Документални/научнопопулярни филми за деца

• 20 841
  • 52
  •   1
Отговори
Здравейте, търся научно-полулярни филми за деца (7 годишни), които да се намират в нета - или за гледане или за тегнене. Какво пускате на децата си?
Ако има подобна тема, но съм я пропуснала, ще се радвам да ме насочите към нея.

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 10:19 от Редактор*

# 1
  • София/Варна
На моя третокласник му пускам това - основно за да си подобри английския, защото повечето неща ги знае Simple Smile

# 2
NG Wild.
Ние ги гледаме по телевизията, но предполагам, че ги има и в нета - мъжът ми неотдавна изгледа цялата поредица Mythbusters на Дискавъри в YouTube.

# 3
"Приказки за физиката" (https://www.youtube.com/watch?v=3Rkv2SrrpfI) - великолепна поредица, интересна и разбираема за деца още от 5-6 г., но полезна и до 95-6 Simple Smile

# 4
Чудесна тема, дано се напълни.

# 5
  • Под Слънцето
Веднага препоръчвам  сайт за научно-популярни филми ! Повечето имат субтитри на български

http://kolibka.com/2.html

Има лек технически проблем в момента с филмите, надявам се скоро  момчетата да го отстранят .

# 6
Благодаря за препоръките.
Ако се сещате за подобни филми, които са дублирани на български, ще е чудесно, че субтитрите още не вършат работа. За това и някои от телевизионните канали отпадат.
Nat Geo Wild е точно повода да пусна такава тема - потресох се как умело са пренесли успешната формула "насилие и секс" в природата Laughing И буквално, експлоадиращия труп на един хипопотам преля чашата!
Много по-умерения Viasat Nature обаче не е дублиран, а не ме бива много за диктор...

# 7
Те хората слагат дисклеймър за възраст, почти всичко им е 12+  Sunglasses

# 8
  • София

Просто голяма част от времето вкъщи телевизорът е включен на NatGeo. Не подбирам, не го спирам - не го спирам и да излезе / играе / не гледа, ако не иска. Не гледа само каквото и аз не гледам - и то главно понеже аз сменям канала на нещо, което ми е по-интересно. Имаше разни предавания за татуировки и пр. - не помня по дискавъри или натгео - ами, не ги намирам за забавни за мен, затова и той не ги гледаше. Или за пластичните операции...
Не обръщам внимание на кръгчетата за възраст. Аз познавам детето си по-добре от авторите не филма.

# 9
  • Canada
Чудесни предложения. Ще се възползваме!  Peace

# 10
Благодаря за препоръките.
Ако се сещате за подобни филми, които са дублирани на български, ще е чудесно, че субтитрите още не вършат работа. За това и някои от телевизионните канали отпадат.
Nat Geo Wild е точно повода да пусна такава тема - потресох се как умело са пренесли успешната формула "насилие и секс" в природата Laughing И буквално, експлоадиращия труп на един хипопотам преля чашата!
Много по-умерения Viasat Nature обаче не е дублиран, а не ме бива много за диктор...
Заинтригува ме това за насилието и секса в природата - има ли такова нещо в дивия свят? Бях готова се закълна, че само хората проявяваме насилие, в смисъл насилието като форма да получиш удоволствие от страданието на друго същество. ЗА съжаление децата хич не се впечатляват от филмчетата на NG  Confused

# 11
  • Sofia
"Приказки за физиката" (https://www.youtube.com/watch?v=3Rkv2SrrpfI) - великолепна поредица, интересна и разбираема за деца още от 5-6 г., но полезна и до 95-6 Simple Smile
Много благодаря, свалам си ги. Имам за астрономията, не знаех, че има и за физиката.  Grinning

# 12
Забравих да попитам за някакви филмчета за Историята на света, и в частност на България, подходящи за деца?

# 13
  • Русе
Страхотна тема, моите момчета много обичат научнопопулярни филми.

Много благодаря, свалам си ги. Имам за астрономията, не знаех, че има и за физиката.  Grinning

Какво имаш за астрномията, че особено на единия, е любима тема?

# 14
 Благодаря за предложенията. Ние разчитаме на книжки, не ми беше хрумвало, че може да ползваме и други източници.

Общи условия

Активация на акаунт