Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 265
  • 721
  •   1
Отговори
# 375
ivivkata123, Altaya и Bubbi, честити месечинки на бебоците  newsm38

# 376
Благодаря, момичета! bouquet
Лека и спокойна нощ!

# 377
Момичета, просто не мога да не споделя с вас тази статия
http://www.maikomila.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B0-%D1%82%D1 … %81%D0%B5-%D0%B2/

Смях се с глас, даже детето ме изгледа странно  Joy  Joy  Joy

# 378
 JoyДалия, и мен ме гледат странно в момента!

# 379
  • Italia
А точно по тоя начин и аз издирвах пустата му тиквичка, но нямах късмета на авторката  Joy

# 380
Благодаря, момичета!:)
Далия, смях се с глас, благодаря ти. Joy  На мен пък на пазара ми се изсмяха за био продуктите и ми казаха да не вярвам на тази думичка. За да бъде наистина био, трябва 3 години нищо да не е садено на това място, да е на не знам си каква отдалеченост от нивя, по които се пръскат торове и т.н.  Така ли е, не е ли, не знам.  newsm78 Желая ви слънчев и приятен ден! :*

# 381
Далия  Joy И аз с глас се смях. Видях себе си, без късметът да намеря. И хладно беше времето  hahaha

# 382
Радвам се, че съм усмихнала деня ви  bouquet
В крайна сметка, наистина не трябва да изпадаме в крайности, децата ще пораснат и няма да ги питат с био тиквичка ли са ги захранили  Joy

Altaya
, има нещо такова. Аз затова също съм много скептична към БИО-то, особено към българското био. Взимах ДМ-ски био продукти, не знам защо, някакси им имам доверие. Но това е само моето шесто чувство  Joy

tupunger4eee , права е Буби, дайте му пържоли на човека, ама гарнитурата да е от БИО картофи  Peace

# 383
честити месечинки на бебовците Heart Eyes
Далия П. тази статия е страхотна ..много се смях Grinning

# 384
Честити 6-месеца на всички мами!

Шикер - благодаря за съвета с тиквата, въведох я и на другия ден имахме успех с акането  Mr. Green

За биото е така. Аз писах преди, но пак - гледайте био печатите или сертификатите на храната и потърсете информация в интернет за тях. Така може да сте сигурни какво купувате. Различните организации, раздаващи печати, имат различно ниво на контрол. Някои доста често проверяват изпълняват ли се условията, за да се нарече био.

Нас май ни мъчат вече зъби. От два дни много мрънкане, хапане на абсолютно всичко и венецът долу е червен и подут. Според мен този път наистина идват, въпреки че мъчат Мила от 2 месеца поне.

В тази връзка от няколко дни отказва да яде топло пюре като в началото. Само напълно изстинало. Разбираемо ако наистина са зъби. Стигнахме 100-120 грама на ядене за 2 седмици без да насилвам нищо. Доволна съм. Не търси мляко след това, но аз винаги я слагам на гърда и тя суче доволно. Мисля като стигнем 160 грама да пробвам да не я сложа. А, и пюретата редки също не ги яде. Трябва да е гъсто  Grinning

# 385

tupunger4eee , права е Буби, дайте му пържоли на човека, ама гарнитурата да е от БИО картофи  Peace
[/quote]. направо натам отиват нещата ... Вчера ядем пиле с картофи и малчо ме гледа право в устата и аз няма как да му откажа и намачках с вилицата малко картоф и пиле изяде всичко искаше и още ама ме е страх защото имаше подправки ...после го каня с пюре и не върти глава и не ,и не вече и кисело мляко не иска ...днес ще хвана да му опека една пържола да си я ръпа Joy Joy Joy

# 386
Ние бяхме на пикник с приятели и си изкарахме страхотно. Дани си изяде пюрето сред природата, постоя в шезлонга, дори й сложих чадърчето да не й пече и накрая заспа като пич  Joy  Nature Sunny

Skeeter, радвам се, че нещата са се регулирали Simple Smile Дани започна да прави големи паузи да не ака като стана на 2 месеца и пробиотика горе долу помогна. Но, да чукна на дърво, сега откакто съм захранила си ака по 3-4 пъти на ден. И това му е хубавото на захранването, че с различни храни можем да регулираме изхождането - било то запек или разтройство Simple Smile

Имам една таблица, изтеглена от нета и ще я споделя тук. Но не при всички действат по този начин.

Храни с разхлабващо или неутрално действие
Тиква
Круши
Сини сливи
Пъпеши
Киви
Сушени кайсии
Смокини
Грозде
Папая
Гуава
Манго
Портокали
Фурми
Праскови
Диня
Череши
Къпини
Черници   
Чушки
Домати
Зеле
Краставици
Цвекло
Спанак
Марули
Лук
Карфиол
Ряпа
Маслини
Репички   
Пълнозърнест хляб
Трици
Мед
Леща
Грах
Сметана
Масло
Вода

Храни, предизвикващи запек
Банани
Боровинки   
Моркови
Картофи   
Бял хляб
Ориз
Захар
Тестени изделия
Сирене
Твърдо сварени яйца
Бебешки каши
Спагети

# 387
Shiker, благодаря за таблицата. При нас явно има въздействие. Вчера беше ден за моркови с картофи и оризовата каша(само нея съм въвела) малко се запече. Днес беше ред на тиква, е още докато си хапваше подейства, после още 2пъти.
Кога трябва да се въведе втори вид каша? Има ли препоръка за изчакване, както при първия вид пюре, да речем 10-ина дни интервал? Дадох в понеделник,а от вчера изместих слетобяд. Чудя се втори вид каша или да я запозная с плодовете newsm78

# 388
Shiker, благодаря за таблицата. При нас явно има въздействие. Вчера беше ден за моркови с картофи и оризовата каша(само нея съм въвела) малко се запече. Днес беше ред на тиква, е още докато си хапваше подейства, после още 2пъти.
Кога трябва да се въведе втори вид каша? Има ли препоръка за изчакване, както при първия вид пюре, да речем 10-ина дни интервал? Дадох в понеделник,а от вчера изместих слетобяд. Чудя се втори вид каша или да я запозная с плодовете newsm78
Аз съм по правилото за една седмица и въвеждане на нова храна ( макар ,че даже съм давала на по къс интервал ,но не ги иска и сме вече пробвали много работи.
А знаете ли ,че тук (Испания ) не ми дават да му давам карфиол,спанак,броколи до 1 година  newsm78

# 389
Аз съм по правилото за една седмица и въвеждане на нова храна ( макар ,че даже съм давала на по къс интервал ,но не ги иска и сме вече пробвали много работи.
А знаете ли ,че тук (Испания ) не ми дават да му давам карфиол,спанак,броколи до 1 година  newsm78

За спанака мога да намеря някакво обяснение (особено ако е суров), ама броколи и карфиол защо?

Общи условия

Активация на акаунт