С малки бебешки крачета, ДЕКЕМВРИЙЧЕ бързо шета

• 62 741
  • 513
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Честит празник на всички малки и пораснали деца! Пожелавам Ви усмивки и незабравими преживявания! Simple Smile

# 136
  • на брега на морето
Честит 1ви юни с малко закъснение и от нас! Hug
Ние днес бяхме на акуш-ка, преглед за годинка и половина. Бобо си е пак в златната среда между кривите, добре расте. 12.1 кг и 83 см. Все така върви по-пухкав от батко си, въпреки че и с него доста вървим всеки ден. Следващият преглед е вече на 2 годинки. Hug

# 137
Здравейте, момичета !

Честита година и половина на всички! Ех, как бързо минава времето, много са ми сладки сега нашите полу бебета - полу деца  Heart Eyes Аз ще дам отчет след сряда, за тогава сме планирали консултацията.

Да ви питам, какво мислите за доброволната ваксината срещу хепатит А? Питах педи, тя я препоръчва, ако реша мога да я поръчам сега и в сряда направо да я сложат.

# 138
Привет и от мен! Със закъснение- честит ден на детето на прекрасните ни дечица  Heart Eyes
Честит и малък рожден ден- ние го отпразнувахме както подобава с торта и подарък  Mr. Green Heart Eyes
За ваксината нищо не мога да кажа, аз едва оживявам от притеснение като слагаме задължителниите. Нашият ЛЛ не препоръчва допълнителни и дори не се замислям да слагаме.

# 139
  • на брега на морето
Честита годинка и половина и от мен на всички бебчета, които са я направили! Hug
И аз слагам само задължителните. Направо си отдъхнах, че приключихме с ваксините засега. Следващата е доста далеч във времето, на 8 г или 13...не помня. И на мен са ми предлагали допълнителни, например за туберкулоза, като беше бебе, но ги отказвам. Peace Hug

# 140
Ние пък изоставаме с две от ваксините, с тези постоянни кашлици не знам и кога ще се случат. Останаха ни реимунизациите, ама да позакрепнат малко, че с яслата просто.. На нас даже не са ни я споменали тази ваксина, но никакъв шанс и нея да я направим..

# 141
  • София
Оги е на консултация на 15-и, но тогава ще сме на море. Ще го заведа след това, защото преди морето ми се струва, че е неподходящо за ваксина.
Утре прави година и полковина  Laughing
Аз се похвалих във фейсбук-Оги от вчера се пуска да ходи. Непрекъснато обикаля из апартамента като зомби, много му е забавно.

# 142
Браво на Оги, честити ходещи крачета Simple Smile Гледах му клипчето, много беше сладък Simple Smile
Аз да попитам (малко ме е срам), още не сме правили прощъпулник на двамата, те бягат вече..има ли нещо по-специално около приготовленията, да им омеся една питка..Кой ден е подходящ, какво слагахте..

# 143
  • на брега на морето
Честити ходещи крачета на Оги!  HugДа го водят все в правилната посока! Hug bouquet
За прощъпулника. Аз правих питка със сирене и я търкулнахме върху бял чаршаф към масичката, сгънат на 2, да тръгне бебето след нея. На ниска масичка(за телевизор), върху бяла покривка, бяха наредени предметите. Не много-около 10-тина. Гледах из интернет предложения за предмети и значения- например имах портфейл за банкер, ел.термометър за лекар, нивел за строител, триъгълник за инженер, вестник за журналист, книга за писател, четка за рисуване за художник/изкуство, шнорхел за спортист, черпак за готвач, крушка за електричар, мишка за компютри и капит.шапка- за работа в морето Simple Smile. Това бяха май всичките предмети, може и да пропускам някой. От питката като хапнахме, раздадох по някое друго парче и на 2-3 комшии. Правих го в събота или неделя, не помня, но зная, че беше уикенда. Hug

# 144
  • Prague Czech Republic
Честити крачета на Оги  Hug  Кевин е с разтройство от петък вечерта. На диета е само банани, моркови и ориз, сухари , може да яде. Бяхме на преглед денс доки ни исписа прахчета за разтройството. и много се надявам да му помагнат  Praynig  Постоянно е гладен милия не може да яде от това гадно разтройство.

# 145
  • София
Да му мине бързо на Кевин.Някакъв вирус ли е хванал?
А трябва ли да се канят гости на прощъпулника?
На Оги му е рано, ама съм в размисли  Laughing
Ние още нямаме много мебели в новия дом, не знам къде да ги сложа тези хора...нещо не ми се готви за 7-8 възрастни  Laughing Защото все трябва да сервирам нещо, а баща ми и мъжа на сестра ми не мога да ги залъжа със сладки  Joy Ще трябва да има салата, нещо за пиене, мръвка.
От друга страна, ще е някак скучно да сме само тримата с баща му  Rolling Eyes То по-добре а не се озорвам да меся питка въобще.
Аз не мога да меся, освен от сега да се упражнявам  Joy
След седмица сме на море, ММ е командировка в чужбина сега и като се върне ще го изненадаме с ходенето на Оги.
Прибира се в Събота вечерта и в Неделя сутрин заминаваме на море  Crazy Ще трябва да подготвям багажи.
Какъв пробиотик да взема на Оги? Ние почти не пътуваме, само в София си седим и ме е страх , че ще лепне нещо. Ще взема нещо за сваляне на температура,за ухапвания...и какво друго ще е добре?

# 146
Значи моят принцип за багажа е - всичко от гардероба и всичко от аптечката в куфарите. Да живеят големите багажници на колите ахаххаха.
П.П. Ако имаш отипакс вземи за всеки случай и нещо за повръщане или разстройство. За пробиотик може и биогая и линекс бейби.

# 147
И тук-честити ходещи крачета на Оги  Heart Eyes
Нещо за разстройство и повръщане бих взела аз, Филип го лекуваме с хомеопатия и не мога да дам съвет какво, само за Вомитусхил се сещам.
Аз от сега се замислих какво ще яде Пипо по моретата. Ние ходим на къмпинг, но не си готвим, а ядем на заведения или караме на суха храна, но за него не си представям да вземам от заведение  Rolling Eyes Или да си купим малък хладилник и него да помъкнем с туристическия котлон, за да му готвя  Rolling Eyes Скоро ще сменим комбито с камион, предчувствам го  Mr. Green
Вие как изхранвате дребните като пътувате за по-дълго?
Моя не е много по яденето, реално и вкъщи яде основно хляб и краставици, но все пак... Thinking
Ако му затворя сготвена храна в бурканчета дали ще издържи? Или от гадните готови пюрета да взема  newsm78

# 148
  • София
Ние ще сме в някакъв затворен комплекс с ОИ, но имам чувството, че само ММ е доволен от храната  hahaha Той е ходил 3 пъти и всеки път е във възторг, но никъде другаде не срещнах положителен коментар.
Та се чудя...защото той е фен на сухата мръвка, може да си я яде така, не му трябва нищо друго и има ли 3 вида мръвки е щастлив.
Според него ще има храна за Оги, ама кой знае  newsm78
Ще трябва да носите хладилна чанта според мен, дори да стерилизираш бурканите. И после да ги грееш  Tired
И Оги е основно на хляб и краставици, ама напоследък хапва и все се опитвам да не яде само това.
Оги не се е разболявал кой знае колко сериозно до сега, само хрема и Т покрай зъбите. Нашата педиатърка не разбира от хомеопатия, аз също и въобще не знам какво да взимам.
Имам Туя и Арсеникум албум вкъщи, така си стоят.
Биогаята съм я давала, като беше малко бебе, но доколкото знам е слаба и ако има проблем като вирус, не помага особено  Rolling Eyes
Освен някакъв по-силен,подходящ за деца, пробиотик, за Т, физиологичен разствор, Вомитусхил за повръщане...чудя се дали да взема Хидрасек, макар че той суче и вода си пие  newsm78
Сигурно ще има аптека, но не съм напълно сигурна.
Проблемът е, че ще пътуваме с приятел и неговата кола.Нашата е неизправна и е рисково да тръгнем с нея. Трябва да сведа багажа да минимум, а там няма да сме чак толкова мобилни.Естествено, ако се наложи ще ни закарат или ММ ще вземе кола.

# 149
  • на брега на морето
Аз нямам скрупули да ядат на заведение след навършена годинка. Peace Разбира се не всеки ден(тук съм виждала и почти всеки ден едни и същи малки деца във фастфуд заведение Crazy). Но за 2 седмици в годината нищо няма да им стане. Подразбира се сносно заведение край морето и неща от типа- кебапчета(баткото само на кебапчета можеше да кара в Бг, беше на 2г тогава). И дори пърж.картофи давам по малко Peace, дребна риба от типа барбуна, сафрид(цацата ако не е много мазна), салата(Бобо яде). Закуска може от типа милинка. Баткото също много харесваше пилешки дюнер, по цял изяждаше. Баткото като беше на 2г в Бг не ми се е подрисквал.  Peace Още го кърмех тогава. Simple Smile Също баткото хапваше основно плодове, домати, хляб, филийка намазана с крема или масло, кис. и прясно мляко, сирене, кашкавал и от сорта. Палачинки с мед при баба Simple Smile, каша. Като цяло не ядеше много, щото все му беше много топло Simple Smile, но не може да се каже и че бе заслабнал по време на престоя ни в Бг.  Той за 1ви път ми се подриска вече може би 2-3 мес след като бях спряла да го кърмя, докато го кърмех не се сещам да се е подрисквал. Дано и Бобо не прихване нещо. Дано по-бързо се оправи Кевин! Hug

Общи условия

Активация на акаунт