Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 275
  • 721
  •   1
Отговори
# 420
И аз съм си взела рапично олио, не помня марката, от Био магазин го поръчах.

# 421
Здравейте,
честито зъбче Елен!  Hug

Аз съм въвела - морков, тиква, картоф, броколи, пащърнак, круша, ябълка, банан, слива ииии мисля за каша вече, но в четвъртък сме на консултация и ще говоря с педиатърката да видя тя какво ще каже.

За домашните пюрета ползвам студено пресован зехтин на водна баня.

От вчера Калина е много раздразнителна и иска да изяде всичко, с такава злоба си дърпа играчките и бибероната, не знам какво да я правя - трудно заспива, плаче на сън, после пак заспива - кажете според вас дали не са зъбки и при нас - венеца не е зачервен, но знам ли  newsm78 Thinking

# 422
  • Italia
Благодаря на всички ви  bouquet
Baby-G преди да пробие зъбчето на Йоанка не съм забелязала венеца да й е подут или зачервен. Единствената промяна беше в настроението и и навиците-често будене през нощта,мрънкане през цялото време, бутане на всичко в устата..
Днес зъбчето вече се вижда много добре,едно беличко петънце на венеца  Heart Eyes казаха ми,че при първо зъбче трябва да се купи нещо бяло и здраво,аз избрах да взема боди...
Като ви чета за изследвания и ехографи се сещам,че нашия педиатър все още нищо не ни е назначил,и се ядосвам. Трябваше при навършени шест месеца да пуснем кръв и урина,но когато запазвах час за ваксина( 25.04) нищо не каза-ела да ти дам направления  #2gunfire а ехографията  пак ли е към задължителните изследвания на бебоците?

# 423
E_len и нашата педиатърка не ни беше дала направления за изследвания и ехограф, но аз я подсетих и тя "ами то е за другия месец" и аз й казвам "не, не, сега трябва да са" и сестрата провери в компа и вика "да, докторке този месец са"  #2gunfire Искай си ги. Значи може и зъбче да очаквам  Thinking

# 424
Кашите чисти ли ги давате или смесени с плод?
Аз до сега съм купувала само оризова безмлечна, а останалите - елда, просо, царевична, ги правя сама и прибавям АМ. Плод съм слагала единствено в елдата, че накрая много й се мръщеше, явно й беше омръзнало всеки ден. Сега не й слагам плод, защото си ги яде и така, но знам, че много майки слагат. Изборът е твой Simple Smile

Водихте ли бебоците на Ехография на коремни органи?
Да, като ходихме на 6 месеца ни даде направление за кръв, урина и ехограф на коремни органи.

Какво масло използвате за домашните пюренца?
Прибавям по 10-тина капки зехтин екстра върджин на едно голямо бурканче 190гр пюре

Ох, аз много се притеснявам, че малката ми се обрина по дупето. Бяхме на памперси Молфикс и нямаше проблеми, но след като 4+ на Молфикс ни станаха малки, а съм сигурна, че са умалени, реших да сменя памперсите с някоя друга 4-ка на друга марка. Реших да взема Evy baby, защото цената им ми се стори много добра, а и самите памперси наистина не са никак лоши - мекички, еластични, само дето са доста ароматизирани. Вчера цял ден беше с тях и нямаше никакви проблеми, следобед заспа за 2 часа и като се събуди я проверих и беше наакана. Понеже акото беше засъхнало на някои места разбрах, че най-вероятно е заспала наакана и не съм разбрала. Резултатът беше силно зачервено дупе, смених след 2 часа и другия памперс - беше още по-червена. Помислих, че прави алергия към новите памперси. Отидох до магазина и купих памперси на Памперс, намазах я с Дексем - ползвах го за един обрив и пише, че става при алергии, екземи, възпаления...Днес зачервяването започна да намаля, но реших да купя Тужур, пак нови за нас памперси (тъпа идея да си правя експерименти). Ползвахме два памперса и никакви проблеми - и тези памперси ми харесаха. Около 20ч се изходи, измих я, намазах я и смених памперса. Излязохме на разходка и като се прибрахме видях, че пак е акала - станала е още по-червена и на едно място има като мехур. Според мен е реакция към изпражненията ама кой ти предполага, че малко след като е акала, пак ще се изака....Хич не ми е замирисало Sad
Ако беше алергия към памперсите е много вероятно да стане червена и около корема, гънките, а тя точно по дупето отдолу. Сега варя тетра утре да я мия с нея, ще я оставям по-често по голо дупе, ще мажа при всяка смяна на памперса със Судокрем и се надявам да й мине, че чак мен ме боли като я гледам  Cry

# 425
Мами ще ми обясните ли каква е тая ехография ..тук нищо няма да му правят включително кръв и урина?

# 426
 Simple SmileОх, аз много се притеснявам, че малката ми се обрина по дупето. Бяхме на памперси Молфикс и нямаше проблеми, но след като 4+ на Молфикс ни станаха малки, а съм сигурна, че са умалени, реших да сменя памперсите с някоя друга 4-ка на друга марка. Реших да взема Evy baby, защото цената им ми се стори много добра, а и самите памперси наистина не са никак лоши - мекички, еластични, само дето са доста ароматизирани. Вчера цял ден беше с тях и нямаше никакви проблеми, следобед заспа за 2 часа и като се събуди я проверих и беше наакана. Понеже акото беше засъхнало на някои места разбрах, че най-вероятно е заспала наакана и не съм разбрала. Резултатът беше силно зачервено дупе, смених след 2 часа и другия памперс - беше още по-червена. Помислих, че прави алергия към новите памперси. Отидох до магазина и купих памперси на Памперс, намазах я с Дексем - ползвах го за един обрив и пише, че става при алергии, екземи, възпаления...Днес зачервяването започна да намаля, но реших да купя Тужур, пак нови за нас памперси (тъпа идея да си правя експерименти). Ползвахме два памперса и никакви проблеми - и тези памперси ми харесаха. Около 20ч се изходи, измих я, намазах я и смених памперса. Излязохме на разходка и като се прибрахме видях, че пак е акала - станала е още по-червена и на едно място има като мехур. Според мен е реакция към изпражненията ама кой ти предполага, че малко след като е акала, пак ще се изака....Хич не ми е замирисало Sad
Ако беше алергия към памперсите е много вероятно да стане червена и около корема, гънките, а тя точно по дупето отдолу. Сега варя тетра утре да я мия с нея, ще я оставям по-често по голо дупе, ще мажа при всяка смяна на памперса със Судокрем и се надявам да й мине, че чак мен ме боли като я гледам  Cry
[/quote] Не се притеснявай ще мине и аз минах по този път само където беше дал реакция от памперсите и сминих 6 вида докато открих кой не му дразни и за 2 дена като нов, но го мазах с Пенатен крем ..крем чудо (още го помня от сестра ми като имаше алергия от урината си и беше станала на мехури чак и за една седмица нямаше помен и мама ползваше този крем докато се научи на гърне .

# 427
Бейби, ние предната седмица сме така. Никакви индикации на венеца, обаче нощно събуждане с мрънкащ плач. Имаше вечери през половин час. Според педито го мъчат зъбки. Можело и да не избият сега, но явно го тормози нещо.
Шикер, ние ползваме Пуфис и съм доволна. На всяка смяна слагам олио и 1-2 пъти на ден Судокрем. Днес минахме ваксина, ПКК и урината ще е някой от следващите дни. Ще е забавно вземането на урина май. Трябвало да се направи преглед от ортопед и ехография коремни органи, но направления нямало ooooh!. Ако искаме да ходим да си плащаме.
Ни в клин, ни в ръкав да ви питам как спите в жегите? До скоро имах чуденка как да го обличам в това променливо време – ту духа, на сянка студено, иначе жега. Ама сега друго умувам. В къщи е горещо. През деня пускам щори, пердета, ама без дневна светлина не става. Вечер обаче на затворена врата ще се издушим. На отворена е голям шум-един съсед си бръмчи с колата, после мотори ръмжаха, тийнеджъри крещяха. А аз приспивам уж. Колкото ни е трудно приспиването, направо се чудя лятото как ще я караме. А климатик не искам да пускам.

# 428
ShikeR, при нас Джинджира Алба спрей помага при всякакви подсичания и обриви. Аз съм по - доволна от него отколкото от Судокрем-а. Последно на вратлето се беше обринала от топлото, мазах със Судокрем няколко пъти - никакво подобрение, с Джинджира още след първото пръскане имаше мигновенен ефект.
Иначе преди ползвахме Памперс, но се обрина (не съм сигурна, че беше от тях) и минахме на Пуфис, с тях нямаме никакви проблеми.

И ние имаме направление за ехограф и изследвания, но още не сме ходили.

# 429
  • Сливен
Ехографията на коремни органи на 6м. е задължителна, така че си я търсете, ако не ви дадат направление.
Шикер, много съжалявам, че обривът се е задълбочил, знаеш аз също харесвам Джинджирата и съм сигурна, че ще помогне  Hug
ivivkata123 , не мисля че без климатик ще минете щом отсега ви е топло, лятото не знам - аз стане ли горещо го пускам, Ивайла така съм я отгледала когато беше бебе, не сме имали проблем.
И най-накрая дългоочакваното зъбче на Тео проби, буквално стана за минутки - бяхме в парка, той беше в ръцете ми и си чешеше венците в пръстите ми, въобще не усетих зъбче, после спря за момент, дойдоха едни познати и жената като го загледа ми каза, че вижда зъбче, напипах и го усетих.
Днес е доста ветровито и май ще ни се размине разходката.
Хубав и спокоен ден  Hug

# 430
  • Italia
Роксана честито зъбче!
Значи ще си искам и направление за ехограф  Naughty
Памперси от самото начало ползвам на пуфис и памперс. Харесват ми и двата. Молфикс взех веднъж,но ми се видяха умалени и заминаха при бебка на сестра ми.
Днес май ще си стоим и ние вкъщи. Ще ме побърка това зверче  Laughing

# 431
Роксана, честито зъбчееее, ето каква е била причината за лошото настроение на Тео  Hug

Дани днес е по-добре, мия й дупето с отвара от тетра, мажа със Судокрем, оставям да подиша при смяна на памперса. Сега пак сложих Тужур да видя дали е от памперсите, но съм 99% сигуруна, че е от акото. Просто трябва по-често да я проверявам моята дрисличка, защото явно е много токсично лайното  Laughing

Времето е ужасно и ние май ще сме си в нас, а най-мразя такива дни...Имам работа за вършене, но кой ще ме остави...

# 432
Хахаха, Шикер, "токсично л**но  Laughing Радвам се, че се подобравя положението!

Честито зъбче на Рокси!

Ние изкарахме първа кошмарна нощ. Будене на всеки час с рев, приспиване по 30 минути, тоест спане 30 минути… Ужасно беше, и Мила е крива, и ММ е крив, и аз съм крива….  Tired Но за сметка на това имаме два зъба. Напипват се без проблем, макар и да не се виждат. Но ми се струва, че не е приключила историята докато не се покажат още малко…

А и в петък сме на ваксина, та вероятно след нея ще има викове и ревове… Не ни е седмица на нас  #Crazy

# 433
  • Сливен
Skeeter, честити зъбчета  Hug
За червените дупета на бебетата - и аз съм почти на 100% сигурна , че е от акото - имайте предвид, че вече не са само на мляко/кърма и това си оказва влияние, особено ако мама не забележи веднага съкровището в памперса.
Иначе с Ивайла изпробвах и Евибейби и Пуфис, не останах доволна, сега може да са по-добри.
Забравих да ви кажа, че въведох вчера ударно пюрето от морков, изяде с наслада 80мл., а днес цяло контейнерче на Авент. Обаче най-вероятно ще го запече, той като цяло откакто въведох зеленчуците много се запече, кашите не му повлияха, обаче сега, след само 3 зеленчука(тиквички, пащърнак и морков) се изхожда много често, по малко и е доста твърдо.

# 434
Skeeter roxanna - честити зъбчета!  Hug

Ние сутринта бяхме на разходка, но вече е ужас с този вятър  ooooh!

Днес е по-добре положението и пюрето на обяд си изяде и е по-спокойна  newsm32

Ние откакто се роди Калина сме на Памперс - бяхме на белия, сега сме на зеления и сме доволни. Не мисля да ги сменям  Peace ShikeR Дано да й мине бързо и да не се повтаря  Hug Аз ползва судокрем и джинджира, но на всяко дете му действат различни неща. 

Общи условия

Активация на акаунт