Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 273
  • 721
  •   1
Отговори
# 405
Калина, звучи малко като хистаминова непоносимост, може наистина да е от банана  Thinking Но дано е било нещо моментно!

Да, и аз така си помислих, нали банана съдържа много хистамин. Чудя се ако не е суров, а на пюре (готово) или каша дали ще е така... май избързах с даването му.
Тя все още си повръща от време на време, та това може и да не е било от него, но това с кихането  newsm78

Аз от плодовете съм дала само ябълка и банан. С ябълката отначало също нямахме проблем (като изключим, че малко й се мръщи), но на третия ден пак повърна...
Аз знам, че не е добре за рефлукса, но мислех, че няма да има проблем като понамаля повръщането. Не знам какви плодове да давам. Авокадо, круша? Или никакви засега Rolling Eyes

# 406
Сега са много активни и почти не стоят по гръб, било то и след хранене. Дани веднага почва да играе след хранене и днес на два пъти повърна доста. Може да е било случайност.

Елен, честито зъбче  Heart Eyes

# 407
Елен честито зъбче. Grinning
Да кажа на мен тук какво ми казаха да въведа пресни плодове .Банан ,ябълка и бисквита пасирани така поне една седмица и после да давам ,ако искам по отделно ,но да си призная не съм разпитвала защото,като знам ,че моя хубавец няма да я померише.Днес му правих пилешка супа и пак не пожела отказвам се за сега ще изчакам малко и ще пробвам пак не искам да го насилвам ,а сигурно е пробвал вече много неща дори  Sad аххх ....Лека нощ мами  bouquet

# 408
Елен, честито ви зъбче Hug.
Калина, аз бих дала авокадо. Аз смятам от първите да го въвеждам. Освен, че е полезно и е препоръчително за начални храни. И крушата също. И при нас е постоянно повръщане/връщане. Не знам като захраня ooooh!
Утре сме на ваксина и дано да минава спокойно, че последните хич не ги понесе добре Praynig Praynig Praynig

# 409
Здравейте мамиии,
относно покълналите картофи, аз ги сготвих и му дадох да яде около 60гр. беше изял, когато видях коментарите за соланина  #Crazy През целия ден бях на тръни и не ме питайте как се сдухах когато върна малко от кашата  #Crazy
Иначе исках да споделя нещо и съответно да попитам дали някъде бъркам (знам, че аз постоянно се включвам с някакви въпроси и сигурно съм досадна, ама май на вас имам нй - голямо доверие  Embarassed).
Тъй като преди около седмица дадох на бебо банан и той ама много, много го хареса и от тогава му давам всеки ден (първоначално 20гр., после 30, 40, 60 и сега по цял банан около 80- 90гр.) един час след закуска. Та въпроса ми е може ли нещо да му навреди този суров банан всеки ден сутрин ??? Следобяд, след като стане от следобеден сън(нещо като следобедна закуска)  му давам и друг вид плодово пюре (ябълка, круша, слива), това около час преди млечната каша??? Та си се чудя дали тези две междинни закуски плодови закусчици дали могат да са вредни за него ??? Педи каза, че плод не може да му вреди, след като е захранен със зеленчук  newsm78 и след като си има 5 основни хранения няма проблем да му давам плод. Добре, ако е така с какво да го заменя този банан сутрин???
Незнам дали го написах разбираемо, дано ми разберете несмислената мисълSimple Smile
Иначе аз се чудя от  днес  да въведа месо с готово пюре от тиква и пуешко или 1/8 жълтък със зеленчуково пюре!!! А ако днес въведа месото, мога ли от утре жълтъка?
Пак прекалих с въпросте  Embarassed
Честити месеюинки на всички бебоци  bouquet
Кали, дано пвръщането да не е било от банана, а просто случайност.
Хубав ден момичета  Hug

# 410
  • В къщурката на хълма на феите
Най-много да го запече или разстрои - нищо друго .. Споко ..

# 411
  • Сливен
Бебо, според мен бананът няма да навреди, той действа добре на стомахчето. За месото и жълтъка - моето мнение е да си въведеш първо известно време едното, после другото, а след това да ги редуваш.
Аз днес ще дам морков за първи път и с него ще станат 3 въведени зеленчука - тиквички, пащърнак и морков и две каши - оризова и елда.
Елен, честито зъбче  Hug

Последна редакция: вт, 19 апр 2016, 10:41 от roxanna

# 412
Момичета благодаря за отговорите
Меци, ами аз се старая да ги редувам - сутрин банан запичащ, след обяд круша, аябълка, слива разхлабващи.  Но не се сещам какво друго запичащо сутрин бих мога да му давам вместо банан Simple Smile
Рокси и аз така си мислех, ама май ще почна със жълтък, докато не са станали жегите  newsm78 А днес ако дам 1/8, утре трябва 1/4 ли да дам ??? И като стигна цял жълтък да вкарам месото и после един ден месо, на другия зеленчуци със цял жълтък, така ли би трябвало да стане???
Аз доста зеленчуци съм въвела, ама аз захраних на 5 месеца, но.... тиквата е фаворит, без неч нищо не се яде Simple Smile
Еййй, Елен и от мен честито зъбчеее Simple Smile

# 413
Кашите чисти ли ги давате или смесени с плод?

# 414
Аз не съм давала, но мисля млечната без, безмлечната със. Да си кажа, нищо, че не ми е работа да се обаждам хаха  Mr. Green

Честито зъбче на Елен!

Аз досега съм въвела морков, картоф, тиква, от днес пащърнак мисля. След това сладък картоф и броколи и въвеждам месото.

В тази връзка - в интернет намирам противоречиви мнения. Едни казват, че сладкият картоф може изцяло да замени картофа, други казват, че сладкият картоф трябва да се брои към зеленчуците тоест към него се добавя обикновен картоф. На мен това ми звучи като двоен запек... Някой да знае нещо по въпроса?

# 415
Здравейте, Мамите!Водихте ли бебоците на Ехография на коремни органи?На нас педи ни даде направление и водихме нашето момиченце.Откри плоблем срастване на малките срамни устни или по медицински казано синехия.Назначи ни мазане с мехлем и отлепяне малко по малко,за да не се стигне до хирургическа намеса.Съща така ни каза да започвам да използвам гърне  и да махам памперсите,защото те били предпоставка за това заболяване.Въпроси ми е дали някой ими същия проблем?

# 416
Ами аз мисля всяка каша да е млечна, т.е да добавям АМ. Затова се чудя тогава ли да давам плод или кога? Между храненията?  Rolling Eyes
За сладкия картоф не знам, но според мен не е нужно да се смесва с обикновен картоф на едно ядене, въпреки че от готовите пюрета има такива комбинации, но то те почти всички комбинирани съдържат картоф...

violetdark, ние имахме същия проблем. Мазахме с хормонален крем 10 дни сутрин и вечер и после ходихме на разлепване. На гинеколог. Много бързо стана, детето даже не разбра какво се случва. Не е плакала въобще. Забелязах обаче, че пак е тръгнало да сраства, но на последната консултация педитърката дръпна по - силно  Twisted Evil и го разлепи.

Гинеколога каза, че просто някои деца са предпазположени и че причината е хормонална, не е само от памперсите, но наистина колкото по - рано се махнат по - добре. Не е ли рано за гърне? Симона не може да седи седнала още...

# 417
Калина, ами пак можеш да добавяш плод, тук из рецептите за млечни каши в немските форуми доста често гледам по 20-30 грама плод добавен.

Между другото в никаква връзка да кажа, че съм толкова щастлива, че я има БГ Мама. Скоро си говорихме как тук (поне в нашата темичка) майките четат и се интересуват, винаги аз лично намирам супер мнения. В немските форуми колкото пъти се зачета от 10 мнения 8-9 са все едно никога не са прочели нещо в живота си и го карат на самотек. Няма такива интересни дискусии за това кое е полезно, кое не, как се прави примерно каша, такова нещо като соланина в покълналите картофи или хистамина в банана едва ли изобщо ги интересува. Не искам да слагам под общ знаменател, ама ми направи впечатление в единия форум, в който попрочитам от време на време. Влизах там, че въпреки че доста години живея в Германия не знаех думата за елда на немски и се наложи да поровя  Mr. Green

# 418
Аз оризовата каша я приготвям с АМ и добавям по половин бурканче плодово пюре на ХИП.На малкия много му харесва. Отделно давах само плодово пюре от круша, когато се беше запекъл.
Сладък картоф съм давала в комбинация с обикновен картоф и морков на DM BIO. Не съм виждала сладък картоф на друга фирма.
Месо ще въведа другия месец.
Какво масло използвате за домашните пюренца? Гледах някакво проучване на Активни потребители и немските бяха с най-добри показатели.
Елен, честито зъбче Simple Smile

# 419
Аз използвам рапично олио на Хипп за домашните пюрета.

Общи условия

Активация на акаунт