Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 247
  • 721
  •   1
Отговори
# 300
Охххх, добре - малко се успокоих, че бях започнала сериозно да се притеснявам с това крещене Embarassed
Много ме изморява, всяка вечер съм с главоболие, но това да ми е проблема Tired

Последна редакция: пн, 11 апр 2016, 22:52 от daniel80

# 301
Bubbi, да, сватба ще има. Миналата година август месец си запазих всичко и макар да ме мислеха за луда, че една година по-рано си организирам нещата, това много ми помогна. Но сега е време за дребните неща, които просто изискват доста обикаляне, а с детето трябва да съобразявам кога ще яде, къде ще сме по това време и реално имам времето след обедното пюре... Не се оплаквам, просто е малко по-трудно Simple Smile

E_len, някъде (май тук) четох, че за кърмата по-важно било да се пие много вода, а не толкова храната. Аз сутрин пия кафе, не ям или ям плод, тренирам и за храненето след пюрето, гърдите ми са пълни. В смисъл нямам намаление на кърмата. Иначе вечер пия по чаша бира, това също ми помага

daniel80, не само че пищи, ами какви ли не звуци издава. В нашия случай е и голяма доза инат, който много рано започва да придава и не знам как ще се развият нещата. Вече му познавам звуците и знам на инат ли го прави, защото иска внимание или защото наистина има нещо - глад, зъби, смяна на памперса. Но като цяло го оставям известно време, да си пищи. Може ли на всяко негово крясване да скача човек. Само го гледам сериозно. И ако знаете как разбира малкото човече... Гледа ме и той, един такъв невинен, но се опитва да му минат номерата

А едно от последните му проявления от както има зъби е да хапе  Joy Ама където свари. Дали като го държа на ръце ще ми хапе рамото, или като го държа седнал в мен ще ми хапе ръката, или като ядем и понякога го взимам в мен ще ръфа масата....няма значение. Използва си зъбите за ръфане на каквото докопа  Joy Joy Joy А днес забелязах, че и горните два са на път... Ще става купон! Аз съм малко лигла и не знам дали ще изтърпя да ме хапе с четири зъба докато кърмя...

# 302
Bubbi, благодаря за отговоря!

И още един въпрос от мен като цяло - колко време давате безглутенова каша, преди да въведете глутеновите? Малко се стреснах аз, защото четох, че е най-добре глутенът да се въведе до 8-мия месец. Други пък като любимата в темата Маги Пашова казват след 18, че дори и 24 месеца. Но уж ранното въвеждане спомагало за предотвратяването на развиването на непоносимост. В такъв случай аз нямам много време, защото Мила ще яде зеленчуци и малко месо накрая през 6-ти месец, после 7-ми трябва да въведа каша без и с глутен ако искам да спазя правилото до 8-мия месец. Та затова питам...

# 303
Здравейте, момичета,
Далия, честито и успех с подготовката!
Kalina. редуват се също, като препоръчват в дните, в които няма месо, пюретата да съдържат картофи или ориз. За жълтъка не мога да си спомня как е по немската схема. Може би Skeeter ще се включи, аз не мога да намеря оригиналната схема, която имах, а сегашния ни педиатър е българин и той препоръчва захранване по стандартния начин, с месо в 10. месец и т.н. Но щом си решила да не даваш жълтък до 1 годишна възраст не мисля, че е толкова фатално, все пак ще бебка ще яде месо, в зърнените също има желязо, в АМ също, така че не се тревожи  Peace
Skeeter  мисля, че имаш достатъчно време да захраниш с глутен. Ако започнеш каша от 7 месец, за 2-3 седмици можеш да вкараш няколко безглутенови, не е необходимо да захранваш с всички - напр. ориз, елда - източник на желязо и много полезна и просо, след което последната седмица някои от съдържащите малко глутен, напр. овес. Така че 8 месец спокойно можеш да си продължиш с лимец и пшеница  Peace

# 304
Здравейте,
   Далия, и аз не бях разбрала за сватбата.. сега като прочетох мн се зарадвах . Предполагам колко се вълнуваш ти. Успех с подготовката, бъди спокойна всичко ще мине успешно. Hug
  Рокси, големи премеждия си имала с тези запушвания- дано повече не се повтарят.
 Даниел 80, не само при вас е пищенето. У нас по цял ден е какафония. Писка , кряка , радва се на всичко вече, смее се почти постоянно с глас. Но какво да я правя- човечето вече взе да открива света и вижда колко е интересен.
   Момичета, като ви прочетох и малко се успокоих. Мислех си , че само Габриела е останала последното бебче , което не спи вечер. Тя никога до сега не е имала непрекъснат сън, но поне до преди месец имаше дълга пауза от 4-5 часа.  Е вече и нея нямаме. Спи много леко, лесно се пробужда, кърмя я  на. няколко часа. Направо не знам как ще я отучвам да яде по среднощ, като не иска вода и няма с какво да я прилъжа. Освен ще чакам да порасне още и сама да вземе да се отказва.
   От вчера започнах да й въвеждам и каша от елда -домашно приготвена. Милото дете изобщо не беше във възторг. Нямаше толкова погнусена физиономия. После я омесих с оризовата и едвам я прекара. Днес отново ще опитам, но явно трябва да е по- редичка и да не е толкова концентрирана. Ама нали още се уча и експериментирам.  Embarassed Embarassed И на мен ми е интересно дали домашната каша може да се приготви сутрин и след обед само да се затолпи с водичка.... newsm78 newsm78
    Поздрави от нас.. Heart Eyes Heart Eyes

# 305
Bubbi, благодаря отново! Наистина добър план, дано Мила помага.

Между другото аз винаги съм пиела страшно много вода, знам, че е важна за кърмата, но при мен също малко да намаля яденето и ми намаля кърмата. Покрай Мила имах една седмица, в която нищо не я удовлетворяваше и наистина много малко ядях и доста ми намаля кърмата. Започнах да се тъпча буквално на сила и за 2-3 дни гърдите ми започнаха доста повече да се пълнят, дори аз ги усещах по-твърди, което в този напреднал стадий на кърмене вече рядко ми се случва.

Относно месото - аз питах моята педиатърка, тя каза ако давам готови пюрета, съдържащи месо, да давам всеки ден, защото процентът месо бил малко. Ако аз ги правя мисля каза 30 грама на ден да слагам, като каза 4-5 пъти в седмицата да давам и после примерно като въведа риба 4 месо и 2 риба. Обаче я бях питала доста отдавна, следващата седмица пак сме там за ваксина ще я питам отново, за да не бъркам нещо. Но и тук мненията ужасно много варират, така че мисля в крайна сметка пак майката решава.

Мила пищя преди месец и половина, последно "говори". Обаче съм забелязала, че всяко нещо го прави временно и после не иска. Например месец и половина се въртя от гръб по корем нон-стоп, спря и сега се върти само ако много и се наложи заради някоя играчка, сега иска да е седнала. Пищя една седмица нон-стоп, спря и примерно 2-3 седмици по-късно си измисли да имитира говор. Това също намалява, очаквам тотално да спре и се чудя какво ще дойде и най-вече дали е нормално нещо, което е правила толкова активно просто да не го прави вече…

Иначе при нас - трети ден картоф, трети ден без акане. А откакто давам картоф давам специално доста повече вода, Мила в захлас пие по 40-50 милилитра на ден, ако и давам по-често сигурно и повече ще пие, но искам да не и се пълни коремът с вода за сметка на кърмата. Но така като гледам май ще трябва да предлагам повече вода заради запека.  Rolling Eyes

# 306
Bubbi, Skeeter, благодаря!  Simple Smile

Бях чела, че до годинката всяко хранене на детето трябва да съдържа пълноценен белтък, т.е не знам дали е ок само на зеленчуци и дали ще се засити. Мислех да слагам АМ в пюрето или евентуално на 8 месеца да въведа сирене и извара и когато е само зеленчуково да добавям от тях. Но не знам пък на 8 месеца не е ли рано за сирене и за това мненията са доста противоречиви  ooooh! По - скоро се чудех дали е проблем всеки ден да се дава месо...в купените % наистина е малък, но аз мисля да вземам чисто месо на ХИП (или друга марка) и да го смесвам със зеленчуци. Освен пак да слагам по - малко, макар че така ще хвърлям доста... Rolling Eyes

И аз като Skeeter се чудя как да постъпя с глутена точно заради Магдалена Пашова  Laughing обаче никъде другаде освен от нея не съм чела да се препоръчва толкова късно въвеждане на глутена. Въпреки, че това което обяснява тя звучи доста логично  Rolling Eyes тя препоръчва да не се прекалява със зърнените като цяло, дори и безглутенови.

Може ли някой да ми обясни като за човек, който нищо не разбира  Mr. Green Embarassed как точно приготвяте каша от елда? Накисвате ли брашното от вечерта, какво количество слагате и в какво съотношение с водата, колко време се вари и като добавите АМ/кърма после не става ли много рядка?  Embarassed извинявам се за многото и глупави въпроси, ама не искам да объркам нещо  #Crazy

# 307
Далия, успех с оставащите приготовления за сватбата  Hug Аз за нашата се подготвях 9 месеца и исках всичко да е изпипано, малко се бях вглъбила, но в крайна сметка абсолютно всичко беше така, както го искам и удовлетворението беше голямо  bouquet След това остава един скъп спомен  Heart Eyes  married

тя препоръчва да не се прекалява със зърнените като цяло, дори и безглутенови.
Понеже не съм чела книгата, би ли обяснила каква е причината, която тя описва? Защото аз откакто съм захранила всеки ден давам каша - един месец само ориз, после въведох елда за една седмица и вече трети ден е на просо.

Фокси, ти слагаш ли АМ или кърма, защото Дани ги яде, но задължително слагам АМ на прах?

На мен скоро ми предстои да въведа жълтък и месо и идея си нямам кое как да въведа, изобщо колко пъти в седмицата, но си мисля че повече от 3 пъти в седмицата месо едва ли ще давам. Скоро ще почна да чета на тази тема и ще видя как ще процедирам ..

Skeeter, въведи тиква и може да се регулира изхождането

Калина, елдата я приготвям така. Понеже я давам следобед я накисвам от сутринта и слагам в хладилника. За мерителни лъжички използвам от АМ, защото ми е по-лесно. В началото накиснах само една лъжичка с малко вода, около 50мл (на око). Непосредствено преди да я приготвя прицеждам водата, защото елдата не е мита предварително, но това аз си го измислих, може и да не го правиш, защото тя така или иначе завира и си минава термична обработка. Доливам нова вода, пак на око, и слагам да заври. Постоянно бъркам и спирам, когато се сгъсти достатъчно. Ако има повече вода ще ври повече и ако има по-малко, съответно по-бързо ще е готова. После я махам от котлона и добавям АМ на прах. Накрая цяла наша доза е 4 лъжички от АМ брашно от елда + вода около 150мл и добавям 3-4 лъжички АМ на прах. Стига й. Дано не съм била прекалено подробна и да си разбрала. Ако има нещо, питай.

# 308
  • Сливен
За кашите и аз да кажа, понеже много четох преди да захраня именно с тях - ако се мие брашното, по-добре е да стане преди накисването, а накисването е важно за да се усвоят максимално полезните вещества (като част от тях остават във водата и затова е добре да се вари в същата вода). Ако правите доза за едно цяло хранене, то в 150-160мл. вода се накисват 2 суп. лъжици от брашното, така няколко часа, после се разбърква хубаво и се слага да се вари до необходимата или желаната гъстота. Аз слагам кърма и докато Тео изяде кашата няма ненужно разводняване.
Не мисля, че ще е проблем да се приготви от сутринта и да се даде следобеда.

# 309
Рокси, а колко кърма се слага в една такава порция каша?

# 310
  • Italia
За храненето ще ви споделя нещо,което ми го каза моя приятелка. Нейното бебче е осем дни по голямо от Йоана. Та тя е въвела пилешкото месо,приготвя каша от месо,картоф,морков, кромид...сол...масло  #Crazy всичко правела на пюре! И детето си го яло без никакъв проблем. Взех да се замислям,че съм страхливка  Rolling Eyes

# 311
Аз съм за по-смелото въвеждане, искам да съм предпазлива само в самото начало, но чак пък сол... Но да са живи и здрави бебчетата, другото е без значение в крайна сметка.

# 312
  • Сливен
Рокси, а колко кърма се слага в една такава порция каша?
около 20мл.най-много

# 313
  • В къщурката на хълма на феите
За храненето ще ви споделя нещо,което ми го каза моя приятелка. Нейното бебче е осем дни по голямо от Йоана. Та тя е въвела пилешкото месо,приготвя каша от месо,картоф,морков, кромид...сол...масло  #Crazy всичко правела на пюре! И детето си го яло без никакъв проблем. Взех да се замислям,че съм страхливка  Rolling Eyes
и ако направи реакция към нещо, как познаваш от кое!? Хвърляш боб или!?

# 314
  • Italia
Реакцията е едно налице. Аз се учудих най вече за солта и кромида.
Шарени хора има по света. Чувала съм да се дава боза на четиримесечно бебче, но всеки си гледа през неговия си мироглед...
На вашите бебчета излезе ли им белега от БЦЖ ваксината. Бебето на сестра ми,което е на 2 месеца има вече такъв,а Йоана няма. Днес педито каза,че трябва да се направи проба манту, преди втората ваксина..

Общи условия

Активация на акаунт