Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 258
  • 721
  •   1
Отговори
# 360
За инстантните каши четох, че се втечнявали от ензимите на кърмата (и май не само инстантните). Иначе не знам дали ще станат на вода.

На голямата ми дъщеря винаги съм правила инстантните каши само с вода (ако са безмлечни, слагам плодово пюре за вкус). Без никаква кърма или слюнка пак стават на вода след половин час  Peace То затова на тях пише да се консумират веднага.

А, може. Аз го четох някъде в рецепти за каши, но може и да не е ставало дума за инстантни. Пишеше кърмата да се сложи непосредствено преди консумация по тази причина...нямам представа...

# 361
а сега ме насочете малко .. моето бебче не иска нито пюрета нито каши , не го и насилствам , защото е голям характер .. от шише не пие нито вода , нито кърма и каквото и да било ... сря да яде от едната гърда още на 3 месеца ..лъжи сучи неще..и сега сме само на една гърда и ако го излъжа за някояя лъжица пюре .
и тези килограми само от кърма от едната гърда  Shocked браво, значи ти е много хранителна кърмата . За съвети не знам, понякога има по-злояди деца, а може би му трябва повече време да свикне с лъжицата.
Аз вчера намерих пащърнак. А бе ще намеря аз какво да му давам на детето, само остава и да ги яде  Simple Smile .
Altaya , честита половин годинка на Ния  Hug
Вчера Тео спа предиобед в люлката на терасата повече от 2ч., накрая го и събудих за да можем да излезем. А аз вдъхновена от това че някои от вас започнаха да спортуват, си спретнах една разбиваща тренировка и днес всичко ме боли  Simple Smile Аз още от втория месец след раждането бях започнала, но после Тео стана много нервен и нямах време, сега пак съм се амбицирала, че имам едни 7кг., които на всяка цена трябва да махна.
Хубав ден  Hug
Да само една ..ама и аз не си ограничавам хапването ...знам , че има по злоядни затова не го и насилвам , но ако има някоя тактика слушам , че аз проблем с това , че не иска пюре нямам не бързам да го отбивам , но имам с 5-те му зъбчета Simple Smile

# 362
Аз така правя кашата с АМ - варя, докато се сгъсти достатъчно, махам от котлона и прибавям 3 лъжички АМ на прах. То става доста гъсто и после добавям преварена вода да се разреди, колкото искам. Не мисля че е хубаво АМ да ври. Може и както казва Далия, да се прибави малко разредено АМ, но после може да стане много водно и пак да не е с нужната консистенция.

# 363
Здравейте,
леле колко сте изписали  ooooh! но ви изчетох. ММ има бъбречна криза и нямам много възможност да пиша.

Благодаря ви, че споделяте за кашите, мисля и аз скоро да ги почвам и както винаги сте ми от голяма полза  bouquet Hug
Днес пуснахме изследванията - кръв и урина.  Laughing След час и половина чакане Калина се изпишка и успяхме - голям зор ей

Честити месечинки на всички!  newsm32

Хубав ден!

# 364
  • Варна
ехе, много сте писали.
Влизам да се отчетем на 5 месеца и 10 дена Ники е 7300 (+500 от миналия месец) и 64 см (+1).
Биха ни 3-ти прием синфлорикс и пентаксин...дано всичко е наред и няма странични ефекти.
Педи каза, че ни остава една хепатитна другия месец и после ваксина чак на година  newsm44

Та решила съм от другата събота да почвам захранването както казах с оризова каша, като Рокси. Само едно не ми е ясно - след като се започва захранване от обедното хранене, а пък навсякъде чета, че  каша се дава след обяд, на кое хранене започвам да давам зеленчуци? Дали стана ясно какво питам? newsm78

# 365
Михаела, според мен можеш отначало да даваш кашата преди обяд (първите ден - два, и винаги когато се дава нова храна), за да може през деня да се следи за реакции, а после да я изместиш следобяд (или предобяд както предпочиташ) и да започнеш зеленчуците на обяд. Аз поне така бих направила  Simple Smile

# 366
  • Варна
ами моя юнак яде по 5 пъти на ден - преди обяд значи в 7:30 сутринта?! И следващото му ядене е към 12:00 за това си мислех, че е по-удачно тогава.

# 367
ами моя юнак яде по 5 пъти на ден - преди обяд значи в 7:30 сутринта?! И следващото му ядене е към 12:00 за това си мислех, че е по-удачно тогава.

Е, както си решиш. Имах предвид, че нова храна аз бих дала преди обяд, за да има време да се следи за евентуални реакции, а не да се проявят такива вечерта късно. 12 часа е добре, после вече след като е веднъж въведено може да се измести за когато искаш...а първият ден така или иначе даваш една лъжичка, така че може и в 10:00 да се даде примерно...

# 368
Привет,
Мария навърши днес 6 месеца, по този повод е цял ден официална, с рокля Joy!
По повод захранването, аз спазвах с Алекс правилото всеки следващ месец от захранването заместване на едно хранене, т.е. първо обяда, следващия месец сутрешно или вечерно и т.н. Мисля и сега така да правя! Мисля си, че може и да не съм разбрала точно въпроса, обаче ..
Altaya честита половин годинка на Ния!
Tupunger4eee, голям юнак си имаш, 10 кг, 5 зъба, браво, с какво го кърмиш, бе човек, цял Крали Марко! Да ти е жив и здрав!
Хубав ден на всички!

Последна редакция: пт, 15 апр 2016, 14:53 от Bubbi

# 369

Tupunger4eee, голям юнак си имаш, 10 кг, 5 зъба, браво, с какво го кърмиш, бе човек, цял Крали Марко! Да ти е жив и здрав!
Хубав ден на всички!

... пъво честита половин годинка да сте живи и здрави ... на кърма сме само за сега , ама и аз не съм фиданка , а пък тати е почти 2 метра и само се бъзикам , че ще е висок на тати и набит на мама Simple Smile

# 370
  • Варна

Е, както си решиш. Имах предвид, че нова храна аз бих дала преди обяд, за да има време да се следи за евентуални реакции, а не да се проявят такива вечерта късно. 12 часа е добре, после вече след като е веднъж въведено може да се измести за когато искаш...а първият ден така или иначе даваш една лъжичка, така че може и в 10:00 да се даде примерно...

Много благодаря за бързите отговори.

# 371

... на кърма сме само за сега , ама и аз не съм фиданка , а пък тати е почти 2 метра и само се бъзикам , че ще е висок на тати и набит на мама Simple Smile
Казах на мъжа ми, какво голямо бебе си имаме в темата, а той каза "какво го мъчат човека с моркови, да му дадат пържоли, и достатъчно зъби си има .. "  Joy

# 372
Bubbi, честита половин годинка на Мария  bouquet

# 373
Bubbi, честито!
Лелеее какъв голям юнак, че и толкова зъбки си има.
Опасенията ми от реакция към ваксината не се сбъднаха. Баща ми я приспа в 20:15, спа непробудно до 5, нахрани се и в 7 окончателно стана. Сигурно се дължи на факта, че спа малко през деня. Иначе спането при нас не помага. Ако й се спи ще спи и закачена на закачалка, ако не й се спи нищо не помага. Grinning

# 374
Bubbi като аз пък го казах на мъжа ми ми вика...видиш ли и хората ти кават да не мъчиш дете ама ме не слушаш ( държа да подчертая ,че моя М без мръФка ,ако може печена не сяда на маса )  Joy
Altaya ..Много се радвам ,че минало добре дано всички да са така  Simple Smile
А друга аз ли се бъркам или имаше facebook страничка на групата ,ако да може ли да ми я кажте  Blush

Общи условия

Активация на акаунт