Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 255
  • 721
  •   1
Отговори
# 345
Идея си нямам. Аз като правя домашна каша слагам АМ на прах, защото ще стане много водно ако добавям разтворено АМ. Иначе инстантна оризова давах и там направо я слагах в млякото. Ако съм на теб бих си купила една кутия АМ за кашите.

# 346
Здравейте мами ... Може да сте ме забрави ли отдавна не съм влизала тук и съм за бой.Първо искам да честитя на всички станали мами ..да сте живи и здрави и сега много поводи за усмивки   Hug . Хвърлях по някое око ама да пиша все нямах време ... Много дълго за разправяне ..И ако не е нахално ще ме впи щете ли и ме с моя юнак роден на 12.10.2015  3,400 гр. 51 см първо дете ... Благодаря много обещавам вече да съм по активна  bouquet bouquet

# 347
  • Сливен
Skeeter , и според мен можеш да добавяш АМ на прах, както те е посъветвала Шикер. Още повече, че ти искаш да спираш с кърменето.
tupunger4eee , добре дошла  Hug мисля че няма как да те помним, защото никога не си писала при нас. Когато ми остане време ще те добавя на първа страничка.
Аз вчера все пак успях след втория опит да сваря тиквичката, пасирах я и по метода на Меци я прекарах през цедка. Тео много я хареса. Днес ще дам повече.
Ходих във вторник на пазара да видя какви зеленчуци има и с ужас установих че има само домати, краставици и зеле. Много искам да приготвям аз пюрета, но то нищо няма - май ще се наложи да купувам готови пюрета, поне за въвеждане, пък после да карам на сезонни.
Вчера Тео се отплесна с предиобедния сън и спа до малко след 13ч., и аз реших да подготвя за лятото терасата - чистих я, прах и една люлка , която ми е още от Алекс, мисля че Тео ще спинка добре на нея. Така обаче изтървах топлото време (пак излизахме, обаче в късния следобед), а днес е доста мрачно, май  и ще вали.
Хубав ден  Hug

# 348
Шикер и Рокси - благодаря за съветите!  bouquet

Иначе аз искам да спирам кърменето, ама като ме гледате как съм спряла   Mr. Green достатъчно мисля кашите и пюретата, много ще ми дойде да мисля сега и шишетата, но евентуално ако така правя млечната каша наистина може би ще е първата стъпка към преминаване към АМ.

# 349
  • В къщурката на хълма на феите
Рокси аз от била купих замразени и пресни броколи, много хубави моркови и пащърнак .. Мисля, че и в Кауфланд може да се намерят тези неща, но не знам колко на удобно са ти тези магазини във вашия град ..

# 350
На пащърнака му изтича сезона и може би все по-трудно ще се намира. Аз го купувах от Лидл. Иначе на Била са хубави зеленчуците.
Момичета, да ви почерпя по едно виртуално парче торта. Днес Ния става на половин годинка. Party Кога мина това време не зная- сякаш един миг. Иначе днес бяхме на консултация и е наддала 300гр, шашнах се малко, но като си помисля, че ако наддава всеки месец по килограм, на две годинки ще тежи колкото първокласник. На дължина е пораснала с 3 см(7040гр/65см). Поставиха пропусната Пентаксим и сега се подготвям за големия рев преди нощния сън. Стискайте палци да няма реакция

# 351
Алтая, честита ви половин годинка Hug. Дано да няма реакция и да е спокойно детето Praynig. Свива ми се всичко като трябва да слагаме ваксина Cry. Ние сме другата седмица. дано всичко да е наред, да изчакам седмица и да почваме захранването.

# 352
На пащърнака му изтича сезона и може би все по-трудно ще се намира. Аз го купувах от Лидл. Иначе на Била са хубави зеленчуците.
Момичета, да ви почерпя по едно виртуално парче торта. Днес Ния става на половин годинка. Party Кога мина това време не зная- сякаш един миг. Иначе днес бяхме на консултация и е наддала 300гр, шашнах се малко, но като си помисля, че ако наддава всеки месец по килограм, на две годинки ще тежи колкото първокласник. На дължина е пораснала с 3 см(7040гр/65см). Поставиха пропусната Пентаксим и сега се подготвям за големия рев преди нощния сън. Стискайте палци да няма реакция
Честита половин годинка ...да наистона времето лети ...за килограмите е напълно нормално вече да не качва по много ( моя юнак е пълно изключение тежи 10.330  и висок 73 см и ако продължава така ще сме на диета ) ... Сега израсходва повече енергия ...Ако бебка спи при теб мисля ,че ще мине по леко ноща  Wink

# 353
На Мила никога не и е помагало да спи при нас, даже напротив. Иска си леглото. То е близо до нашето, в нашата стая е, но все пак е отделена. След ваксина или в скок в растежа сме я пробвали при нас и не само не е било по-леко ами точно обратно е действало. Чак съм се чудила как може навсякъде да пишат как детето ще се успокои ако е при мама, а Мила не ще  Mr. Green

# 354
Попаднах на тази рецепта - http://www.moetodete.bg/recipe_159.html, ама нещо...някой има ли представа дали наистина АМ може да се вари макар и 1 - 2 минути  newsm78

# 355
Аз си мисля, че може да си сварите кашата до много гъсто и после да я разредите с АМ, разтворено в по-малко количество вода. Но само аз така си мисля. Ако всичко е сварено, не виждам смисъл да се вари допълнително с млякото.

Днес му добавих ябълково пюре в кашата с елда, излапа я до последната лъжичка  Joy
И нещо, над което размишлявах тези дни - как тези инстантни каши, ставали на вода след като изстинат. По пътя на логиката, същото се случва и в коремчето на детето - изчезват.  А домашно сварените такива, си запазват консистенцията и плътността. Т.е. би трябвало наистина да ги засищат....
Коментарът ми не е насочен срещу тези, които ползват готови каши, просто размишлявам   Simple Smile

# 356
Аз си мисля, че може да си сварите кашата до много гъсто и после да я разредите с АМ, разтворено в по-малко количество вода. Но само аз така си мисля. Ако всичко е сварено, не виждам смисъл да се вари допълнително с млякото.

Днес му добавих ябълково пюре в кашата с елда, излапа я до последната лъжичка  Joy
И нещо, над което размишлявах тези дни - как тези инстантни каши, ставали на вода след като изстинат. По пътя на логиката, същото се случва и в коремчето на детето - изчезват.  А домашно сварените такива, си запазват консистенцията и плътността. Т.е. би трябвало наистина да ги засищат....
Коментарът ми не е насочен срещу тези, които ползват готови каши, просто размишлявам   Simple Smile
Да вярно е че стават по-течни и не засищат като домашните, но аз започнах нарочно с купешки , защото мисля , че може да не са като домашните , но като за начало на захранване са по -леки и лесно смилаеми и не дразнят толкова коремчето ( важи и за пюренцата) ... а сега ме насочете малко .. моето бебче не иска нито пюрета нито каши , не го и насилствам , защото е голям характер .. от шише не пие нито вода , нито кърма и каквото и да било ... сря да яде от едната гърда още на 3 месеца ..лъжи сучи неще..и сега сме само на една гърда и ако го излъжа за някояя лъжица пюре .

# 357
  • Сливен
а сега ме насочете малко .. моето бебче не иска нито пюрета нито каши , не го и насилствам , защото е голям характер .. от шише не пие нито вода , нито кърма и каквото и да било ... сря да яде от едната гърда още на 3 месеца ..лъжи сучи неще..и сега сме само на една гърда и ако го излъжа за някояя лъжица пюре .
и тези килограми само от кърма от едната гърда  Shocked браво, значи ти е много хранителна кърмата . За съвети не знам, понякога има по-злояди деца, а може би му трябва повече време да свикне с лъжицата.
Аз вчера намерих пащърнак. А бе ще намеря аз какво да му давам на детето, само остава и да ги яде  Simple Smile .
Altaya , честита половин годинка на Ния  Hug
Вчера Тео спа предиобед в люлката на терасата повече от 2ч., накрая го и събудих за да можем да излезем. А аз вдъхновена от това че някои от вас започнаха да спортуват, си спретнах една разбиваща тренировка и днес всичко ме боли  Simple Smile Аз още от втория месец след раждането бях започнала, но после Тео стана много нервен и нямах време, сега пак съм се амбицирала, че имам едни 7кг., които на всяка цена трябва да махна.
Хубав ден  Hug

# 358
За инстантните каши четох, че се втечнявали от ензимите на кърмата (и май не само инстантните). Иначе не знам дали ще станат на вода. Всички каши засищат според мен, въпроса е да са полезни и детето да поеме и някакви витамини, минерали и микроелементи, а не само калории.
И аз мислех, че може да се остави кашата по - гъста и да се разреди с малко АМ...
Но и тук във форума в рецептите за домашни каши четох, че не ставали така гладки като купените, а моето диваненце ако има една малка бучка в пюрето й се гади и не ще да яде, пасирам на ново пюретата,та не знам как ще регира на кашите...ще пробвам тези дни...

# 359
  • Калифорния
За инстантните каши четох, че се втечнявали от ензимите на кърмата (и май не само инстантните). Иначе не знам дали ще станат на вода.

На голямата ми дъщеря винаги съм правила инстантните каши само с вода (ако са безмлечни, слагам плодово пюре за вкус). Без никаква кърма или слюнка пак стават на вода след половин час  Peace То затова на тях пише да се консумират веднага.

Общи условия

Активация на акаунт