С малки бебешки крачета, ДЕКЕМВРИЙЧЕ бързо шета

• 62 756
  • 513
  •   1
Отговори
# 180
Поздравления!!!

# 181
  • на брега на морето
Честито и от мен и успех на следващия изпит! Hug bouquet
Оф, чудя се кога да подстрига Бобо. Той има малко косичка, ама е такава пухена, русичка, на къдрички Heart Eyes...Баткото го подстригах за 1ви път като беше на 1г и 11м, щото беше лято и той имаше дълга косичка вече. Чудя се дали да не подстрига Бобо сега, август месец. newsm78

# 182
  • Варна
Честито и от мен!
Да ви кажа това с подстригването е цяло преживяване при нас. Аз го подстригвам вече за трети път,
но е твърде неприятен момент и за двамата. Много плаче и нищо не помага, дори позволявам
мобилен телефон и пак не се успокоява, дано да е временно Praynig Като види фризьорката и се започват едни викания, крясъци....
Дано при вас не е така!  bouquet

# 183
Благодаря.  Simple Smile

# 184
  • Prague Czech Republic
Честито и от мен. Hug

# 185
  • София
Честито и от мен  bouquet Много успехи от тук нататък  Hug
Regina, ние подстригахме Огнян при фризьор. Има едни салони Пъзел, но са в София.
Преди това се опитвах с ножица да го офъкам и все беше като гъба.
В салона го сложиха на висок стол като мотор и му сложиха кутия с дребни играчки в коленете.Докато разгледа количките и стикитата и жената го беше обрала с машинката.След това го оформи с ножица, аз му се смее в огледалото, той примрънкваше, но стоеше.
Но Оги е особена бира  Laughing Дадеш ли му нещо интересно(според неговите си критерии) забравя за всичко друго.
ММ чак коментира, че имал маниакален интерес към някои неща  hahahaКоето си е истина. Обожава колела(за каране), като види и започва да ги ръчка, върти им педалите, пипа веригите, спиците. Врати също...не понася отворени врати, вижда ги отдалеч и ходи да ги затваря.
Много обича да разглежда различни механизми, въртящи се неща, вратички, панти. Много е интересен, докато го прави  Laughing
Вчера Оги май ми каза "папа", като ми подаваше бисквита  newsm78Ама не съм много сигурна  Laughing

# 186
Диди, Честито  bouquet bouquet bouquet Ще чакаме да се похвалиш и за следващия изпит, сигурна съм, че ще го пребориш с лекота  Hug

Подстригвали сме я само веднъж, при фризьорка. Мина гладко, тя седеше на стола и се гледаше в огледалото през цялото време. Доста добре се отрази на косата, стана много по-хубава, т.е. като на човек Mr. Green

# 187
Диди и от мен честито!
Андрейката има солиден стаж при фризьор от една година - регулярно на два месеца:). Много му харесвам къдрите, ама потенето е ужасно. Ако зависи от мен и двамата с брат му щяха да ходят 0-номер подстригани цяло лято, но баща им не ми разрешава.
Иначе дебелак на една година и половина тежи 12кг и е 85 см. Още се кърмим, макар ако съм честна на  мен взе да ми омръзва. Ако не се будеше още нощем, щях вече да съм го отбила. Недоспиването и работата май ми идват в повече. А той е гушльо и нахалник - не мога да се събуя и да си измия ръцете и вече е настанен в поза за сучене  Joy

# 188
  • на брега на морето
Повечето декемврийчета май са големи пухчовци, нека! Hug
Мен пък ми харесва още да е с бебешката косичка Blush, щото зная, че като го подстрига веднъж и после ще почне да му расте "нормалната" коса. Тук не е много топло Mr. Green, така че потенето не е особено. Но август-септ ще го подстрига, че не ми се ще 1то му подстригване да е на зима. Иначе с баткото не сме имали проблеми с подстригването никога. Кротува. Мм го минава с машинката, много хубаво му се получава, 2-3 номер.
И аз кърмя още, радвам се, че още има доста кърмещи мами в темичката. Hug bouquet
И Бобо много харесва колелета. Триколката много не я отразява, все налита "да кара" на батко си норм. колело( с помощни колела). Също разглежда нашите колелета в реда описан от Ирайн, както и редовно ползва велоергометъра ми като тренажор. LaughingКатери се по него, по педалите му, и батко му правеше така. Сега и двамата се катерят -батко му натиска единият педал, Бобо стъпил на другия и се подпира, и двамата се кефят. Laughing
Много харесва книжки с люкове-дето се отварят вратички и под тях има нещо или дето се издърпват разни неща. Такива книжки може да разглежда дълго и задълбочено, ама и поскъсва нещо по някое време. Laughing Вече започна да се опитва да сглобява сам и по-простите пъзели(например имаме един дето се напъхват дърв. букви в изрязани отвори върху дърв.дъска, има голям успех с него), както и реди лего дупло.
Другата му любима тема са животни. Най-напред нашият котарак, с който след период на гонения, вече са големи приятели. Laughing Също така харесва кучета, патета, птички, пчелички, рибки и т.н.Hug

# 189
Още веднъж да благодаря на всички ви за поздравленията и пожеланията.  Hug

Аз веднъж водих Митко да го подстригват, но падна голям рев. Дори не искаше да влезе в салона. Сега ме е страх да го заведа пак, а косата му е пораснала и се поти много. Иска ми се направо с машинката, но фонтанелата още не му е затворена и ме е страх. Евентуално ще го заведа и отзад и отстрани ще го мине с машинката, а отгоре с ножицата.

А да не кажа голяма дума, но май като започна да говори този път няма намерение да спира. И дано продължи да говори, а не спре отново за месеци напред. Днес хвана един висящ кабел за интернета разлюля го и започна да повтаря: “ка-ка-ка люш“. И най-сетне разбрах какво “какосва“ от няколко дни вкъщи. След това излязохме и като видя едни по-възрастни жени каза на два пъти баба. Досега май никога не е казвал толкова много неща за един ден. Дано продължи да говори. Praynig

Освен това вече сам се качва на пързалките, а аз само го придържам докато сяда и се пуска по пързалката. Вече може и  да играе с пясък. Пълни кофичка, загребва пясък, изсипва го на правилното място.

# 190
  • София
На Огнян му сложиха днес последния прием на Синфлорикс.Не плака много, но беше раздразнителен до вечерното заспиване и чат пат проплаква.Но може и от жегите да е, той от 10 дни все реве.
10 и 400 тежи, 81см.
Днес беше ужасна жега, излязохме преди обяд със сестра ми и нейните зверове  Laughing Племенникът ми понатупа Оги, по едно време се хапаха и ритаха. Вечерта след 7 също излязохме, Оги пак го ступаха .Едно детенце с проблеми, в един момент се изнерви и започна подред всички на площадката.
Та все го ступват горкия, надявам се скоро да започне да се защитава.
Иначе от отдавна сам се пуска по пързалката, но аз го слагах отгоре.Напоследък успява сам да се качи, но ако са по-бебешки.

# 191
Филип също се качва сам на пързалките, вече и по тези с разните лабиринти и тунели ходи сам, само стоя отдолу да го пазя да не полети надолу с главата от някой отвор  Laughing Пищи и не дава да го държа и по стълби, и на чуждите колела, които секвестира по парковете, иска сам да стои и изпада в истерия ако опитам да му помогна. Онзи ден, докато го видя, се изкатери по стръмното на пързалката почти догоре  ooooh!- гледа батковците и той като тях. Много обича деца, навалици и шум, чуе ли някое дете да крещи, веднага започва да го имитира. И смешки прави най-различни, умира от кеф като се смея, истински малък клоун  Heart Eyes
Отскоро и на детските се смее- нали лягаме и ставаме с Бейби тв  Stop, смее се основно на Хипо и Софи, а види ли ЕмДжей започва да повтаря "Ганма, ганма" (grandma  ooooh!). Днес в парка едно хлапе, малко по-голямо, редеше такива думи на английски, че попитах майката дали живеят в чужбина. Не, от Бейби тв било  ooooh! Перфектно произношение имаше, а на български не му се разбираше нито една дума. Та смятам наистина да сложа вето на гадните бебета или поне да ги гледаме без звук  ooooh!

Последна редакция: вт, 21 юни 2016, 23:49 от Елиас

# 192
Здравейте, момичета! От сто години не съм се включвала, даже мислех, че вече има нова тема сигурно Simple Smile
Хм, дали има някое друго едро като моето дете - на последната консултация преди около месец тежеше 14 кг и беше 86.5 см  Blush А да кажеш, че яде много - не яде, бе! Кърмя го още, но само вечер и през нощта (мисля, че нощното пробуждане и кърмене никога няма да спрат  newsm78), но понякога съм му давала шише с кисело мляко вместо кърма. Умувах да го спирам, ама не ми се получава, а и явно имам немалко кърма, защото два дни не го бях кърмила (спа при майка ми и на всичкото отгоре при нея е спал непробудно  Rolling Eyes) и гърдите ми щяха да се "пръснат". Та както си споделихме с една позната - ще кърмим до първи клас поне сигурно  Laughing Laughing Laughing Laughing

Прощъпулник правихме навръх Великден, но противно на очакванията, че след него ще започне да ходи лесно и стабилно - тц. Едва наскоро започна да си тичка сам, но все още не винаги е много стабилен, а вчера получи и стабилна "тротоарна екзема" - падна и челото му е доста охлузено  Sad

Все още сме с памперс, макар че често вече го оставям по гащички или по голо дупе направо  и вече няколко пъти си пишка където му дойде на акъла (имаме двор), което леко ме притеснява. Но понякога хем му се ходи до тоалетна, хем не ще да седне на гърнето или на тоалетната (от около месец имаме детска приставка и няколко пъти ака в тоалетната, пишка и прав като мъжете Simple Smile ).

Не съм сигурна дали ако отидем някъде на почивка ще го вземем и него, че нещо ми е притеснително дали би преживял дълго пътуване. Аз не съм фен на морето, но да питам аз - като ходите на море (ако още са ви с памперси децата) как процедирате на плажа относно физиологичните нужди?

Божидар още не говори. Разбира всичко, но основно вика "ада" (което е и вода, и шишето с мляко), баба, тата, деди. Думата "мама" е мираж. Дори ме пренебрегва доста напоследък, като съм му особено важна и нужна основно вечер при заспиване (защо ли  Laughing Laughing Laughing ).

# 193
  • София
Mimasa, все ще се отбие  Laughing Няма как вечно да суче. А няма никаква гаранция, че ако се отбие сега, ще започне да спи цяла нощ.При някои се случва, но други си се будят.И много деца на АМ се будят.
Мен алтернативата да го друсам посред нощ и да се чудя какво да го правя ме плаши, по-лесно ми е с кърмене.
Между кисело мляко и кърма, второто е за предпочитане. Това си е неговото, естествено мляко. Киселото и да е домашно заквасено е доста мазно и е тежко, ако ще се дава вечер.А в него няма и антитела, някои специфични мазнини.
Оги е доста стабилен, макар че ходи от 2-3 седмици. Може би, защото дълго време си лазеше и обикаляше по мебелите. Мисля скоро да направим прощъпулник, но нещо хич не обичам да организирам такива неща.Трябва да поканя двете семейства, нямаме още много мебели и къде ще седят-не знам  Laughing
На плажа не е акал, той не ака ако е гол и не съм го сложила на гърне.Изпишка се два пъти на пясъка, без да го видя. Днес нещо се е запекъл и се изака 2 пъти в памперса, иначе навсякъде сме с гърнето.
Имам приятелка, която си вози гърнето в кошницата на количките и където се случи-там го вади  Joy Детето е и момченце, но гърнето е ярко розово.
Не съм имала никакви проблеми с изхождането на плажа. Беше гол или само с плажни шорти. Единствено, като беше гол се изпишка.

# 194
  • на брега на морето
Здравейте! Simple Smile
И за мен пишкането/акането не е било проблем на плажа, не се и притеснявам как ще е тази година. Simple Smile Но моите са били без всякакъв памперс на плажа(голи или по бански). Вкл. и Бобо мин. година когато беше на 8 месеца. На почивката свалих памперса, защото видях, че се стискаше през цялото пътуване със самолет на път за почивката и пишаше/акаше само като го издържам в тоал. Като ще правеше аки го водех в края на плажа или храстите отстрани. Но и 2те ми деца рядко са акали навън, особено след годинката. Иначе го издържах/изпишквах на плажа. Хората не са ме гледали лошо(не бяхме в Бг). С баткото като беше на 1г и 1м също бяхме на море и беше без памп, и нямаше проблеми. Hug

Общи условия

Активация на акаунт