С малки бебешки крачета, ДЕКЕМВРИЙЧЕ бързо шета

• 62 711
  • 513
  •   1
Отговори
# 90
  • Prague Czech Republic
Привет от нас.  От скоро Кевин  се храни сам  Hug  научил се също да пие от чаша без да се дави.  Grinning 

# 91
Цвети, много гадно звучи това с иглата  Confused Сигурна съм, че всичко е наред, но колко ти е притеснено, ти си знаеш  Hug

Браво за лесното отбиване, при нас изобщо няма такива изгледи. Не че съм опитвала да го огранича, де  Simple Smile
Ще пиша после, че ме дърпа диването  Laughing

# 92
  • на брега на морето
Цвети, много гадно това с иглата. Confused Дано всичко е наред! Hug
Ирайн, браво на Оги! Hug
Браво и на Кевин на Глорита за храненето и пиенето сам! Hug
И Бобо напоследък почна да се храни по-често сам и с лъжица, и с вилица, а не само с пръсти. Справя се доста добре. Той все още пие от чаша с накрайник, или от бутилка от тези дето имат едно такова отгоре...не зная как се казва. Laughing
Все още се кърми добре, за което се радвам.
В събота ходихме на басейн. Много доволни останаха децата. 2ч издържахме, направо се разбихме, те можеха и още. Плитки, дълбоки басейни, пързалки. Мм го взима Бобо и се пързаля с него, много се кефи. Отделно в плиткия басейн имаше една мъничка пързалка, на която той се качваше и пускаше сам(беше с пояс). Аз само го гледах отстрани. Като ходим на площадките също се качва сам по пързалките вече и се пуска, аз само стоя отдолу и го хващам, ако са по-високи, като се пусне. Много е задобрял с пързалките. Като се приберем на лято в Бг "ще разбива" по площадките, както батко му преди 2 години. Смее се и се закача с др.деца, прави муцунки... И той обича да се крие и показва, или някой да го гони и той да се крие. Много е забавен, бъбрив и игрив. Heart Eyes Както и много гальовен, гушка ме с ръце и ме цунка по бузата, батко си също, цунка даже и котарака, и любимото си плюшено мече. Имитира жаба много смешно- квака и след това казва "жаба"(ако някой случайно не е разбрал Laughing), също отскоро почна да пее "АБеседе е ефге" до там стига(баткото харесва един диск с песнички от азбуката и от там).
Купихме си трамплин-2.45 м диам, сложихме го в градината и на него голямо скачане пада. Особено ако някой го държи за ръцете, но и сам подскача. Grinning Hug Времето и хубаво и често спи само сутрин, за да се насладим пълноценно на времето следобяд. Като излезем към 11ч се прибираме чак към 17ч, с малки прескачания(за храна или вода) до вкъщи. Заспива в 19 ч капнал. Hug

# 93
  • София
При нас валя много време, вчера и днес е по-приятно. Излизахме днес, лепна се за една кола за бутане. Мисля утре да го изведа с колата, без количката.И без това площадката е зад блока.
Средата на Юни сме на море, не знам дали ще е топло вече. Но хотелът има басейни и се надявам да ги затоплят, за да го топваме. Мъжът ми ще тренира(почивката всъщност е фитнес лагер),а ние с Оги ще си почиваме.
Аз още го кърмя, денем 3 пъти, вечер за заспиване и нощем, колкото иска.Ще видим сега дали ще го приемат на ясла и ако го изтеглят(имаме шанс само на едно място с лотария)средата на лятото леко ще огранича дневните кърмения, за да свиква.Макар, че не смятам да го пускам Септември точно.

# 94
  • на брега на морето
Ирайн, и да не го ограничаваш сега, като тръгне на ясла -сам ще се нагоди и свикне. Не го мисли от сега- специално за кърменето. Hug Дано си изкарате хубаво на почивката! Ние пък ще си идваме към Бг през юли, за 2 седмици, и ще сме на море. Simple Smile Бобо ще е за 1ви път в Бг. Hug

# 95
  • София
Аз знам, че там няма да търси...а и е е случвало да го оставям за цял ден.
Просто ми се иска да е по-плавно, да не се стресира хем от новото мято, хем от промянята, че денем не суче. Като сме си заедно ще наваксваме.
Ама да видим дали ще го приемат, че шансът му е по-малко от 50%  Laughing

# 96
Мен ме притеснява единствено как ще заспи следобед в яслата без да суче. До сега само така съм го приспивала и той друг начин на заспиване не познава  Blush Заспивал е броени пъти в количката но това наистина е изключение.
Иначе няма да търси да суче, той търси "ам" само у дома, когато му е скучно. Навън или с други хора никога не се е сещал да суче.

# 97
Елиас и Андрей беше така, но баба без да иска го научи да заспива сам мачкайки едно етикетче на одеялото и гледайки Бейби Тв. Това последното не ме кефи особено, но важното е, че заспива все някак без мен. А в яслата са достатъчно уморени от емоции и сестрите има достатъчно опит, та заспива и без одеялцето даже.
Цвети, много гадно за иглата.

# 98
  • София
Те си спят там...дори 1-2 пъти да не иска, накраяще се предаде.
На мен ми се иска да направят някаква промяна или просто учителките да се сещат и децата, които не спят да се отелят в друга стая, където да си се занимават.
Разбирам,че искат всички да спят и те да починат, но си спомням и за мен каква мъка беше да не ми се спи и да лежа насила в леглото.
Оги е приспиван от мъжа ми, леля му и свекърва ми. И аз не го приспивам в точен час, а ако и когато му се доспи. Мисля си, че така съм го свикнала да си заспива спокойно и с друг, а не да се инати и да се тръшка.
Сега,например, имаме занимание от 2...ще излезем в 1. Ще спи,като му се доспи. Никога не сме отказвали нещо, защото той в 2 точно трябва да спи... Единствено съм го чакала да се събуди, като се е случвало и да го събудя,защото имаме важна и спешна задача, а почти никога няма кой друг да ми я свърши.
Спи навсякъде и по всяко време. Ако не може да се укроти сам в количката, спирам и го кърмя...задрямва си, местя в количката и продължаваме.
Ноооо..това си е той,знам,че има доста по-будни и енергични деца, с които надали ще ми се получи системата  Laughing

# 99
  • на брега на морето
И будните и енергични деца имат нужда от сън, даже понякога повече и от останалите! Simple Smile Hug
Тук в ДГ ги приспиват в колички и спят в количките навън под навес. Което не заспи до 20-30 мин го вдигат и да играе навън с останалите. Понякога бутат количката, понякога просто я оставят и то лежи вътре докато заспи. Едните спят, другите-играят навън. После само ти докладват-спало ли е или не, и колко е спало. Като питат родителите-искате ли детето ви да спи на обяд и колко дълго да спи(ако не се събуди само междувременно). Ако зачести период, в който все не заспива казват, че не иска да спи на обяд и спират да го слагат, или поне -не всеки ден. Аз на К. му бях оставила една количка(купих една 2ра ръка и мм я удължи, че то откъде такъв размер Laughing) и някой път казвах-днес може да спи на обяд 1 ч. Това беше от 3 докъм 3.5 г. После я прибрах и казах, че няма да спи на обяд(щото някой път го оставяха да спи и по 2ч Twisted Evil, и после трудно заспиваше вечер). Като беше на 2.5-3г спеше редовно на обяд, с малки изключения. После спря да спи на обяд, само уикенда го слагам някой път, ако е лошо времето. Зная деца спрели да спят на обяд и на по 2г. Shocked За мен е малко рано да оставиш дете(момиченце) без обеден сън, но майката казваше, че си било ок. На 4 и 5г вече никое дете не спи в ДГ тук.
Съответно сега баткото заспива в 19ч-19.30 капнал, точно за 5 минути. Laughing Иначе ако спи на обяд-заспива към 20.30ч. Hug

# 100
Здравейте, момичета Hug

Понеже рядко успявам да се включа, честит Великден, честит Гергьовден, за всеки случай - честит 24 май и честит първи юни!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Ирайн, да ти кажа аз като тръгнах на работа как беше. Само седмица преди да тръгна започнах да я приспивам без да я кърмя. Свикна за 2 дни, въртеше се, ревеше повечко, но на третия ден вече беше ОК. До първия ми работен ден никой не беше я приспивал освен мен. Гушкам я и пея, най-обича "Кога зашумят шумите", докато я изкарам до края и вече е заспала Laughing Разликата с Оги е, че спи горе долу по едно и също време. И аз като теб се притеснявах много от рано какво ще правим, но взе, че се оказа безпроблемно. А до септември Оги може да си е променил навиците 100 пъти.

Браво на Кевин, моята има огромен ентусиазъм да се храни сама, но аз - хич, за баща й - да не говорим.

Успех на всички борци за заветната ясла, стискам палци и дано всички се похвалят!

# 101
Здравейте и от нас.  Simple Smile

По въпроса с приспиването- Митко спи само веднъж на ден- от 1-4 следобед. Понякога заспива по-рано, друг път по-късно, но почти винаги спи по 3 часа. Когато исках да махна сутрешния сън всички ми казваха, че до двете годинки трябвало да спят по 2 пъти на ден, но за две седмици той сам спря да спи сутрин. Немислимо е да спи в количката. Иска си в кошарата с любимата играчка. Приспивам го с песнички като рядко успява да издържи да изпея и трите. Мелина защо точно момиченцата трябва да спят на обяд? (Извинявай ако нещо не съм разбрала както трябва.)

Спането вечер беше някакъв ужас през последните дни, защото избиваше 11 зъбче. Чакаме и 12 във всеки момент, но дано има поне малко затишие. По колко часа спят бебоците ви през нощта? Митко заспива към 21:00-21:30 и с 300 зора изкарва до 7 сутринта. Буди се поне по 2 пъти като ако се събуди в 5:30 понякога се налага да го приспивам по 1 час, за да дремне още половин. #Crazy

Митко се хранеше сам и аз само му пълнех лъжичката, но се наложи майка ми да го гледа за две седмици и сега не проявява никакъв интерес към лъжичката. Не посяга да я взима както по-рано. Преди ако не му дадях лъжицата, за да се храни сам ставаше революция и отказваше да яде. На вас случвало ли ви се е такова нещо?

Ние днес бяхме на ваксина на годинка и 4 месеца. Знаете ли оттук нататък какви ваксини и кога ще има?

# 102

Митко се хранеше сам и аз само му пълнех лъжичката, но се наложи майка ми да го гледа за две седмици и сега не проявява никакъв интерес към лъжичката. Не посяга да я взима както по-рано. Преди ако не му дадях лъжицата, за да се храни сам ставаше революция и отказваше да яде. На вас случвало ли ви се е такова нещо?

Ние днес бяхме на ваксина на годинка и 4 месеца. Знаете ли оттук нататък какви ваксини и кога ще има?
Как да ти кажа, моите баби са склонни ако не внимавам да хранят и обуват чорапите на 10-годишния ми син, така че там оправия няма. Ама и той не се дърпа де.
Та същият зимата като беше на 2,5 години къде сам къде насила отказа следобедния сън. Сутрин спеше до късно, след това излизаха по обед с баба си и заспиваше следобед късно, съответно вечер не можех да го приспя до 23 часа и реших че повече така няма да го бъде. Но пък като ходеше на ясла/градина там спеше, но вече и режима беше друг.

# 103
Привет на всички!
Дени е болен, има сополки и кашля, надявам се бързо да отмине.
Аз съм от майките, които се съобразяват кога ще спи детето, защото не иска да спи навсякъде. По-точно спи, но вместо 2 часа дремва 30-40 минути и после е ужасно кисел и не заспива отново. Затова излизаме и се прибираме горе долу в едно и също време и си съобразявам нещата с времето, което имам преди обед. Понякога нарушаваме "графика" , но си се настройвам, че трябва да съм търпелива през останалата част от деня и си слагам "розовите очила" Simple Smile . Той отдавна не спи 2 пъти на ден, сега ми е по-добре, защото точно преди да махне дрямката преди обед стана много трудно приспиването на обед. Аз не пея и не приспивам, обикновено като излезем към 10:00 - 10:30 ч. се прибираме към 13:00 ч. обядва и буквално докато яде заспива и клюмва окончателно към края на яденето, просто го взимам внимателно и го пренасям в кошарата. След успешно изпълнената мисия  newsm28 1ironing wash hang newsm79 1dishes bath smile3524 за последното само ако има време Simple Smile .

# 104
  • Prague Czech Republic
Кевин, от доста време на сам , спи само на обяд, по 2ч на ден!  Вечер заспива като изпива нощното мляко.

Общи условия

Активация на акаунт