На 1г. беше добре. Пусках му ПКК сама тогава,не поисках направление. Но преди няколко седмици реших да подсетя педиатърката и да му пусна пак , но с направление.
Оказа се, че е 88...или за няколко месеца е паднал рязко, или има някаква грешка. Пуснах и желязо и б12 и първото му е доста ниско.
Той не яде големи количества, особено месо, затова трудно с храна ще му вдигна рязко желязото...та е на малтофер.
Може би има роля за това, че не ходи все още и е по-мързелив и спокоен.
Сега е на тема Мама, мамосва ме непрекъснато. Казва и айде и това е...другите са случайни срички или на мен така ми изглежда.
Не ме разбира като го питам за нещо къде е, да ми го даде . Дори не обръща глава да погледне към предмета или човека, за който питам или соча.
Но си е бърборив и постоянно вие или пее, просто са си негови си бебешки неща.
Ани също не казва абсолютно нищо смислено, само някакви нейни си бебешки работи. Има си време за всяко нещо... Както някои дечица прохождат на 10 месеца, а други на 15-16 месеца, така и някои проговарят малко след годинката, а други чак на 2 или по-нататък.
Баткото започна да пишка прав може би на 1г и 10м някъде.
Иначе не изявява голямо желание да се храни сам. Когато има нещо за ядене с ръце, си хапва. Иначе с лъжицата само рови и чука по купата. С вилица се справя ако аз му набода хапката.