С малки бебешки крачета, ДЕКЕМВРИЙЧЕ бързо шета

• 62 748
  • 513
  •   1
Отговори
# 165
Като ви чета ми става още по-гузно.  Cry Мислех, че ще ми определят дата за изпита чак през октомври и евентуално да бъда зачислена като докторант през декември, но за съжаление не аз определям нещата. Но все пак ако ме приемат от септември графикът ми за работа ще бъде по-лек и ако ще го пускам на ясла вероятно ще бъде наистина за по половин ден. В дългосрочен план е по-добре отколкото от януари 2017 съм по 10-12часа на работа с един почивен ден, както беше на предното ми работно място.

# 166
  • на брега на морето
Ирайн, весело изкарване на морето! Hug
Диди, няма какво да ти е гузно. Hug Половин ден почти няма да го усети. Не е като да е в ДГ от 8 до 16, примерно. То няма и чак толкова разлика дали ще тръгне на 1г и 9 м или на 2г. И аз можех да го запиша още от есента, ама като зная как стои тук въпросът с бебетата без памперси. ooooh! Дано да случите на уч-ки. Peace Ако уч-ките са готини детето се адаптира бързо. Ако са кофти, и на 3 год да го пуснеш, все няма да иска да ходи на ДГ... Hug
Елиас, добре си го измислила. Hug

# 167
Диди и Митко, за кое ти е гузно? За яслата ли? Аз също съм в колебание дали не е по-добре да ходи на ясла...моят е много общителен и търси непрекъснато деца, вечно ходи да се бута до големите и напълно ме забравя в детските кътове. Не знам дали да не го пусна. Той е приет в желаната ясла, трябва да помислим и да решим. Много колеблива съм станала, с каката нямах такива дилеми  Laughing
И аз имам мечта за докторантура  Embarassed
Съгласна съм с Мелина- учителките са най-важни!
А при вас позволяват детето да стои до обяд, така ли? Не съм питала при нас дали има такава опция, би ме устроила перфектно  Thinking

# 168
  • София
Всеки прави най-доброто по възможностите си. Няма какво да ти е гузно  Peace Детето ще свикне, ти също...ше се наредят нещата.
Мен тая пуста точка за градина ме тормози, ако не беше тя, нямаше въобще да помислям да го пусна на ясла.
А така да съм изкушена от кооператива   Crazy
ММ ми пуска някакви идеи да гледам друго бебе заедно с Оги-в нас или в чуждия дом. Ама ми се струва много натоваряащо, а и не съм сигурна, че много хора биха се навили "бавачката" да си влачи и нейното дете.
Иначе, взех му Линекс бебе, само не знам как ще го пие  newsm78Той не понася напитки с вкус.Все ще го прелъжа някак.
Ели,в нашите градини май не позволяват постоянно детето да се взима на обяд.Няколко дни в началото-да, но повле надали.Другите деца сигурно ще се разстройват.
Ама те с големи претенции...не може на обяд,ама и ако може да си го вземеш в 4, че да не седят до 6. Колко родители могат да си взимат децата в 4...даже и в 6. Около мен масово хората си работят до 6-7-8ч.

# 169
... а и не съм сигурна, че много хора биха се навили "бавачката" да си влачи и нейното дете.
.
Ели,в нашите градини май не позволяват постоянно детето да се взима на обяд.Няколко дни в началото-да, но повле надали.Другите деца сигурно ще се разстройват.
Ама те с големи претенции...не може на обяд,ама и ако може да си го вземеш в 4, че да не седят до 6. Колко родители могат да си взимат децата в 4...даже и в 6. Около мен масово хората си работят до 6-7-8ч.

Аз бих била щастлива от такава схема- хем другарче, хем индивидулна грижа  Simple Smile, но сигурно други не биха били...
И аз мисля, че не са съгласни за посещения до обяд. Гъвкавостта в образователната ни система е сведена до нула- като започнеш от яслите и свършиш в университета  Confused

# 170
  • Варна
Привет и от нас! Simple Smile Пораздвижил се е форумът, супер  Sunglasses

Ще се върна на една по-предна коментирана тема, че съм изпуснала момента да се включа. Относно говоренето, Ани не казва нито една смислена думичка. Дори и мама не казва... Е казва го де, но е по-скоро по случайност, не влага смисъл. Но като цяло не съм се притеснила. На тази възраст е нормално да казват няколко думички и според мен дечицата, които доста бърборят на 1 год. и половина, са по-скоро изключение. Като например Ангела на Ven4e333 или Вили на Цвети. Специално Вили съм го виждала и на живо как сладко бърбори и направо ми скри шапката, на фона на това, че Ани нищо не казва. Мъжът ми например е проговорил доста късно и то направо с цяло изречение. Така че когато тя е готова - тогава Simple Smile

За храненето на почивка - преди около 2 седмици си бяхме наели къща за гости в едно селце близо до Царево и имах опция да й готвя, но тя отказваше повечето неща и караше основно на салата (домати и краставици), таратор, хляб и плодове. Stuck Out Tongue По изключение 2 пъти й взимах тестени закуски от закусвалня, но задължително без месо, че хич не съм фен на кренвиршки, саламки и т.н. Иначе тук във Варна от заведение съм й давала само домати/краставици и един път й бях поръчала пърленка (обикновена с масло и подправки), защото си отказа нейната манджа, която й бях взела.

На ясла засега мисля да я пускам края на септември, зависи кога ще излезе класирането. Тогава ще е на 1 г. и 10 м. Е.. ще тръгне, ако я приемат, но съм оптимист като гледам сега деца с колко точки и какъв входящ номер влизат. Simple Smile Тя като цяло си е привързана към мен, защото освен мен и мъжът ми, не сме я оставяли за повече от час на някоя баба и то това беше преди 1 год., когато учех за държавния. Но иначе силно се надявам да й хареса в яслата, защото като сме навън или в детски кът хич и не се сеща за мен. Лепка е само като сме си вкъщи или ако е нещо крива Simple Smile

# 171
И ние ще ходим на море с близнаците, незнам как ще е,надявам се и ние да си починем, на пълен пансион ще сме,ще има даваме от нашата храна те ядат всичко вече ,

# 172
Диди, и момичетата са го написали, ще свикнете и няма да ти е гузно, то и няма защо. Повечето декемврийчета ще тръгнат на ясла през септември, а Митко щом ще е на половин ден, то е колкото и да поиграе в детски кът Simple Smile  Пък и Митко си е мъж, бързо ще свикне и ще му хареса, ще видиш. И на мен ми беше гузно и супер притеснено като се върнах на работа януари, но като видях колко добре се справя без мен, бързо ми мина Laughing
Ирайн, мисля, че идеята на мъжа ти е супер, само остава ти да имаш сили Simple Smile

За говоренето са ми казвали, че някои като моето се пробват от рано, а други започват да говорят изведнъж и то правилно. Мисля, че не е далече момента, когато на всички ще ни се иска да млъкнат поне за малко Laughing

Деси, ти си птица, не, ти си самолет, не, ти си - СуперМАМ! Аз ако имах близнаци, сигурно щях да кърша ръце и да рева по цял ден от безпомощност, леле пък на море да ги заведа ooooh!
За храненето най-вече ме притеснява, че тя много се назлъндисва и ако нещо не й харесва, колкото и да е гладна, няма как да я накарам да го изяде. Отделно, че нещо може днес да го яде, а утре не, ако седнем на заведение, не знам какво да й поръчам ooooh!

# 173
Благодаря за подкрепата. Дано да си взема изпита, а яслата след това ще я мисля. За прибирането на обед- каза ми го като опция жена, която работи в ясла и се надявам наистина да може. Мисля и при нея да го пусна(нищо, че е в циганската махала), защото така тя ще настоява да му обръщат повече внимание, а ще отскача да го наглежда от време на време.

# 174
Филип говори доста, има някакъв речников запас и го използва за описание на всичко Simple Smile Примерно не казва мокро, а по асоциация с водата, която мокри и на която казва "ам", съобщава, че дрехата му е мокра- "мама, ам". Същото, обаче значи и че иска да суче, та зависи от контекста, така да се каже  Joy
С баща му всичко му разбираме, за околните "ганга ам" нищо не значи, но то всъщност изразява желанието му да хвърля камъчета в някаква съзряна вода, обикновено локва  Mr. Green
Днес бяхме на плаж, топнахме крачета в морето...няма такъв кеф, казвам ви. Пищя, скача, киска се. Две каки влизаха на дълбокото и той след тях беше готов да се бухне, не знам как ще го опазим това лято. Тръгнахме с рев.

# 175
  • на брега на морето
Бобо говори доста. Думите му са почти същите като оригиналните. Казва си мокро, сухо, какво иска да прави-"пъзаля, скача, къщичка" "яде" или "ам ам", "водичка" "ака, пиша", обува, събува, сглобява, разглобява, рисува, ходим(ако иска да се махаме от някъде и му е доскучало) и т.н....Казва даже таралеж. Видяхме с него жив таралеж наскоро. После разказваше на мм и батко си. "Училището таралеж т'ъба"(близо до една тръба беше и до площадката на едно осн. училище, където ходим често да играем)Вече говори и с изречения от по 2-3 думи, например "тати доди"(тати си дойде) или цици хубави Laughing, мечо хубав, Бобо реди, мама пълни лейка, патето горе(като гледахме патета искаше патето да се качи от водата при него)... Всичко му разбираме. Има и някоя друга измислена дума, която ние знаем- например "шикао" са слушалки. Simple Smile Hug

# 176
  • София
Нормално е за тази възраст да наричат с една дума няколко неща, свързани по някакъв признак-вода е тази в чашата, във ваната, морето, локвата, дъжда.
Ние днес пристигнахме на морето.Добре е, опитахме и храната и нямаме оплаквания.Няма риба ключена в ОИ, но има ресторант, в който може да се поръча.
Ходихме на плажа и го топнахме в морето-много се смя и се радва, пясъка по-скоро не му хареса.

# 177
Ирайн,3 хубаво да си изкарате на морето  Hug
По повод водата и "ам",3 много ми е смешен Пипо като му кажа "Кажи вода" и веднага изстрелва "ам"  Mr. Green
Обаче кола казва безпогрешно  Naughty Голяма страст изпитва към коли и мотори, види ли мотор така се развълнува, че 10 минути повтаря "абуууууууу, абуууууууууу". А кола може да "кара" цял ден- всичко натиска, пъха ключа в стартера, много е добър  Laughing

# 178
Момичета, взех си изпита и преподавателите са доволни от мен. Party Вече съм на една крачка от това да бъда зачислена като редовен докторант към БАН. Остана ми само изпита по език другата седмица, но най-трудното мина.

# 179
  • Варна
Чстито за изпита и успех на следващия!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт