За семейния бюджет

• 48 041
  • 357
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ами e-pay не ме кефят, директен дебит от сметката към монополисти не позволявам, защото не можеш да си вземеш после надвзетото ..

Какво надвзето?

# 226
  • София
И какъв директен дебит в ипей?

# 227
не искам директен дебит от сметката си в банката, защото плащат в момента, в който дойде информация за задължения по комуналната услуга
А как надвзето - пуснали два пъти фактури за един и същи месец  Crazy и като имаш директен дебит банката плаща, а като идеш на гише не плащаш едната

# 228
  • София
не искам директен дебит от сметката си в банката, защото плащат в момента, в който дойде информация за задължения по комуналната услуга
А как надвзето - пуснали два пъти фактури за един и същи месец  Crazy и като имаш директен дебит банката плаща, а като идеш на гише не плащаш едната

Ъъъъъъъ, нищо от това, което си написала не е валидно за Ипей.
Там сметките си ги плащаш ти, никой няма автоматичен достъп до сметката ти.

# 229
Нямаш директен дебит, сметката не се плаща автоматично, и ако има дублиране на фактура, винаги можеше да реагираш преди да я платиш. Банката не плаща абсолютно нищо.

# 230
E-paу не ме кефи,  обясних, че друг вариант ми е директен дебит по сметката с договор за комунални плащания.. Е като кажат дължи - и банката плаща

# 231
  • София
Имам карта на Пощенска банка и Транскарт. И двете са регистрирани за банкови плащания чрез техните си системи.
Плаща се винаги след мое подтвърждение. Има си бутон "Плати избраното", натискам го и картата ми олеква със съответната сума.
Днес, например платих само тока - около 22 лв. Сметката за вода остана да чака, има време.
Данъците са по същия начин.
Винаги мога да провеля в извлеченията за минал месец дали сметката вече не е платена преди.
За  плащане над 100 лв съм активирала автоматично получаване на СМС след като се осъществи.
Надявам се така да пипна гадовете, ако пробват да ми източат скромните сметчици.

# 232
  • München, Deutschland
Ако човек има голям доход е лесно всякак, но нашият не е такъв и това е наложително.

И аз така мисля. Като студентка си правех сметката много изкъсо, по-големи покупки и пътувания се планираха с месеци предварително, сега вече не е така.
Не искам да съм груба, приеми го като шега, но ако местожителството под ника ти е вярно - не може да става дума за сравнение. Съдя по брат ми...

Разбира се, както приходите, така и разходите са от небето до земята.  Peace Затова говоря общо, без отделни разпределения с конкретни суми по пера.

E-paу не ме кефи,  обясних, че друг вариант ми е директен дебит по сметката с договор за комунални плащания.. Е като кажат дължи - и банката плаща

За мен пък този директен дебит е възможно най-гениалната система, създавана някога. Еднократно давам разрешение да ми теглят от сметката определени суми и това е. Не 10 минути, не под една минута, 0 секунди ми отнемат плащанията - всичко си върви автоматично. Ако е надвнесено, при следващото изравняване ще ми го върнат, не се тормозя да мисля и търся какво кой и кога е имал да ми връща, това е част от услугата, когато сключвам договор с дадения доставчик, примерно за ток. Ако е парно и вода, тогава домоуправителят има тази грижа, т.е. отново съм на 0 секунди. За нас, а и за всички германци и чужденци живущи тук, с които съм го обсъждала, това е удобен вариант. Освен непосредствено преди изнасяне от жилище примерно, никой не превежда "ръчно" наем или да цъка ежемесечно да се превежда. Поне тези неща са ни спестени.

# 233
Всичко плащам аз, а той плаща само неговия си кредит. Само градина плащам на място. Всичко останало онлайн. С директен дебит плащам само две сметки.

# 234
Всичко плащам по банков път онлайн. За нищо не използвам директен дебит, само каквото и когато реша. Безмислен спор - някой си мисли, че съществува само директния дебит като опция явно...

# 235
Не,  не съществува само директния дебит,  но след като видях сайт на БГ банка, където бяха забравили да криптират инфото по онлайн банкирането, имам само пасивно такова...

# 236
Ок, Коте, на теб ти е по-удобно по друг начин. Не е нужно да вадиш вода от девет кладенеца, за да оправдаеш, че така е по-добре. На други хора им е по-добре по друг начин. Няма смисъл наистина да се задълбава толкова в начин на плащане...има достатъчно много възможности и за който му се реди на опашка, и за който не му се реди.

# 237
Не,  не съществува само директния дебит,  но след като видях сайт на БГ банка, където бяха забравили да криптират инфото по онлайн банкирането, имам само пасивно такова...

За какво криптиране и какво онлайн банкиране говориш?

# 238
За съвсем нормално подсигуряване на сайта за онлайн банкиране  Mr. Green
Скрит текст:
https:/ и други екстри ..
Бяха си го пуснали така свободно , че свят да ти се завие . Дори с Post некриптиран се изпращаше потребителското име и паролата

# 239
  • София
Така си е - на който както му е удобно. Когато съм работила в офиси, за съжаление, не ми превеждаха по банка цялата заплата, та пак трябваше на каса да плащам. Все пак плащах някои неща /данъци помня/ онлайн.
То аз в момента и карта почти нямам. Имам една дебитна, дето я държа празна.

Общи условия

Активация на акаунт