С малки бебешки крачета, ДЕКЕМВРИЙЧЕ бързо шета

• 62 734
  • 513
  •   1
Отговори
# 120
И моите впечатления от ОДЗ-то са предимно от двора, но и е съвсем близо до метрото, което ползвам ежедневно. Дано да не съжалявам, понеже ясличката, в която я записах миналата година е с отлични отзиви.

И аз мисля, че болничните не се броят, права е сиску, че ако е така никой няма да вземе точка Simple Smile)) Аз бих постъпила точно така, както го е написала тя - записвам, пък нататък ще го решавам.

# 121
  • София
На мен ми се струва много рисковано да не се запишемсега, не се знае каква ще е ситуацията след няколки месеца.
Така и така няма да ходя на работа, ще мога да го гледам,когато е болен, да си го водя и взимам.Единствения недостатък за лично за мен е, че ще трябва да си внасям сама осигуровки, след освобождаването от работа.
Не искам да го пускам на ясла, но ме е страх, че няма да имаме шанс за градина.
А и не искам без причина да държа място.

# 122
Ирайн, след навършване на две години на детето имаш право на 6-месеца неплатен отпуск, през който се плащат само здравни осигуровки, а се брои като стаж. И 5- месеца май може да ти прехвърли бащата и уредихте почти времето до градина:)

# 123
  • София
А ако все пак го запишем и той ходи, но аз не работя ще имам ли възможност да устискам на това работно място до другото класиране?
Защото споменах, че няма да мога да се върна...надявам се да ми оускат насъбралите отпуски и след това неплатени, но от Декември до Май ми се вижда много време така.
Защото за точките ще трябва да имам трудов договор.
Въпросът е, че ще уча едни неща, ще записвам курс, отделно Оги ако ходи няма кой друг да го води и взима,да го гледа ако боледува. Затова няма да търся до края на другото лято работа. От друга страна трудовия договор дава точки.
С таткото постигнахме някакъв консенсус, пообработих го и ще запишем детето. Аз обичам да се презастраховам  Laughing  А и честно казано не ми допада идеята 1 година да съм без собствени средства. Никога не ми е правил забележка, но знаете и вие, че да си нямаш собствени пари не е особено приятно.
Само девойката от hr-ите им да смогне да го напише,че нещо и е трудно. Пратих написан пример от-до, обясних какво трябва да направи и тя пак не знаела точно какво да свърши.
И нашата счетоводителка ми се опъва, защо било нужно да се пише" Брлежката трябва да послужи пред..." това било излишно...Така ми говореше и за документа за доходи с нулеви стойности, ама те си го искат в социалното.
Дано другата седмица понеделни, вторник успея да го запиша. Малко по малко узрявам за идеята и не ми изглежда толкова страшно да ходи, ако аз съм си вкъщи и мога да го гледам, когато не може да ходи. А и ще си има другарче друго декемврийче и ще е много хубаво да са заедно.
Някой чел ли е нещо за учене на бебета на жестомимичен език?
Малко е късно май за нас, но Оги не говори още, не ми показва по никакъв начин нуждите си и ми се иска да го науча да се изразява, докато проговори.
Мисля да започна с 3-4 знака снимволи за "мляко"(кърмене при нас), "храна/гладен съм", "вода/жаден съм" , "пишка ми се". Той никога не ми показва ако има нужда от нещо, минават часове и в един момент явно на прага на истерията от глад или сън започва да реве и да се тръшка. Опитах с режим, за да се присещам и аз, но той не желае в определения час и трябва да му предлагам през половин час, което ми е досадно.

# 124
След навършване на 2 години на детето имаш право на 6-месеца неплатен отпуск, които ти се водят като стаж. Бащата също има право на 5 месеца такъв отпуск, който може дати прехвърли, така и до септември ще стигнете. Прочети в кодекса на труда.

# 125
  • Варна

Спането вечер беше някакъв ужас през последните дни, защото избиваше 11 зъбче. Чакаме и 12 във всеки момент, но дано има поне малко затишие. По колко часа спят бебоците ви през нощта? Митко заспива към 21:00-21:30 и с 300 зора изкарва до 7 сутринта. Буди се поне по 2 пъти като ако се събуди в 5:30 понякога се налага да го приспивам по 1 час, за да дремне още половин. #Crazy

Абсолютно същото е и при нас! Само че винаги е било така, но напоследък разреди събужданията и с тази разлика, че аз докато го приспя сутринта, трябва да ставам за работа (особено предната седмица със шестте работни дни  Tired ) В 21 (+/- 10-15 минути) го слагам в чувала, гася лампата в стаята му и почвам да пея. Пък той ако иска да заспива  Joy Общо-взето понякога му отнема 5 минути, друг път 25... Буди се някой път по 5 пъти, друг път чак в 5 сутринта. Спи само веднъж, след като обядва, може да спи час, може и 3  Grinning

# 126
  • София
Оги не е спал цяла нощ от 3 месечен.Има минимум 2 събуждания.
Заспива понякога сам, но на мен кърменето за заспиване не ми пречи.
Вчера, например, сука 2-3 минути,обърна се и си погледа малко из стаята, накрая заспа. Баща му също го приспива ако го подсетя.

# 127
  • Бургас
Зорито за да заспи  в 21ч трябва да е станала в 7ч, на обед да е спала само час, да е играла навън от 17-19ч и да е каталясала Simple Smile)) Иначе 22-23ч в скута ми пред тв заспива, после я слагам на спалнята при нас. ( кошарата отдавна е неизползваема Sad ) От два месеца съм я отбила, но като се пробуди вечер зверски ми мачка ушите, прави го и за приспиване, и за успокоение... Някой има ли подобен проблем?

# 128
На братовчедка ми сина е същаащта работа. Спи ли му се- търси да хване нечие ухо. Но той винаги си е спял в неговото легло.

# 129
  • Бургас
Ако заспи на дивана докато ми мачка ушите и я оставя в кошарата, чаксимум след час се събужда, реве..... и пак на спалнята я местя Sad няма зяспиване иначе.

# 130
  • София
Някаква играчка/бебешка кърпичка няма ли да стане да заместиш ушите?
Те са си бебета още, а бебетата имат нужда от нещо да ги успокоява и унася. Нервната им система е незряла и разчитат на външен фактор, който да ги успокои.  Върши работа, но не веднага, да се въведе помощно средство при приспиване-приспиваш я пак ти, но въвеждаш книжка с приказка, някаква музика, песничка. Така известно време, докато не видиш, че наистина е приела този начин и може да започнеш да опитваш да приспиваш само с помощното средство.МОже няколко пъти да се опъва, но накрая става.
Има една книга на английски No cry sleep solution, тя дава доста идеи, според навиците на всяко семейство.
Моя приятелка кърми все още, но в един момент въведе приказка. С времето детето свикна и сега всеки друг може да го приспи само с приказка, а понякога и тя успява без кърмене.
Но става бавно.
Оги и снощи сука 2 минути и се обърна да си заспи сам  Laughing Случвало се е и преди, но рядко...сега няколко поредно нощи  newsm78 Но пък нощем си се буди.

# 131
Ирайн, имай предвид, че другата седмица понеделник и вторник са почивни дни. Не е лошо да дадеш малко зор на ЧР, за да имаш време да реагираш ако има  някакъв проблем с документите. Аз съм събрала всичко, след малко ще звъня да градината да си запиша час за среща с директорката по възможност в петък.
И Ангела се буди по 2-3 пъти нощем, цока малко и заспива. Мога да я приспя и без кърмене, но отнема време, а нощно време ако трябва да пея и подрусвам 2-3 пъти х половин час, на другия ден ще съм парцал.

# 132
  • Бургас
Ирайн, благодаря за съветите. Тя дори и с мачкане на ушите да е, взе да заспива доста бързо - на обед  за 2-3 мин е готова, вечер малко повече, но през нощта ако се събуди и не й дам да си хване ухо, се разсърдва много и реве Simple Smile)) Явно трябва да работя по въпроса с местенето в кошарата и там да си гуши някоя играчка като се пробуди.

# 133
  • София
Венче, знам...затова ме тресе нервата. Срокът не е чак толкова кратък, но не е и дълъг. Зависиш от двама работодатели и лекар и те, естетвено се моткат.
HR-ката е написала бележката, донесоха ми я, но книжката трябвало да се попълва.
Моите още не ми звънят, но мисля след малко да ги подсетя. От лекарката ще взимам днес бележките. Та си мисля, че ще хвана срока.

# 134
  • Prague Czech Republic
Привет група. На година и половина Кевин тежи 10 кг. и е висок 82 см Но не можа да го измери с точност. Hug

Общи условия

Активация на акаунт