С малки бебешки крачета, ДЕКЕМВРИЙЧЕ бързо шета

• 62 787
  • 513
  •   1
Отговори
# 300
  • на брега на морето
Добре дошли на новите майчета и бебета в темата! Hug bouquet

# 301
Добре дошли и от нас. Hug

Момичета, да ви питам само на Митко ли не му действа нищо на гърлото? В събота пак имаше сополи, водихме го на лекар и изписаха витамин Ц за леко зачервено гърло и Коларгол. Вчера вдигна температура и хайде в детския спешен кабинет за преглед и пак на антибиотик, защото вече много ме е страх да не иде пак на ушичките. Преди отита беше прихванал вирус с червено гърло и температура и уж пи някакъв сироп за гърлото, но се влоши и сега пак се повтаря същото.  Cry Вече си мисля, че всеки път ще трябва да искам направо да ни изписват антибиотици.

И за яслата започнах да се чудя, но като няма кой да го гледа нямам и кой знае какъв избор.

# 302
  • София
Добре дошла ,  DeLLtaA  .  Да не би да сте в Люлин, чувам от тук от там, че ще се руши една детска градина там. Имаме и фейсбук група, където пишат много от майките, които вече не се сещат да влизат тук  Laughing 

Диди, не знам какво да ти кажа...Огнян май веднъж го е боляло гърло, той нали почти не говори и не показва нужди. Тогава и прегракна. Какво пи, вече не помня  Rolling EyesМай кашляше доста и само на сироп минахме.
Пускала ли си секрет? Не, че знам длаи е нужно при вас, но виждам, че много майки пускат след като децата често боледуват и не с еоправят.Да не би пък някакви бактерии да са виновни. При сестра ми и нейните деца има някакви ...нещо си...коки и дори след курсове с антибиотици не минава.
Неизбежно е боледуването покрай яслата, но като няма кой да го гледа...
Огнян ще тръгва на 1.11 и отсега се подготвям за болести  Tired Той от 1 месец е все болен, пък си представям като тръгне. Даже се опасявам, че ще дам пари за изследвания и като дойде 1-ви ще е сополив и няма да мога да го пусна.

# 303
Добре дошла ,  DeLLtaA  .  Да не би да сте в Люлин, чувам от тук от там, че ще се руши една детска градина там. Имаме и фейсбук група, където пишат много от майките, които вече не се сещат да влизат тук  Laughing 

Здравей,Ирайн!
От Красна поляна сме.Имаме няколко детски градини до нас и най-близката се оказа,че ще я рушат.Уж откомври месец,ама като гледам направо са се забързали да я срутват.Не знам в тия дъждове и студове какво се събарят и как се изнасят руините,ама....

Didi i Mitko,
моя щурчо тази година април месец за първи път пи антибиотик.Баща му се разболя тежко,имаши остър бронхит и от него прихвана.Беше с доста лоша кашлица,водихме го на рентген и снимката показа,че има нещо на дробчетата(не си спомням как точно го бяха написали).Та бяхме на клацид,мукоплан-лека нощ,инхалации с вентолин и физиологичен разтвор и се оправихме.След като приключи антибиотика,педито ни изписа имуностимулант с коластра.Няма да ти казвам за какво малко шишенце ставаше въпрос,а каква голяма цена му бяха сложили.Изпихме го и него.Сега не му давам никакви имуностимуланти.Всеки ден яде ябълки,банани,правя му сок от портокали и грейпфрут,сок от ябълки и моркови,от грозде и така.Но това с яслите и болните деца е голям проблем.На всички мои приятелки дечицата два дни ходят и на третия вече са болнички.Не ми се мисли,когато тръгнем и ние на детска какво ще е.

# 304
Привет на всички!
Добре дошла на DeLLtaA.
Хайде и аз да се оплача с болно момче Sad .Ходи 3 седмици на ясла и днес го спрях, че подкашля и не му е комфортно.Отидохме на доктор да му чуе гърдичките за всеки случай и да не си правя експерименти със сиропи.Изписа ни едно сиропче, прибрахме се с количката по живо по-здраво, напазарихме си.Всичко беше ок, легна си малкия да спи на обяд и се събуди с плач "мамо, мамо".Вдигнал 39 градуса температура докато спи.Много се притесних, горкичкият ми, лежа до преди малко и чак сега стана  да се раздвижи.Да видим дали ще иска нещо за хапване...

# 305
  • София

DeLLtaA, може би искат сега да разрушат и изнесат всичко, за д аможе като помине зимата да строят на сухо и по-топло време  Rolling Eyes Поне така мисля, пък техният замисъл какъв е-не знам.
Аз по принцип съм от Люлин(сега в Изток) и следя люлинската тема тук, та хората се оплакват.Не се знае и децата къде ще бъдат разхвърляни  Rolling Eyes 
Аз се опитвам малко да променя режима на заспиване и събуждане на Огнян, по-точно часовете.Той заспива доста късно и с ебуди в 10-11, та сега правя опити да заспива рано и да става рано.

# 306

DeLLtaA, може би искат сега да разрушат и изнесат всичко, за д аможе като помине зимата да строят на сухо и по-топло време  Rolling Eyes Поне така мисля, пък техният замисъл какъв е-не знам.
Аз по принцип съм от Люлин(сега в Изток) и следя люлинската тема тук, та хората се оплакват.Не се знае и децата къде ще бъдат разхвърляни  Rolling Eyes 
Аз се опитвам малко да променя режима на заспиване и събуждане на Огнян, по-точно часовете.Той заспива доста късно и с ебуди в 10-11, та сега правя опити да заспива рано и да става рано.

Ох,аз пък се чудя кога моя Бобо ще спре да се буди през нощта.Вече се научихме да си спим в детската стая.Даже оставаме и сами,та са тати отново си спим на спалнята.В началото аз все оставах при малкия на другото легло(взехме обзавеждане за детска стая с две легла,мислейки и за новото ни попълнение).Отказахме се и от млякото през нощта,но пак се буди.Отваря си вратата и се намърдва при нас на спалнята.Много са рядко случаите,когато да спи по цяла нощ.Ако съм при него в детската,само надига глава да види,че съм там и пак си заспива,обаче като не съм и....хоп-хоп-хоп,при нас на спалнята.

# 307
Ирайн, чудя се как така ако са бактерии, които не се повлияват от антибиотиците,които сме пили, гърлото беше спокойно повече от седмица. Не трябваше ли все да е червено?

# 308
  • София
Не знам и аз  Rolling Eyes   Племенницата ми например има стафилококи от раждането, живеят си мирно, докато тя не хване някой вирус . Сега 3-и антибиотик ще почва, а според антибиограмата се повлияват смао от някакви, каквито се вливат венозно.

Огнян тръгна на ясла във вторник, в сряда(вчера) го завведох и ми звъннаха час по-късно да си го взимам, че е болен. Та така...един ден на ясла и край  Joy  Цяла нощ и досега е с температура 39гр, свалям я до 37 и 6-7 и после пак започва да се вдига  Tired  Ще ходим при педиатърката сега, ама си мислех, че поне тази седмица ще изкара незаразен с нещо, то пък още първия ден.

# 309
  • на брега на морето
Ирайн, дано по-бързо оздравява Оги!  Hug
И Бобо беше лепнал някакъв вирус от батко си края на май-началото на юни. Баткото го изкара леко, само 1 ден Т, но Бобо доста по-тежко. Също му слагах пинекс свещички за Т(сиропи не пие), но Т също така спадаше и после пак нагоре, а свещичките пишеше да се слагат не по-често от на 6ч. След няк. мъчителни дена с Т и безапетитие, лекарката ни изписа комбинирана схема нурофен-свещички с пинекс, на по 3 часа редуване(на 3 часа пинекс, после нурофен, после пак пинекс). Чак тогава му спадна Т. Между другото тогава имаше и възпаление на ушите(баткото никога не е имал, пу пу), но антибиотик така и не му изписаха, до ден днешен антибиотик не е пил. Това тогава му беше най-тежкото боледуване досега. От тогава насам не е вдигал Т, пу пу. Hug

# 310
Моят синковец също антибиотик досега не е пил (пу пу, дано така да върви).За месец и половина в яслата изкара едно вирусче за 3 дена с висока температура, та и аз слагах свещички тогава.Размина се със сироп за кашлица само.Иначе сополи си има почти постоянно, ама леличките едва ли не в прав текст ми казаха да го спирам само ако има температура, иначе не.
Трудно свиква с яслите, сега стои 3-ти ден по цял ден, спял там, спокоен бил, но не иска да се храни там.Предполагам, че ще прояде.Като ходих да го взимам предните 2 дни ми даваха следобедната закуска и той още докато го обувам ,и приготвям за тръгване изяждаше почти всичко.Явно е някакъв инатлък от негова страна, но ще свикне.

# 311
  • София
Оги беше ял първия ден, но на гърнето не е искал да седи. Втория ден не беше ял, но и те ме викнаха след 1 час престой.
Иначе, също не е пил антибиотик досега, изключвам само антибиотични капки за очи, че е имал навремето някакви бактерии.
Той си боледува и като е вкъщи, та не се учудвам, че и там лепна нещо, просто мислех, че ще е поне другата седмица  Laughing 
Говорих с педиатърката и мислим с бележки да го извинявам, поне зимата да си стои вкъщи. Нямам желание да е болен постоянно и да ходи за по ден два на ясла, само да му причинявам излишен стрес.

# 312
Здравейте отново.  Simple Smile Митко вече оздравя и засега е добре. Пу-пу!!! Следващата седмица ще го гледа майка ми, защото ще съм в София на лекции, но от по-следващата вече ще трябва да го пускам на ясла.

Според нашата лекарка червеното гърло е било от вътреболнична инфекция, която е пипнал. Прозвуча ми логично като се има предвид, че в болницата опипа навсякъде. Сега се чудя дали да не пускам и изследване за глисти с тези за яслата, защото Митко започна да скърца със зъби. Вашите мъници правят ли го? 

# 313
  • София
Оги скърца със зъби понякога, но няма глисти.Прави го,според мен, заради растежа на зъбите.

# 314
Момичета,моя пакостник нещо се опитва да се разболява и това не ми харесва.От два дни се прокашля.Не често.Вчера за целия ден се е изкашлял 4 пъти,ама се усеща,че кашлицата става дрезгава.Правя му инхалации с физиологичен разтвор и започнах да му давам Мукоплан Лека нощ.Нямаме температура,сополи.Нищо.Много си е жизнен,игрив и лаком,както обикновенно.Не съм звъняла на педито,но ако се засили кашлицата....директно при нея.Все като сме пред такова положение и на мен сърцето ми се свива. Sad

Общи условия

Активация на акаунт