С малки бебешки крачета, ДЕКЕМВРИЙЧЕ бързо шета

• 62 781
  • 513
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз често имам отит и знам колко е ужасно. Милия Митко  Hug
Племенникът ми боледуваше много често, постоянно на антибиотици. Възпаляваха му с еучите много често и в крайна сметка от много време не ходи на градина. Не беше ходил от пролетта 2015-а...Пуснаха го този април и на 4-ия ден беше пак болен със спукано тъпчанче.От тогава не е ходил и чакат да заздравее напълно, за да го оперират.Пластика някаква ще му правят на тъпанчетата.
Сестра ми просто нямаше как да го гледа напълно вкъщи и въпреки боледуванията продължаваше да го пуска. А  явно някои деца са си по-болнави и предразположени към такива по-тежки възпаления.
При нас ни е фамилно-аз, майка ми, племенникът ми, вуйчо ми и дядо ми сме все с проблеми с учите, дядо ми вече е почти глух. Та оправия няма. Надявам се Огнян да няма такива проблеми, досега не съм забелязвала да го болят ушите.
Иначе от тази нощ и двамата сме болни-мен ме болят учите, и двамата имаме хрема.
Накупих Марсианци Имунофорте и докато се излекуваме ще давам по-интензивно, а после като наближи яслата.
Пият ли чайове вашите? Огнян никога не е искал, той пие само вода и айрян.Не знам как да го накарам да пие  newsm78 А не мога да подсладя със захар или мед, заради зъбите.

# 286
Митко много рядко пие чай. За късмет поне прясно изцедени сокове и домашни нектари пие.

Антибиотици не беше пил от февруари тази година, когато и му беше за първи път. Този път му понесоха добре и нямаше разстройство. След като почистиха ушичките от гнойта веднага спадна температурата и ни изписаха от болницата след два дена. Сега продължаваме с капките до събота, но вече нищо му няма.

Аз давам сироп Имунохелт, но се чудя дали при първи признаци на настинка или вирус да не давам и Осцилококцинум. Вие давали ли сте?

# 287
  • София
Аз сега давам, но нямам особено доверие на хомеопатията. Просто реших да го пробвам.

# 288
това ли е групата в ФБ - https://www.facebook.com/bg.mama1?fref=ts или има друго име, напишете ми я

# 289
Полинда, групата във ФБ е тайна и затворена, т.е. трябва да те добави някой от администраторите, сама не можеш да я откриеш. Пиши ЛС с името си на adi4ka-maslinka или Tsvetivn

Привет от нас  bouquet
Не съм писала от сто години, сега ще се върна да ви прочета. Иначе, още го кърмя юнака, но вече наистина е само за приспиване, в другото време изобщо не се сеща. Опитах се да му създам привързаност към една играчка, ако евентуално някой друг го приспива (за 22 месеца не се е случило нито веднъж, но все пак  Laughing) да ме замести. Резултатът е, че види ли играчката веднага ляга и заповядва "Ам"  Laughing

Последна редакция: нд, 09 окт 2016, 13:16 от Елиас

# 290
Аххх, сладур.
И ние се кърмим. Лошото е, че е пристрастено кърмаче. Като ме няма не търси, заспива си без проблем при други. Обаче само да се прибера и става страшно. Ако имам неблагоразумието да легна на дивана и веднага се настанява. И вече ми става досадно в такива моменти. Ако е само за приспиване и през нощта нямам проблем да го кърмя още дълго, ама през деня вече не ме кефи. Ходя на работа, а и друго дете имам все пак.
Айде оплаках се:)

# 291
  • на брега на морето
И Бобо напоследък се кърми като новородено.  Simple Smile Карах 1 месец практика(към 1 курс от преди година), от 8 до 4 ме нямаше, баща ми го гледа през това време, сега си замина. И като приключих с практиката се прибрах пак вкъщи при него, и се почна едно кърмене...Даже като сме навън и като почне да вика- цоциии....и докато не дам продължава да повтаря- "малко цоци, цоци пак, малко, цоции..."Добре, че хората не разбират какво казва. Ако сме на по-спокойно място му давам, ако не-почвам да го отвличам с нещо и да му казвам после. Ама някой път чак почва да реве и да се тръшка, ако не му дам и накрая се склонявам.
Чай не харесва, като му предложих веднъж -го опита, побутна чашата към мен и каза -мама пие(мама да си го пие Laughing). Баткото пък харесва, особено мента. Hug

# 292
Мелина,  не ли малък за мента? Тя нямаше ли възбуждащо действие?

# 293
  • София
И Оги зачести кърменията.Но май зъби му излизат, а и е болен.
Аз рядко го кърмя денем, 1-2 пъти. За заспиването, като той често денем и сам заспива и вечер.Нощем компенсира  Laughing По някой път ми досажда, но не ми пречи все още.Даже ме облекчава вечер, за 5 минути е заспал и мога даси върша нещо мое или с ММ да си говорим, да гледаме нещо.

# 294
  • на брега на морето
Сиску, не съм чувала да има някакво такова действие ментата или да не е препоръчителна. Зная, че не е хубаво черен чай да пият децата, щото в него има танин и той е с много по-събуждащ ефект даже и от кафето. Hug

# 295
  • София
Ментата вероятно не е добре, заради силния аромат и етеричното масло  newsm78
Аз , например, имам проблем с много силните аромати. С ментови дъвки, истинска мента(листенца), портокал, шоколад. Като лапна, сякаш аромата ми "свива" гърлото и не мога да дишам.

# 296
  • Варна

Само моето дете ли не може да яде самостоятелно с лъжица? Рови и плеска, вдига лъжицата и я осмуква от обратната страна. Показвам постоянно, оправям захвата, но не и не - държи с три пръста в горния край, накрая се изнервя от моята намеса и хвърля лъжицата на земята. Изобщо не я виждам кога ще гребне и ще сложи в устата. Посъветвайте ме какво да правя Hug

Joy Съъъщата работа! Аз не виждам прогрес, а е вече трети месец на ясла. Не знам там кой как го храни, колко изяда... Сега не го мъча нито с хранене, нито с гърне, защото от седмица някъде е крив (явно влезе в бебешкия пубертет  Tired ), тъкмо изби последния кучешки, а за капак от снощи е с Т. Добре, че не се е разболявам още сериозно, откакто е на ясла, пу пу дано все така леко изкарва само със сополи и Т  Praynig

От яслата не виждам прогрес с яденето или сядането на гърне, но поне песнички и стихчета учат Simple Smile От няколко дни повтаря нещо и чак днес разбрахме кое е стихчето  Grinning Много се радвам за тези му постижения, пък рано или късно ще се научи и да яде сам, и ще махнем памперса...

polinda12, добре дошли в темичката ни Hug

# 297
Привет на всички!
Моят юнак също тръгна на ясла.Малко бавно свиква, все още е само до обяд, тъй като е обявил гладна стачка Simple Smile . Говорих с учителките и им дадох картбланш да го оставят да спи гладен, да не го насилват, ако нещо такова им дойде като идея. Та утре или вдругиден ще остава да спи уж.Иначе всичко на всичко 2 дена е ходил чисто здрав, през останалото време е със сополи-ясленски, така им викат тука Simple Smile .
Та тази гладна стачка явно е част и от нашия бебешки пубертет. Започна да казва на всичко "не" и "няма" , дори и да е за най-малкото нещо, сърди се за абсолютно всичко, което му се откаже.Изобщо взема да става голямо зверче Simple Smile . Изпада в неконтролируеми състояния-първо иска нещо,разбира се като му се даде, започва да се ядосва и тръшка защо му е дадено. Иска сам да се оправя с всичко, но когато не се справи се ядосва и плаче, защо не сме му помогнали Simple Smile. Та така, не е лесно, но е период, надявам се отминава и да идва другия, дано не е по-непоносим Simple Smile .

# 298
  • на брега на морето
Гаргамелче, още малко ще е така.  Hug Към 2.5-3 г почват да се кротват. Е, пак имат периоди, ама са по-кратки и по-леки сякаш. newsm78 Някои чак към 4 г се кротват, ама има и по-рано. Не зная, сигурно щото ми е второ дете, ама хич не може да ме впечатли като се тръшне. То не, че и на баткото му се впечатлявах особено...Не зная, толкова скоро беше- пък хич не си спомням особено да се е тръшкал.  newsm78 Дано по-бързо свикне в яслата. Според мен е съвсем нормално в началото да не яде много. И ти ако почнеш някъде нова работа, в началото надали ще имаш зверски апетит, и на душичките им трябва време да свикнат с новото място и хора.
За чая мента- на баткото точно това му харесва, че е ароматен. Simple Smile Ментата е хубава за бронхите. То всъщност малко чайове, подходящи за деца се намират тук, освен ментата. Аз все си купувам чайове и си нося от Бг, или от почивките ни из Европа...Е, всеки сам си решава какъв чай да дава, разбира се. Hug
Аз да се похваля-върнала съм си неусетно кг отпреди бременността Party, без диети, без лишения, с всекидневно похапване на сладичко. Даже си пробвах наскоро роклите-имаше повод да обличам рокля, и установих, че всичките ми стават и даже балната ми рокля ми става. Laughing Много съм доволна. Flutter Hug

# 299
И аз се включвам в групата.Моето слънчице е на годинка и 10 месеца,почти 11,айде.Много е щур,миличкият.Явно и той е в така наречение бебешки пуберитет.Като не става на неговото и започват едни истерии,викове,рев.Ама поне бързо му минава.Имитира ни и много се забавляваме с това.Обикновено,когато видя нещо изцапано и взимам парцала ,за да изчистя.И той като нацапа си взима кърпичката и почва да бърше пода.Когато се храни,взима салфетката и си бърше устата.Много е сладък.Голям е гушливко.Обожава с баща му да го прегръщаме.Но само него.Ако ни види с тати да се гушим и го избива на ревност.Идва и се настанява между нас.Много е и целувателен.Постоянно раздава целувки.Въздушни,мокри.Няма значение.Не сме започнали още да говорим,обаче.Казваме си мама,тати.ам-ам,но само дотам.Знае животните и ги показва на картинки.Показва на колко е годинки и колко голям ще стане като порастне.Иначе разбира какво му говоря.Като му кажа да си събере играчките в коша и го прави.Като го викам да се къпем и идва.Наистина всичко разбира,но не иска да говори.И на гърнето изведнъж спря да сяда.Просто отказва и аз не го насилвам.Не искам да стане обратния ефект и да се плаши от него.На ясла не ни приеха,но не проблем.И без това градината ни ще я рушат и строят наново,а и чакаме второто си бебече.Така че аз съм си вкъщи.Догодина ще кандидатстваме за първа група в другата детска до нас.И така.Голямо ни е щастие да го гледаме как се развива.И така се радваме на всяко ново постижение.

Общи условия

Активация на акаунт