С малки бебешки крачета, ДЕКЕМВРИЙЧЕ бързо шета

• 63 031
  • 513
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Оги днес е на ясла, след 2 седмици прекъсване(даже повече...две седмици и 3-4 дни) Плака пак, не беше забравил сградата и още в двора искаше да се връща.
Утре баща му ще дойде с нас, да види какво е положението.Но не съм сигурна дали трябва, защото той е против яслата и усещам как детето като заплаче, няма да го пусне вътре.

# 331
  • на брега на морето
Съвсем нормално е след 2 седм. прекъсване да не му се стъпва на Оги в яслата. Всички деца са така. Даже и баткото, въпреки че обича да ходи на ДГ, ако се завърти и 1 ден вкъщи(делничен, наскоро имаха някакъв ден за планиране и ДГ бе затворена за децата)- на другия не отива с такова удоволствие на ДГ. Ама то как да отива с кеф после, като си е вкъщи и пада голямо глезене, разходки, забавления. Simple Smile
А таткото щом е против, по-добре да не идва с вас.  PeaceДецата усещат тези неща и става по-зле. Мислят си-мама и тате ме пускат на някакво лошо място и се страхуват, и плачат още повече. Става омагьосан кръг. Затова родителите дори и да изпитват съмнения и притеснения относно ДГ(което е неизбежно за всеки един родител), но все пак е добре да се опитат да ги прикрият и да изглеждат позитивно настроени пред децата, иначе не им помагат. Peace Също така е добре вкъщи да не говорят лоши неща за персонала пред децата, дори и да си го мислят. Обсъждането на ДГ(негативно, ако има такова) да не е пред децата. Лелите/госпожите трябва винаги да са "добрички" и "милички". Hug

# 332
  • София
Огнян е доста бебешорест още и разбира елементарни неща.Въобще не схваща като му говора за ясла или други деца.Единственото дете, което помни е братовчед му. И като казвам, че не схваща, то наистина е така  Laughing Много други неща разбирам, но по-скоро свързани с играчките му и предмети вкъщи. Та и да говорим за лелите, въобще няма да ни отрази.
Не е ял днес, ревал е цяла сутрин. Аз не мисля, че ще свикне, нито ще му хареса.Той си е инатест и ревлив, не го виждам да спре да плаче.

# 333
Подкрепям Мелина- за учителките само добро Simple Smile И с каката го прилагам, а е вече в гимназия.
Аз от сега му обяснавам на Пипо колко е хубаво в градинката, как децата си играят, как ядат на малки масички от малки чинийки, как госпожите им помагат...в резултат на което минем ли покрай градина крещи „Ам” Simple Smile Мисля чак другата есен да тръгне на градинка, дано до тогава да е станал още по-самостоятелен Simple Smile
Той, обаче, прилича на баща си по това, че е много социален и винаги иска да е в група, да е със деца. Аз съм си по-самодостатъчна, но се радвам, че по това не прилича на мен Simple Smile Има ли две деца, нашият е трети и е готов да тръгва с тях, без през ум да му мине да ме търси.
Дано бързо се адаптира Оги и поне малко му хареса Simple Smile Аз помня, че ми беше ужасно гадно да ходя на градина, чувствах се самотна и изоставена, което е парадокс, защото нямах нищо против да стоя сама вкъщи...Дано и госпожите са адекватни и успеят да го предразположат, тяхната роля е най-важна в случая.

Последна редакция: пн, 21 ное 2016, 14:32 от Елиас

# 334
Ирайн моя синковец беше един от редките тежки случаи в яслата.Намеси се главната педагожка, защото лелите вдигнаха ръце от него.Въпреки това 2 седмици постоянно ходене му бяха достатъчни да свикне.При нас нещата се удължиха, тъй като той ходи 1 седмица, разболя се, отсъства 1 седмица и после настана истински ад.Това продължи 1 седмица, след което всичко беше ок.По-миналата седмица започна да остава тепърва по цял, но отказа да се храни там.Изчакахме го 1 седмица да прояде, не пожела.Тогава с лелите обсъдихме, че ще е по-добре да не го храня сутрин, защото той дефакто пропуска обяда и следобед аз го взимам и му нося нещо.Получи се, на втория ден прояде, още подбира малко, но се храни що годе нормално там.Та това за нашите перипетии, лелите казаха, че ще го запомнят при всички положения, нямало как да го забравят  Laughing .

# 335
Здравейте от нас. Този път май се разминахме с антибиотика.  newsm44 Митко не е вдигал температура от петък. Утре ще пуснем пак кръв и урина за яслата, в сряда сме на консултация с УНГ и ако всичко е наред в петък е на ясла. Но да видим. Дано се получи предварителния план, за да не се налага за четвърти път да пускаме кръв и урина. Praynig След това ще разказвам нашите перипетии.

# 336
  • София
Оги пак е болен и не го заведох в яслата  Laughing  Поне увеличи престоя-2 дни до обяд, миналия път втория ден след час ми звъннаха да си го взимам.
Не ми е болка, само ще пропуснем 2 рожденни дни утре и вдругиден и ме е яд  Tired Мислех днес да ходя за подаръци, но явно ще си седим вкъщи.
Вчера като отидох спеше(12ч.), казаха, че в 10 е заспал след час и половина реване.
Та се чудя дали това заспиване не е било от вируса, предния път като ми звъннаха да го взимам казаха, че се облягал, искал да лежи и да спи. 
Беше ял само първия ден, на обяд  Peace Другите дни не е близнал, сутрин му давам няколко лъжици кисело мляко или 1 бисквитка, колкото да го залъжа, защото той обикновено със ставането мрънка за ядене.
Та сега ще поседи пак вкъщи, после пак наново адаптация  Laughing

# 337
  • Варна
Имаме и фейсбук група, където пишат много от майките, които вече не се сещат да влизат тук  Laughing 
Joy Ама колко си права! Наистина бях забравила за форума, защото така или иначе други теми тук не чета.

Гледам за болести си говорите. Вили от август до сега 4 пъти се е разболявал, веднъж само пи АБ. Последния път 2 седмици в къщи стоя и после голям кошмар пак с адаптация. От седмица му хърка носа, но не съм го спирала от яслата. Взех инхалатор, пробвахме веднъж - голям рев. Сега в почивните дни пак ще го пробвам, дано свикне. Снощи много рева, защото много бързо свършила играта в коритото, после не искаше да се облича - АД просто. Днес е прегракнал, но не мога да му видя гърлото. Последния път така беше с ларингит и пи АБ. Дано не се разболее сега точно преди РД  Sad На мен не ми е проблем и да не ходи на ясла, има кой да го гледа. Но все пак съм много доволна. Сутрин с мрънкане и понякога с рев влиза, но после казват, че няма проблеми. Играе с децата, хапва. Много говори, непрекъснато. Прави си страшни асоциации и всеки ден ме изумява. Например - почваме да мием ръцете и той казва "като в я'лата", едни животинки му взех, които се слагат на пръстите (за куклен театър), веднага си сложи едно пате и запя "пеят, скачат палците" (едно клипче има с ръка, на която така са сложени на прърстите майка, татко и децата)  Grinning

Бързо да се оправят всички дечица!  Heart Eyes

# 338
  • София
Оги в понеделник трябва да е на ясл, но кашля доста и точи едни гадни, зелени сополи.Та ми е съмнително, че ще ходи.
При нас звънят веднага ако не са го забелязали при влозането,  че хрипти и има сополи.А кп се правиш на разсеян зеънят на педиатърката, да ти звънне  Laughing Няма как да го пратя дори с пстатъчни сополи, веднага ще го върнат и само ще съм се разкарвала и ставала рано.Доста им идват децата и по всякакъв начин се опитват да ги намалят  Laughing
Имат театър 1-2 пъти месечно.Но нямат програма за учене на нещо, казаха че са малки и не ги занимават организирано.

Оги напоследък е музиклен, взима какво ли не и удря, свири си мелодии. Като пусна музика танцува, на уолкър сам си пуска мелодията и започва хореографията  Laughing  На таблета ми имам нещо като ксилофон, обича да си свири и на него.

# 339
Аз също в понеделник трябва да го пускам на ясла, но пък днес имаше малко сополи. Не текат непрекъснато (даже и почти не текат) и са прозрачни. Но пък ми и покашля от време на време все едно се опитва да извади някоя храчка и после с часове може да не се закашля. Не знам дали не е от сиропа за отхрачване тая кашлица. Започнах веднага с Осцилококцинум. Дадох и витамин Ц освен другите илачи, които все още му бутам, за да удържи до заветния понеделник.  Praynig Трябваше да го пусна вчера за първи път, но във вторник беше с гърлена кашлица, която доста ме изплаши и ходихме до детското спешно за преглед. Едва вчера взехме пак документите от педиатърката и се моля да издържи здрав до понеделник.

# 340
Момичета,кажете ми някакви капки за нос,от които сте доволни.Бобо пак е с хрема и като спи ми хърка с нос.Дърпам с аспиратора,но не излизат тия сополки.Стоят си отзад.Преди седмица спряхме черните капки в комбинация с виброцил и всичко беше наред.В неделя му беше партито за рождения ден и казахме на гостите ако детенцето е болно да не идва,ама едно от гостенчетата беше с кашлица и хрема и ето.След два дни и ние пак със сополи.Направо ще се гръмна някъде.

# 341
  • на брега на морето
Аз капки за нос никога не съм ползвала, и за двете ми деца. Само кърма капя в носа, много помага. Peace Или нищо не правя, чакам да си мине от самосебе си. Но ти май не кърмиш вече? Аз още си кърмя. Simple Smile Hug

# 342
Делта, аз съм изключително доволна от тези капки:

http://apteka.framar.bg/30047302/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%84%D0%B0% … -15-%D0%BC%D0%BB-

Не съдържат ксилометазолинов хидрохлорид и на Митко му действат много добре.

Той се задържа вече повече от седмица здрав на яслата.  newsm44 Все питам дали е кашлял, но отговорът все е- не. Свикна много бързо и още от първия ден не плака. Вече остава и за по цял ден и даже не иска да си тръгва.  Laughing Хвалят го, че яде сам и за двама.

# 343
  • София
Инхалатор? За да разтвори секретите назад.
Преди аспиратора пръскам по 2мл. физиологичен разтвор във всяка ноздра.Чакам малко и дърпам, излиза доста.
Иначе съм пръскала Грип стоп. 
Правя и с физиологичен разтвор и много малко клеева тинктура.Моята е силна и слагам една капка.
Ако хремата не спира и секретите са жълти и зелени, може да има бактерия. 

Оги утре е рожденик, ще пътуваме. Ще ходим при бабата на ММ, като ще бъдем и за малко в Пловдив.
Ще правя торта(чийзкейк) и почерпка там на село  Laughing Ще видя как ще успея.

Вкъщи е вече трета седмица, но се пооправя и вероятно в понеделник ще е на ясла.

# 344
  • Варна
Честит рожден ден на всички вече пораснали дечица! Да сте живи и здрави, много палави и щастливи!  Hug

Нашият празник мина много добре. Почерпихме в яслата, на следващия ден бяхме в къщи по семейно с братовчедите. Очаквам другата седмица майка ми да дойде за 2-3 дни и замислям едната вечер да приспим Вили, да я оставим да го бави, а ние с ММ да отидем на бар  Mr. Green Ха да видим какво ще се получи  hahaha

Искам да ви пожелая много весело прекарване на празниците! Да получите и подарите мечтаните подаръци и да няма болни дечица! santa2 newsm76

Общи условия

Активация на акаунт