Документални/научнопопулярни филми за деца

• 20 844
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
Заинтригува ме това за насилието и секса в природата - има ли такова нещо в дивия свят?
Явно не си ги гледала Simple Smile Природата е доста по-брутална и изобретателна в бруталността си от нас.

# 16
  • Sofia
Страхотна тема, моите момчета много обичат научнопопулярни филми.

"Приказки за физиката" (https://www.youtube.com/watch?v=3Rkv2SrrpfI) - великолепна поредица, интересна и разбираема за деца още от 5-6 г., но полезна и до 95-6 Simple Smile
Много благодаря, свалам си ги. Имам за астрономията, не знаех, че има и за физиката.  Grinning

Какво имаш за астрномията, че особено на единия, е любима тема?
"Приказки за астрономията" имам отпреди само 10 епизода, но открих още много... както и за физиката.  В линка на easy rider имаше 28 епизода и аз си рекох да си ги сваля, ама се порових, заради астрономията и се оказаха мнооого.  Crazy

Ето и от мен, потребителят има и "Приказки за астрономията",  и "Приказки за физиката"  -  https://www.youtube.com/channel/UCZlyKtSMR_hE0L_xP5iBCCQ

# 17
Да си поясня мнението - гледната точка или представянето на природата е това, което ме дразни, иначе всичко си е съвсем "естествено". Но когато се търси грозното и евтината сензация (не очаквах, че канал с естествена насоченост може да попада в тази категория!) резултатът е ясен - животни убийци, животински боен клуб, най-смъртоносните животни и т.н. и т.н. Ясно, че това е част от животинския свят, ама много малка част.

# 18
  • Sofia
...Но когато се търси грозното и евтината сензация ...
Скрит текст:
Нищо чудно обаче... то ако погледнеш... коя телевизия не е така - новини, реалитита...  Това е, интригите и зрелищата се гледат/търсят.  ooooh!  За съжаление и доста от съвременните детски книги са по подобен начин разочароващи.  Wink
Аз гледам кулинарен канал, друго по телевизията не. Подбирам си в нета и особенно за детето.

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 14:18 от Morena

# 19
Страхотна тема! Ще следя с интерес. Peace
Ние имаме един канал където има доста добри предавания.
Da Vinci Learning

# 20
  • Русе
Morena, мерси, ще ги разгледам подробно.
Ние основно разчитаме на тв каналите (когато им разреша да гледат, че не е много често), наистина има много добри попадения, но и които хич не стават.

# 21
Темата е наистина страхотна и моля ви, не я разводнявайте. Нека се използва основно за пускане на ценна информация, какъвто е замисълът и. Всякакви други коментари могат да се правят в друга тема.

# 22
Заинтригува ме това за насилието и секса в природата - има ли такова нещо в дивия свят?
Явно не си ги гледала Simple Smile Природата е доста по-брутална и изобретателна в бруталността си от нас.
Не съм - честно. Ще потърся. И все пак - има ли наистина в природата садизъм и изнасилвания  Shocked По NG Wild ли е тази поредица? Интересно ми е просто като психология на човека -  основата на  жестокостта в нас оправдава ли се с дивата природа или е резултат на "еволюцията"  newsm78
Скрит текст:
Чета сега една книга за средните векове и за живота във Византия и тръпки ме побиват, а да не говорим за живота в арабските държави с крайно изповядване на исляма какви ужаси има и до днес  Confused И още много много примери в човешката история. Умът ми не го побира как може едно човешко същество да причини такива неща на друго. Дали е резултат на еволюцията или по-скоро точно обратното  - връщане назад към дивото, без чувства, без мисъл, без душа  newsm78

# 23
La cle des champs / Омагьосаното езеро (2011) ( The Field of Enchantment е на английски заглавието)

В ютуб го има на английски цялото филмче, в замунда го има на български.
Много красиво филмче - художествено - научно популярно. На мен веднага ми стана любимо, а на сина ми го пуснах за преди лягане, като си мислех, че ще го приспи, а през нощта го сварих да седи буден в леглото и да гледа филмчето за 3ти път(по ред) - толкова много му хареса!

# 24
  • Sofia
La cle des champs / Омагьосаното езеро (2011) ( The Field of Enchantment е на английски заглавието)

В ютуб го има на английски цялото филмче, в замунда го има на български.
...
В ютуба го има и с бг аудио, във ви бокса също. Simple Smile

# 25
Сетих се за още един пълнометражен, за пингвините - "Походът на императорите", награден с "Оскар" за най-добър документален филм. Невероятен е.

Ще се сетя и още Simple Smile

# 26
  • Бургас
Аз навремето бях купувала книжки за оцветяване от Била и вътре бяха в комлект с диск от поредицата "Всичко за..." Имаме Всичко за самолетите, Всичко за насекомите, Всичко за боклука, Всичко за динозаврите с български дублаж. Не зная дали ги няма онлайн.

# 27
Аз навремето бях купувала книжки за оцветяване от Била и вътре бяха в комлект с диск от поредицата "Всичко за..." Имаме Всичко за самолетите, Всичко за насекомите, Всичко за боклука, Всичко за динозаврите с български дублаж. Не зная дали ги няма онлайн.

Виждала съм ги. Интересни ли са? Ако Да, за каква възраст?

# 28
Здравейте! Сега видях темата. Много е интересна. Продължавайте да давате такива ценни неща. Браво!

# 29
  • Варна
Забравих да попитам за някакви филмчета за Историята на света, и в частност на България, подходящи за деца?

http://www.vivahistory.bg/kids/?slideID=0

Отделно в ucha.se

Общи условия

Активация на акаунт