С малки бебешки крачета, ДЕКЕМВРИЙЧЕ бързо шета

• 62 788
  • 513
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Оги все още е болен, започна и да кашля доста. Тази нощ почти не сме спали(за 4-та нощ  Laughing) и накрая се примирих и в 4 и 30 станахме. Той после си отспа с баща си, но аз не мога да заспя пак.
И аз правя инхалации, мисля да взема и сребърна вода. Сестра ми наскоро ми даде инхалатора им, че те си купиха нов. Давам Умкалор, Марсианци сироп с бъз, едни капки капя в едното око, от сутринта давам и Проспан, поне докато отидем при педиатърката следобед.
 Предполагам, че в носния секрет, който му взехме в четвъртък , ще има бактерии.

# 316
Ирайн, това със сребърната вода е много добра идея. Особено ако кашлицата е заради сополи, които се стичат към гърлото. На Митко много му помага.

# 317
Оги все още е болен, започна и да кашля доста. Тази нощ почти не сме спали(за 4-та нощ  Laughing) и накрая се примирих и в 4 и 30 станахме. Той после си отспа с баща си, но аз не мога да заспя пак.
И аз правя инхалации, мисля да взема и сребърна вода. Сестра ми наскоро ми даде инхалатора им, че те си купиха нов. Давам Умкалор, Марсианци сироп с бъз, едни капки капя в едното око, от сутринта давам и Проспан, поне докато отидем при педиатърката следобед.
 Предполагам, че в носния секрет, който му взехме в четвъртък , ще има бактерии.

Ирайн,как е Оги?Подобрява ли се?Ние днес бяхме на лекар и към Проспана и инхалациите с физиологичен разтвор ни изписаха и сироп Ериус.Иначе дробчетата на Бобо са чисти,но гърлото му е зачервено и явно го дразни,защото все преглъща.И аз покрай него лепнах една хрема.Имам чувството,че носът ми ще гръмне.И само чайчета с мед и лимон пия и промивам носа с физиологичен разтвор,че с бременността ни капки да сложа,ни нищо.
Днес ни пристигна овлажнителят за въздух.Дано да има ефект и в стаята на малкия да се диша по-добре,че тоя климатик гърлата ни пресъхват.

# 318
  • София
Добре е, но кашля.Рядко е, но като се закашля е доста неприятно.Едно такова спънато кашляне  Laughing
Нашата педиатърка, имам чувството, че знае по-малко от мен за някои неща  Rolling Eyes Симпатична е, весела...ама понякога ми мига неразбиращо, пък аз очаквам поне за болестите да мога да се допитам до нея.
За инхалациите не можа нищо да ми каже, пита ме мен какво са ми казали да правя.
Всеки път едни и същи неща ни предписва, като ми казва 'Капеш Тобрекс...ама ако имаш други слахай тях да не даваш пари' Та общо взето всяко нещо е заменимо с това, което имам вкъщи  Laughing
Иначе, Огнян е невъзможен, напоследък ми е много трудно да го изтърпявам. Само навиквам, на прага съм да го наплескам, понякога си представям как го увисвам за краката през прозореца  Joy  Наистина ми идва много, почти през цялото време ми е трудно да го търпя  ooooh! А той нарочно ме тормози, квичи, вика, ръчка ме с някакви неща, хвърля храна, плюе я, вода също плюе(после се подхлъзва на нея и реве половин час), разхвърля и после не иска да прибира.
Иде ми да хвана пътя на някъде и с баща му някак да се оправят.

# 319
  • на брега на морето
Ирайн, не зная дали сега излизате много навън, заради това, че е болен. Той и Бобо е сополив малко, ама си излизаме. По минимум 2 ч сме навън, даже и вчера, нищо, че беше 2 градуса навън. Ходим на разходка в гората, мотаем се по слънчеви пейки...Като е навън е много доволен. Това са стрелци все пак. Laughing Имат нужда от много свеж въздух, както и аз междувпрочем. Simple Smile Макар че аз и с баткото постоянно бяхме навън в гората(по същото това време, есенно), даже като бях и в 7-8 месец. Той тръгна на ДГ като бях в посл.месец на бременността.
Бобо ми казва "Искам да правя бела", гледа ме предизвикателно и отива и почва да дърпа щората. Оставям го, като не му обръщам внимание след малко я оставя. После много обича да иде в банята, да се качи на табуретката, да пусне водата и да почне да се плицука на мивката. При което целите му ръкави, блузата всичко става във вода. Ако се забавя, почва с една чаша да я пълни и да разлива по пода. Също така взема четката на тоал. и почва да чисти тоалетната. Не му се впечатлявам особено. Laughing На баткото белите бяха по кофти. Laughing Взимаше подправки от плота и почваше да разсипва навсякъде, например бульон в бурканче...Или да разлее бут-ката с олио, да отвори шкафа да извади елда и да я разсипе по пода. Сега тези шкафове с каши и т.н. са със "специално" затваряне, т.е. Бобо няма достъп до такива неща. Както и до очилата ми. Кирил ми бе счупил 2 чифта слънч.очила.
Затова колкото повече време навън-толкова по-малко бели вкъщи. Като се върне уморен, сяда и почва да си разглобява багера(има такъв багер от баткото още, дето се разглобява на части с ключ, това му е хит в момента) или да сглобява едро лего(дупло)...Също така много го успокоява като му пусна детска музика. Навън като сме задължително нося нещо за хапване-филийки, сухари, както и водичка за пиене. Често огладнява докато сме навън. Hug

# 320
ООооо,момичета,позната история.Днес моя направо ме съсипа.Ревеше за щяло и нещяло.Детското му свърши-рев.Песничката свърши-рев.Не му давам да си играе с маркуча на инхалатора-рев.Не му давам да удря по лаптопа-рев.Миналата седмица разля олиото в кухнята.Полудях!Целят под беше мазен,едва съм изчистила.Вечно качен на масата и хвърля плодовете на пода.Овтаря всички шкафове,изхвърля каквото види оттам.Поне после пак ги прибира.Най-лошото е,че като не му харесва програмата по телевизията и дърпа плазмата.Баща му го постоянно го пляска през ръцете,ама ефект нулев.А телевизора в детската направо го изключва от копчето му. Grinning Но днес ,колкото и да ми опъваше нервите си го гушках,че как ми кашля,направо ми се къса сърцето.Ей сега го чух да кашля от детската.Миличкият ми-спи и кашля. Sad Sad Sad

# 321
Съгласна съм с Мелина,колкото повече разходки,толкова по-кротко дете.Ние сме също така навън,ако детето е в кондиция.Изморявам го и го оставям да се накуфее и вкъщи се радваме на сравнително спокойствие.Заспива като пън към 9 и всички сме доволни.

# 322
И аз съм на мнение,че разходките са най-добрия начин да се забавлява детето и после вкъщи да цари мир и спокойствие,поне за известно време.Аз обаче сама не смея вече  да го извеждам,че с тази бременност получих леко отлепване на плацентата,а Бобо си иска гуши по някое време от разходката.Та само,когато таткото не е на работа и излизаме.А и сега с тая кашлица....къде да го водя.Точно от парка пипнахме тоя грип.Само отидохме на детската площадка и край. Sad

Ирайн,дано Оги скоро да се излекува напълно. Simple Smile

# 323
  • на брега на морето
Дано по-бързо оздравяват болничките! Hug
Спасението за телевизора е закачен на стената. Колонките са също закачени над него на стената, кабелите навсякъде са защипани на гъсто за стената(с онези телчета) от самия контакт до ел.уреда. Кутията за кабелната е сложена на високо рафтче, в страни от телевизора. Иначе спасение няма. Hug

# 324
  • София
И ние сме всеки ден навън.Така диша по-леко, като е с хрема. А и живеем до Борисовата градина, то оставаше и да не стъпвам там  Laughing
Това не му пречи да е невъзможен. И навън, и вкъщи.
Снощи баща му се прибра и Огнян ядеше ябълки от една паничка, върху бар плота. Каза му-Дай ми ябълка и детето му подаде с усмивка. После"Дай и на мама ябълка"...той ме погледна и изсипа чинията...та явно това му е отношението към мен  Laughing   
Нашият телевизор също е закачен за стената, но той никога не му е обръщал внимание.Да го пипа, иначе го сочи непрекъснато. Баба му го гледаше 2 дни, че имахме работа и от тогава непрекъснато ми носи дистанционните да му пускам нещо  Laughing
При нас спасение няма за чекмеджетата в кухнята. Отваря ги всички(те са едно над друго) и ги изравнява да са на една линия отворени.Вади от там какво ли не.Бута и стол към шкафовете и взима от плота каквото добара. Току що ми изсипа цялата сребърна вода  за инхалациите  Tired

# 325
  • на брега на морето
В България не продават ли от тези "комплекти за сигурност"? В тях се съдържат например капачки за контакти, едни пластмасови неща като лентички със закопчалки-има за врати на шкафове, както и за чекмеджета, има и за вратата на хладилника и т.н.? Ако не по м-ните, в ибей или някъде в интернет със сигурност могат да се намерят и поръчат. При нас само някои шкафове, и 2-3 чекмеджета са заключени. В останалите чекмеджета си има играчки и техни неща, и какво ли не(което не е опасно), да си ровят и събарят на воля...Кога ли ще мине този период, че да си ги подредя. Crazy Столовете гледам да ги държа далеч от кухнята. Ако примъква стол натам, аз го отмъквам. Mr. Green Hug

# 326
Момичета, Митко пак е болен.  Cry С температура около 38,3-38,7 е в момента, а в 22:00 дадох Панадол. В момента така кротко спи, а аз съм на тръни да не направи някой гърч и стискам палци по-бързо да стане 02:00 и да мога пак да дам Панадол. Сигурно аз съм го заразила, защото бях с болки в гърлото и хрема няколко дни. Уж слагах маски, проветрявах, давах сироп за имунната система, Осцилококцинум, изяде сумати мандарини и въпреки това... Явно пак няма да може да тръгне на ясла.

# 327
  • на брега на морето
Диди, той правил ли е гърчове преди, за 1ви път чувам? Ако не спада Т, отиди на лекар да ви изпишат нещо, което може да се дава по-често/комбинирано. Както бях писала някъде по-нагоре, когато Бобо имаше упорита, постоянна Т, интервалът от 6 ч между приемите на парацетамол(пинекс) не беше достатъчен. Затова му изписаха и успоредно нурофен, та да може да се дава на по 3 часа- ту едното, ту другото. Чак тогава се свали тази Т. Бързо оздравяване на Митко! Hug

# 328
Мелина, снощи мина за щастие почти без проблеми и събуждания. До 02:00 не вдигна температура над 39 градуса. Тогава измерих 39,1 и дадох още една доза Панадол. След това съм заспала и спахме до 7 сутринта. Ходихме на лекар. С червено гърло е и сега сме на антибиотични капки за носа, Коларгол (и за гърлото, и да носа), Сиафен за редуване с Панадола при нужда и сироп за гърлото и кашлица. Ако до неделя не е спиднала температурата ще почваме антибиотик. Стискайте палци да спадне. Praynig

# 329
Привет!
Ох, тези болести...Ние също закачихме едно вирусче с повръщане, което трае 24 часа.Изкарахме го и аз и мъжа ми, веднага след малкия.Стигнахме и до спешен кабинет заради  повръщането на дребния. Биха му деган, тъй като през устата нищо не можеше да приеме.Беше доста страшничко, но отмина и това.С моя мъж в комплект изкарахме вируса, на детето беше позволено всичко в този ден-телевизия, телефони,направи цялата къща на нищо, само и само да мълчи.Не звучи добре, но нямаше на кой да го оставим и така е Simple Smile .
Иначе сега всичко е ок, на ясла е, да видим до кога ще устиска без болести.Обикновено щастието трае около 2 седмици Simple Smile .

Общи условия

Активация на акаунт