старая след хранене с кърма да чде след 3 часа, след твърда храна 3,5 - 4 часа): бебо става към 06:30-07:30 и го кърмя, обаче не продълваме със спането а денят започва за нас Simple Smile Следват игри, закачки и забава, при хубаво време сме навън още в 09:00. Към 09:30 заспива за около 30-40мин, понякога и час  и малко   Rolling Eyes Следващото хранене в 10 - 10:30 пак е кърма (в повечето случай от шише, изцедена от вечерта и сутринта). Към 13:30 яде зеленчуково пюре (около 180 - 190 гр) и не предлагам гърда. Следва 4 часова пауза между храненията и по- дълъг сън (около1:30 - 2:00 часа). Към 17:00 - 17:30 чде каша (около 175 - 180 гр. Няма сън след това хранене и следва кърменето след баня, което е след около 3,5- 4 часа от кашата, т.е към 20:30 - 21:30. Ние имаме общо 5 хранения, и 4 млечни и едно не Simple Smile Утре сутрин към 9 мислч да му дам 50 гр. намачкан банан Simple Smile А дали е удачно към 16:00 часа да му дам и малко пюрирана ябълка??? Или по- добре само един плод на ден и то за първи път???
Засега този режим ме устройва, надчвам се обаче за лятото да изместим ставането да е след 07:30, примерно към 08:00 и вечер да ляга към 21:30 - 22:00  Joy Laughing Ноооо..... това аз само си се надявам, ще бъде каквото реши той Simple Smile
С авокадото и аз ударих на камък,не го хареса в зеленчуково пюре  Laughing  Ще го пробвам утре при намачкания банан Simple Smile
Искам и да се похваля вече пие вода около 60-80 мл. на ден. След зеленчуковото пюре и след кашата Simple Smile Даже пие отнетечаща чаша с мек накрайник, а не от шише с биберон, много и се радва и венците си чеше с нея Simple Smile

# 261
Здравейте, момичета Simple Smile Напоследък изобщо не ми стига времето и успявам само вечер да хвърля по едно око на темата. Честити месечинки на всички пораснали бебчета. Рокси, много неприятно това със запушването, дано да се оправи бързо. Аз пък съм малко наопаки на всички - имам мастопатия от няколко години и сега с кърменето ми изчезнаха или поне не усещам бучките, които имах. Интересно ми е като ида на преглед какво ще констатира лекаря, ама не знам кога да отида, може би след като спра да кърмя newsm78, ще трябва да питам. Аз още не съм почнала захранването, чакам да мине консултацията и ваксината на 14 - ти и след нея ще почна сигурно с картоф. Да ви се похваля, че аз докато се чудя и разбера и на Кати на 5 месеца и 7 дни й изби зъбче, а след 2 дена се показа и второто Simple Smile, сега е малко по - спокойна през нощта. Така и нищо не й дадох за тези зъби, дано и другите да избият лесно. Иначе и тя е много интересна като я сложа по корем и й подпирам краченцата - изстрелва се напред и много интересно се приплъзва по шкембе  Grinning, определено задобрява. Напъва се и да сяда напоследък, само чака да й подадеш пръст и се набира, не знам да я оставям ли полуседнала, подпряна на някоя възглавница или не. всеки различно ми казва и вече съвсем се обърках. Засега я изправям седнала за съвсем кратко, през другото време си е легнала, ама й е скучно определено. Много дълъг пост стана, лека вечер от мен Simple Smile.

# 262
Бебо, радвам се, че ти е било интересно, надявах се да не съм отегчила никого Grinning Благородно завиждам на майките, чиито дечица правят по-големи паузи - по 3,5-4, дори 5 часа пауза, и то деца на кърма! Браво! Нашата кукла яде на 3 часа като по часовник, понякога пробвам да я занимавам с нещо, да мине уж повече време, но не се получава и спрях да я мъча. Нашият режим е храна-игра-сън, което мен ме устройва Simple Smile
Утре сутрин към 9 мислч да му дам 50 гр. намачкан банан Simple Smile А дали е удачно към 16:00 часа да му дам и малко пюрирана ябълка??? Или по- добре само един плод на ден и то за първи път???
Първо, не знам дали правилно разбрах - утре ще въведеш банан? Ако е така, започни с някакво малко парченце, намачкано с лъжица/вилица, а не 50гр. Дай 1-2-3 лъжички банан, после продължи с ябълката, или ги смеси, но по-добре е за първо опитване да са отделно, за да видиш дали ще се хареса. Иначе според мен не пречи да се дадат два плода в един ден. Аз напоследък така правя. Днес например смесих ябълка и банан предиобед, а следобед добавих остатъка от ябълковото пюре в кашата. Според мен няма чак такова значение кое, как и по колко Simple Smile Прави както го чувстваш, но банана или който и да е нов компонент давай по малко в началото.
Авокадото с банан не го хареса, единствено с круша го яде, но май засега няма да купувам повече, че то за 1 лъжичка отива целия плод...пък на мен не ми харесва да го доизям Simple Smile

Браво за пиенето на водичка, ние днес имаме рекорд - цели 25мл Grinning Grinning Grinning Сложих дори бибата с номер 3, поне като цокне 1-2 пъти да поглъща повече вода, но тя по-скоро си играе и си чеше венците, отколкото да пие. Но аз съм упорита и продължавам да предлагам  Laughing

# 263
Шикер, правилно си разбрала.... утре за пръв път ще давам банан, но не знам защо реших тези 50 гр. Права си , ще дам мъничко и само банан, няма да добавям авокадо Simple Smile И след обяда няма да давам ябълка, ще я оставя следващия ден Simple Smile
А за водата, ако искаш вземи нетечаща чашка, и аз преди давам от шише, но той не пиеше, а беше постоянно мокър на гърдите, защото ревеше за шишето за да си чеше венците и като стисканбиберона то му пуска и го мокри. А чашата хем е с мек накрайник,та си го дъвче но не пуска вода  когато само го дъвче, трябва да смукне Simple Smile Та сега не е мокър на гърдите Simple Smile
Шикерче,благодаря за севетите, много си ми полезна Simple Smile
Рокси, да минава бързо проблема с гърдатa стискам палци.
Лека нощ момичета Simple Smile

# 264
Здравейте, днес Симона става на 6 месеца  Heart Eyes хем бързо, хем бавно минаха!
Понякога нямам търпение да порасне малко и да започне да разбира с надеждата, че може да стане малко по - послушна ха - ха  Laughing обаче после се сещам, че скоро вече няма да е бебе и ми става мъчно...

E_len, честита половин годинка и на Йоанка!  Simple Smile

Симона абсурд да направи пауза по - дълга от 3 часа през деня, тя дори толкова едва издържа, често яде на 2,5 часа. Но не мога да я търпя ревяща. Това не ми е проблем и не се опитвам да й увеличавам интервалите, само да не ядеше през нощта, но...тази нощ яде още в 3, това не се е случвало откакто беше на месец...

Иначе нали се оплаквах, че не можем да заменим хранене, вчера изяде около 170 гр. пюре (прояде пащърнак!) и после пи 70 мл. мляко  Shocked 240 гр. ми се струва адски много за нейната възраст, ама след пюрето се размрънка и дадох мляко, не очаквах да изпие толкова много!

Авокадото мисля да пробвам с банан да го смесвам, да видим дали ще го иска.

Аз пък завиждам на майките, чийто деца спят през деня. Моята госпожица вчера за цял ден е спала точно 55 мин. (не наведнъж, разбира се  LaughingCrossing Arms

ShikeR , а пробвала ли си да приготвиш кашата от предишната вечер? Дали ще става на другия ден за ядене, защото аз със Симона не знам как ще я приготвям следобяд, освен ако не може да се прави с една ръка  Laughing

# 265
  • Italia
Благодаря ви момичета!  Hug
Банана в суров вид ли го давате? Йоана много го харесва,досега е яла само от бурканче,но искам да й го правя вече сама...
От два дни въведох синята слива, е няма такова облизване  Laughing много й хареса
Дано регулира малко коремчето,че се е позапекла тия дни   Sad
Хубав ден на всички

# 266
Момичета, само да ви обърна внимание за неразливните чаши - голяма част от тях не се разглобяват напълно и остават части, които не могат да се измият хубаво.  Обикновено самата клапа  не се отваря (например на Томми Типи) и вътре става черна от мухал. Отврат! Прочетох една статия със снимков материал и останах потресена. Синът ми пиеше от такава чаша.
Нашият  режим на хранене хич не ми  харесва, но за сега не мога да го променя. Започна да пропуска нощното хранене или ако иска мляко, пие само 50-60мл. Сутрин обаче огладнява по различно време - между 8 и 9. След това яде на 3.30часа. На обяд давам зеленчуково + АМ. Следобед плодово + АМ. Вечер към 19 - 19.30 й правя 180 АМ + 2л оризова каша. Изпива го и към 21.30 вече иска да спи  и изпива към 90мл АМ. Реално има 4 хранение и 1 полухранене. Предполагам, че вечер ще заспи и с вода, но пък да й напълня коремчето с вода...не знам.

# 267
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Честити месечинки на порасналите дечица,ние също вече сме на половин година bouquet

Нямаме никакъв режим,яде на 3-4 часа.Спи много пъти през деня.Повечето случаи по 40 минутки,по 5 пъти на ден,но онзи ден ме изуми като заспа в 13ч и се събуди в 16.30ч  Shocked През 10 мин. проверявах дали диша хахах.През нощта ставам луда калинка,буди се през час-два #Cussing out.Яде 1-2-3 пъти,различно.
Давам му зеленчуково пюре на обяд.Изяжда колкото му дам,голям лакомник е.Не търси мляко после,но аз му давам да си цокне малко кърма.Така че нямаме изцяло заместено хранене.Скоро и аз мисля да пробвам да му дам плодово пюре следобед.Може би от ябълка или круша.
Дозата АМ,която му давам още от 5-месечен е 180мл вода + 6 лъжички.

Рокси,дано бързо мине това запушване.

Вода хич не иска да пие.Давам му една неразливаща чашка на Томи Типи,и той като се нагълта с вода и целия става мокър после.Така не знам колко изпива.Шишето с вода само го дъвче Joy

Не пълзим,но все по-често го намирам заспал по корем.После започва да плаче,защото явно няма сила да се обърне пак по гръб.Та цяла нощ се "обръщаме" ту по гръб,ту по корем ooooh!

П.П. с нов никнейм съм,да не се чудите коя съм  Peace

Последна редакция: нд, 10 апр 2016, 10:16 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 268
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Бисквитка87,сега видях коментара ти за чашките на Томи Типи,надявам се моята да не е такава.Благодаря,че сподели,ще го имам впредвид!

# 269
Привет, момичета,
Bebo 28, E_len, Kalina., честити ви порастнали бебчета! Да са живи и здрави! Не е истина как лети времето. Мария скоро ще стане също на 6 месеца. Сякаш вчера бях бременна и се чудех как ще обичам още някой толкова много колкото обичам Алекс! Crazy
Много ми беше интересно да прочета за режимите, браво на бебчетата, те си знаят работата  Joy
При нас има нещо като режим  Laughing - цяла нощ се яде на 2-3 часа - в 00.30, после в 2.30, после в 4-5, после в 7, ама тя си суче и си спи, а аз съм като зомби цяла нощ, обикалям из къщи, завивам Алекс, който спи отвит обикновето ....После между 7 и 11.30 имаме пауза без ядене - да се чудиш. В 11.30 яде пюре - зеленчуково, от 2 дни въведохме и пиле по немската схема. После се разхождаме, но тук времето позволява това да стане около обяд, не е толкова топло, общо взето най-приятното време от деня за разходки. Яде се отново към 16, 19.30 се къпем, 20.30 суче и към 21 заспива, да събере сили за нощта   Joy
 ♥ LoVeLy Wife ♥ тъкмо се зачудих и аз, че ново лице се е появило, пък пише като да е старо  Joy Честита месечинка и на вас!
И чашката на Алекс почерняваше, но той обичаше от такава да пие. Просто я сменях и като видех, че се появява нещо взимахме нова  Peace
Рокси стискам палци да се разминат леко нещата !

Последна редакция: нд, 10 апр 2016, 11:03 от Bubbi

Общи условия

Активация на акаунт