Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 266
  • 721
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте мами, аз не съм се включвала тия дни, но с работата и беборан не остава време да пиша Simple Smile Честити месечинки  на всички бебоци и мами Simple Smile Аз имам да разказвам доста неща, но няма как сега, че съм полузаспала, а имам сериозен въпрос ??? Имам домашни картофи, много хубави и вкусни, но са покълнили от топлото, И сега се чудя дали мога утре да ги приготвя на малчо на пюре ???
Иначе бяхме на консултация, бебо е наддал само 330 грама, но педи каза, че всичко е ок Simple Smile

# 391
Според мен можеш да ги дадеш, аз това не го гледам дали са покълнали....давам и такива картофи - нищо й няма.

Карфиол и броколи съм дала, няма някакви негативни реакции, дори червена чушка съм дала.

Аз в в началото също въвеждах зеленчуците по 1 седмица, но напоследък за по-кратък интервал и не правя много чисти пюрета, все някакви комбинации си правя. Например пюре само от чушки не съм правила, само първия ден давам чисто, за да усети вкуса, после смесвам. Та и затова не чакам по седмица вече, 3-4 дни и ги броя за въведени.
Кашата се въвежда по същия начин. Аз лично един месец давах само зеленчуци, на втория почнах с оризова каша и така цял месец, след това почнах няколко плода и сега продължих с безглутеновите каши. Както и да го направиш няма да е грешно.

# 392
Да за спанака съм съгласна ама за другите не много ,охх тия тук ме побъркаха ,макар,че аз правя това което преценя за най-добре и не следвам стриктно схемите с който ме заливат  Crazy
И аз съм да даваш картофите нищо ,че са покълнали  Peace

# 393
За броколите,брюкселското зеле и спанакът казват,че съдържат много нитрати и затова се давали след годинката.

# 394
  • В къщурката на хълма на феите
Като измиеш и накиснеш за 30-40 минути във вода е достатъчно да разкара нитратите .. Здравко и днес е само на морков, а от утре ще получи и броколи Simple Smile

# 395
Привет,
Включвам се набързо да кажа за картофите. Покълналите и позеленели картофи съдържат вещество, наречено соланин, което може да предизвика гадене, повръщане и др.реакции. Когато са едва покълнали и аз ги готвя, но на бебе не бих ги дала  Peace

# 396
Ново двайсет  Laughing Не го знаех

# 397
Здравейте  Simple Smile Някой започнал ли е / смята ли да започва вече с месото? Мисля другата седмица да дам пуешко, но се колебая не е ли рано още  Rolling Eyes Симона ще бъде 6 и 14 дни...

# 398
Аз, другата седмица. Но аз карам по немската схема и то идва рано. Ще започна с пилешко.

# 399
Не е рано ама аз така като гледам май ще го почна като направи 7 месеца, че искам да почна със заешко и са ми обещали домашно началото на май месец. Преди това ще дам жълтък

# 400
Аз се колебая, защото естествено и за това, както за всяко друго нещо, има доста противоречиви мнения и като чета във форума все го препоръчват по - късно, а аз нали искам да го давам всеки ден, но ще започна и аз другата седмица, благодаря ви  Hug

За днес съм планирала първата каша. Като за първи път реших да взема готова безмлечна оризово - бананова (и двете неща ги е яла вече, но на пюре), за да видя каква трябва да бъде консистенцията и дали изобщо ще иска да яде. Иначе се снабдих с брашна от ориз (кафяв) и елда от био магазина.
 Simple Smile

# 401
Сподели после как е, че аз бананова каша не съм давала и й се чудих

# 402
Сподели после как е, че аз бананова каша не съм давала и й се чудих

Отказах се днес от кашата, тъй като от вчера давам банан (суров), вчера дадох 2 лъжички и нямаше проблем, а днес дадох 7 - 8, но около час след това Симона повърна много, чак се задави сериозно и се уплаши и после за 1 час кихна сигурно 15 пъти, което никога не се е случвало  Rolling Eyes Не знам дали беше от банана, но реших да го спра засега. А много ми се искаше да й го давам дори всеки ден, тъй като искам да хапва пресен плод, а в момента няма какъв друг... Confused

Утре ще пробвам с чиста оризова каша, а след няколко дни може да опитам отново с банан, за да видим дали е бил от него проблемът  Rolling Eyes

# 403
Калина, звучи малко като хистаминова непоносимост, може наистина да е от банана  Thinking Но дано е било нещо моментно!

# 404
  • Italia
Момичета влизам набързо само да се похваля, че вече имаме зъбче!  Party пробило отдолу! Ето причината за лошото й настроение и странно поведение напоследък  Peace
Днес в магазина осъзнах,че май няма плод или зеленчук,който не съм дала. Единствено останаха прасковите и кайсиите. Вие въведохте ли ги?
От кашите само оризовата ядем засега,но не всеки ден,че много я запича.
Лека нощ  Hug

Общи условия

Активация на акаунт