Да са здрави и щастливи! 
И нашият РД мина добре, той беше отдавна де, ама все не съм сядала да пиша. Покрай градината на баткото имаше доста "активитети" сега декември. На РД на Бобо поканихме малко дечица с родителите им, направих 2 торти, 1та беше плодова желе(почти беззахарна), от която яде Бобо, а другата - с малко повече захар, "Верденс бесте"-с 2 целувчени блата и нещо като крем-нишесте по средата между тях, но и тя е лека торта като цяло. Плодовата повече се хареса на малките гостенчета обаче както забелязах.
Най-хубавата новина е, че Бобо ще е в една група с батко си.
Той тръгва на ДГ на 3ти януари, в началото ще ходя с него, къси дни, докато посвикне. Много се зарадвах като разбрах. Бях писала молба, че искам да са заедно. Но ми бяха отговорили, че вероятността да са в 1 група е малка и се бях примирила с мисълта. А сега наскоро ми връчиха документ, че ще почва в неговата група. Определено си е по-добре да са заедно. Те тук ДГ децата са на едно- в една група има и големи и малки, само 1 годишните и под годинка са отделени в отделни групи и то пак понякога. Например в групата на баткото има още 2 двойки братчета и сестричета(пак с разлика от 2 год). Като цяло родителите винаги предпочитат братчетата и сестричетата да са в една група, и то си има много предимства като цяло. Бобо е свикнал вече там с обстановката и леличките, всеки ден е с мен като водя/взимам К. от ДГ. Той всъщност е винаги с мен по ДГ откакто се е родил. Даже наскоро имаха коледна закуска в ДГ. Тогава родител/ите закусват в ДГ с децата, вкл. братчета/ сестри, и след това сам ми каза, че иска и той да ходи на ДГ. То е щото гледа батко си, че ходи и иска и той като него. Пък и в ДГ му изглежда интересно- деца, играчки по-различни от тези вкъщи(например кукли Весело изкарване на празниците на всички!
Много харесва Маша и мечока, но не ги регистрира ако са на картинка или кукли. Мики маус също не отразява, нито някое друго.
(баща му и другите така си го приспиват) .Явно не им прозвуча добре, та засега се въздържат от желание да спи там.
Според мен можеш да пробваш да му даваш избор от 2-3 (но не повече) храни, да го питаш какво иска да хапва (не си спомням дали си споделяла дали говори), като изброяваш няколко неща (без солети, бисквити и други "боклуци"), да слагаш на масата нещо за хапване и да се направиш, че не го гледаш, за да видиш как ще реагира и т.н. хитринки. Обсъди и с педиатъра на детето какво можеш да направиш. Не знам какво ти е на душата, понеже моето си хапва доволно и разнообразно, но се успокой и опитай различни неща.
). Е, и те имат дни когато ядат по-малко, хич не обръщам внимание... Не се безпокой, няма да изкльощавее. Те децата отслабват малко като са болни, и после си наваксват. Иначе че някой друг ден не яло много-не вярвам да му се отрази. Пък за правенето на пук, съвсем типично е за възрастта. После като тръгне на ДГ ще ти липсва- с всичките му бели и дивотийки.
Хайде - леко до финала и леко раждане!
) От както не висим по площадки не яде и солети.
Направо зяпнах.Та сега ще кандидатстваме в друга градина,в която няма ясла и имаме шанс за нормален прием.Май месец,живот и здраве,ще го пусна,стига да влезем и така.