Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 242
  • 721
  •   1
Отговори
# 285
Честити 6 месеца на всички!  Hug Да си ви живи и здрави дечицата!  newsm32

Ние бяхме на коремен ехограф, мина много добре и всичко е наред. Сега останаха кръв и урина  ooooh!

И ние имахме такъв период, но май отмина. Струва ми се по-спокойна от преди няколко дни.

Хубав ден!  bouquet

# 286
  • Сливен
Здравейте  Hug
Благодаря ви за подкрепата  Hug При мен само с масажи и компреси не минаха нещата, вечерта в събота ходих до спешното да ми сложат окситоцин и след цял ден вчера в кърмене нещата се оправиха. Беше много интересно - само минути след инжекцията ми слезе кърмата , от безпроблемната гърда потече през дрехите, от другата - обаче не, трябваше да се отпуши с кърмене. Вчера след едното кърмене, докато доизцеждах се отпуши този канал и кърмата направо си потече без да пипам повече. И двете вечери преди да заспя сложих лед, днес вече всичко е наред. Благодаря на Шикер и на всички, които ми помогнаха със съвети  Hug Ако Шикер не ми беше казала за окситоцина, да кажа аз на лекарите да ми го изпишат, никой нямаше да го направи. Дежурния в гинекологията ме посъветва да цедя и щяло да се оправи, чак след като му обясних, че по принцип кърмата излиза от поне 8-9 канала от тази гърда и за това че са ме посъветвали за окситоцина, се сети да ми го изпише. После пък вика - кой ще ти го слага  Rolling Eyes изумих се, честно ви казвам - отивам там с направение, здравноосигурена съм и кой щял да ми го слага  ooooh! Отидох да си го купя и се върнах в спешния център да ми го сложат.
Както и да е, важното е че се оправих. Чак сега мога да разбера какво е това нещо - и определено е повече от неприятно, боли те през цялото време, не можеш да си полноценен и да си нахраниш както трябва бебето.
Не знам дали Тео се е променил след 6-те м., по-скоро - не, той като цяло е спокоен само когато мама го гушка. Като снощи обаче не сме имали такава вечер с никое от децата. Цялата нощ мина в плач и неспане, не беше от глад или жажда. Най-вероятно или зъби или скок в растежа. В 6,45ч. заспа и още спи. Поне си изпих кафето на спокойствие и ви изчетох  Hug
Хубав ден и успешна нова седмица  Hug

# 287
Роксана, радвам се, че си се оправила  Hug Hug Hug Просто не знам защо докторите са толкова невежи в това отношение. Аз, единия път, когато имах бучки, получих треска вечерта и отидох до Спешното, трепереща като лист, очаквах да направят нещо......Лекарят ми каза да пия Парацетамол и сутринта да отида при ЛЛ за направление за гинеколог  #Crazy #Cussing out Отделно той беше 2-ра смяна и си мислих, че ще умра, докато дойде време да ме приеме. Единствено гинеколожката ми взе адекватни мерки и изобщо от нея разбрах за прословутия Окситоцин.
След това като стана хронично и ден през ден бях с бучки, една приятелка акушерка ми биеше Окситоцина, накрая толкова неудобно ми беше да я притеснявам, че я помолих да ми обясни как се бие и бях готова сама да си го бия или да карам ММ да го прави...Кой щял да я бие....Пууууу  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Дано повече не се повтаря и да си кърмиш спокойно сладкия Тео  Heart Eyes

Днес е мрачно и не много топло, но сигурно ще излезем, че откачам в нас  Rolling Eyes

# 288
Роксана, радвам се, че си се оправила Hug. Направо тия лекари  #2gunfire
Забравих да пиша и ние от няколко дни сме така – имаше безпроблемен нощен сън, но от няколко дни се буди през 2 часа през нощта с рев ooooh!. Не е рев като от болка. През деня заспива трудно - три пъти за по около 30-40 минути, най-много час. Като чета норми за сън, ние сме под всякакви. Зъби ли е, скок в растежа ли е не знам, ама да минава Praynig

# 289
честита 6 месечинка на всички бебоци Simple Smile
радвам се и аз за роксана... чудесно знам какво е да имаш запушени канали...
за жалост,ако бях попаднала на запознати лекари можеше и аз да продължа с кърменето...
Много съм доволна от Дормикинд бебо почна рядко да се буди през нощта,преди по няколко пъти се будеше...
Хубав и усмихнат ден  bouquet

# 290
Въпрос към майките вече въвели месо (специално към Bubbi, защото знам, че и тя е по немската схема).
Месото няколко дни подред ли се въвежда? Защото навсякъде пише, че вече като е въведено един ден обядът е с месо, един ден без, но никъде не намерих информация при самото въвеждане дали пак трябва 3-4-5-6 дни подред в пюрето винаги да има месо?

Ние сега сме на морков с картоф втори ден и след една седмица така уж идва време за месото по тукашната схема, та обмислям как да стане.

# 291
Привет, момичета,
Рокси радвам се, че вече си добре, дано не се повтаря и добре, че ShikeR сподели своя опит и даде съвет за Окситоцина  Peace
Моята госпожица днес е много кисела, мисля че тръгнаха и горните зъби, цялата е в лиги и което е по-лошо, не иска да суче от мен  Sad
Skeeter аз въведох месото през третата седмица от захранването, използвах първите две да вкарам малко зеленчуци. Нов продукт въвеждам за 4 дни, с месото постъпих по същия начин. Взех две пюрета с пилешко месо - 190 гр. Първият ден сложих 4 лъжички от местното пюре  към зеленчуково, следващия ден - 7-8 и така до четвъртия в който дадох цяло пюре. Сега вече ще ги редувам през ден. Peace Тъй като се използват 2 дни, по-голямата част от първото пюре я хвърлих. Можеш да си вземеш и бурканче месо и да слагаш по лъжичка, две в зеленчуково пюре. Сега се сетих, че ти правиш пюретата сама.
Аз купих чашка на Avent с дръжки, с мек накрайник, дадох й я да си играе, Мария не пие още вода никаква, опитах след пюрето с лъжичка да й дам, плюе я и се дави. Така че засега сме така.

Последна редакция: пн, 11 апр 2016, 19:37 от Bubbi

# 292
Привет на всички! Честити половинки и на вас  bouquet, на мен лично много бързо ми минаха месеците и ми липсва периода в началото, но такъв е животът

Загубих се последната седмица, обикалях по срещи за сватбата, по магазини за материали за поканите.... Оказа се, че организирането на сватба с малко дете си е висш пилотаж  Sunglasses Добре, че имам приятелка, която никога не отказва дългите разходки и ми помагаше много. Както и да е, стига за мен.

Тези тревожни състояния, които описвате, на мен ми звучат точно като зъбите, преди да избият. Skeeter е права, че може и да са скок в растежа, аз лично от нея разбрах за тези периоди, но според мен може да опитате да дадете Дентокинд + Дормикинд, особено второто. Хомеопатични са и при нас имаха ефект, след три нощи будене на всеки два часа  #Crazy

Bubbi, и при нас май тръгнаха горните. Долните толкова са пораснали, че понякога като ми се усмихне, все едно не е моето дете. Как може толкова бързо да порасват  newsm78

moony26, и все пак имай едно на ум за ваксините...
аз поне бих отложила следващата и бих се поразровила по-дълбоко за ваксините по принцип...
абсолютно подкрепям казаното от kinglis !!! аз заради една статия как някои ваксини отключват спящи гени на епилепсия например, исках да правя генетични изследвания, но една приятелка, минала по този път ме разубеди. Щяло да е много скъпо да се изследва всичко от - до. Но си имам едно на ум! Дано не е от това!

След три дена приготвяне, най-накрая дадох каша от елда. Киснене, сушене, мелене на брашно в домашна кафемелачка, пак киснене и днес накрая я сварих. Много му хареса, нарочно я оставих да я видя след това дали ще се втечни, но не. Остана си като желирана. Това означава ли, че мога да я правя сутринта и на обяд само да я разреждам с топла вода например, ако съм навън?  newsm78

И последно, обещавам  Hug - искам само да се похваля, че започнах да тренирам. Сутрин хапвам само един или два плода, на обяд "зверчето" като заспи тренирам и се чувствам фантастично  Hug Отдавна не се бях чувствала така добре в тялото си  newsm44

# 293
Браво, Далия, и аз съм се заканила да започна лека-полека, ама не мога да сколасам. Правя само по 3 обиколки на езерото в свински тръст  Laughing Иначе гледам да не ям сладки неща, но се притеснявам да ограничавам храненето за да не спре кърмата. Искам първо да въведа глутена, пък после ако ще да спира. Моят свекър е с глутенова алергия, а се смята че въвеждането на глутен докато се кърми бебето има протективен ефект върху появата на такава.
Аз нещо съм пропуснала май, прости любопитството Simple Smile - сватба ли ще има?

# 294
  • Italia
Относно дългоочакваното( от мен) отслабване,се опитах да огранича сладкото и тестените изделия. Обаче се отрази на количеството кърма. Ям три пъти на ден, като се опитвам да се ограничавам,но предимство ми е кърмата. Обмислям от известно време да спра да кърмя, идва лято и искам най накрая да заприличам на човек,но още ми е съвестно някак  Rolling Eyes казвам си- хайде и този месец,пък после ще видим,и така не зная до кога...по принцип съм маниак на тема дрехи и имам много,но с два номера по малки  Laughing
Нашия педиатър ми спомена,че края на месеца ще въведем месото и желтъка. А някоя мама давала ли е каша от царевица? Тя дали запича?

# 295
Като сме на тема месо и жълтък - всички ли мислите да давате жълтък към 7 - 8 месец? Има ли някой, който смята да го въвежда по - късно и ако да, с какво може да се компенсира в зеленчуковото пюре? Или пък всеки ден да се дава месно  newsm78

Bubbi, в Германия през ден ли препоръчват месото или всеки ден?

# 296
Здравейте,
не съм писала скоро, но се опитвам да ви следя Simple SmileМалко извън темата за захранването искам да ви попитам дали вашите бебета крещят. Ама като казвам "крещят" имам в предвид наистина крещене с пълно гърло. Крещи през целия ден - когато се радва, когато нещо и направи силно впечатление Laughing
Ама такива децибели докарва, че тъпанчетата ще ми се пръснат Joy
Това нормален етап от развитието на речевите способности ли е?

# 297
roxanna добре, че мина всичко...радвам се за теб Hug

Далия П. поздравления за тренировките. Ние откакто се храним по режим и тренираме виждам как се смаляват сантиметрите по нас и за две седмици всичко си личи. Режима ни е направен от фитнес инструкторка и не се лишаваш от нищо, не си гладен, не си на диета...а смъкваш...просто е невероятно и се зареждаш позитивно.  Hug Аз също сама организирах нашата сватба, но бях в 6-ти месец и изживяването около всичко, което ти се случва сега е страхотно.  bouquet

# 298
Даниел, Дани така крещи, от време на време, особено като се превъзбуди  Laughing Нормално, ненормално, такива са ни децата - емоционални Grinning

# 299
И Симона много крещеше по едно време, сега понамали за сметка на мрънкането и рева  Mr. Green ако стане тихо за 2 мин. започвам сериозно да се притеснявам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт